Paella med blåskjell
Paella med blåskjell er en klassiker det er lett å bli glad i. Kokk Lise Finckenhagen liker paellaen best når det meste er ferdig renset og enkelt å spise, men det velger du selv. Her er det brukt blåskjell, blekksprut og chorizo, men bruk det som er tilgjengelig, med eller uten skall. Serveres gjerne med hvitløksmajones og godt brød.
Kraft kokt på rekeskall er supert å bruke i denne paellaen. Erstatt også gjerne halvparten av blåskjellene med hjerteskjell. Blekksprut kan erstattes med reker, og paellaen kan i tillegg toppes med sjøkreps og stekte kamskjell.
Paella med blåskjell er en klassiker det er lett å bli glad i. Kokk Lise Finckenhagen liker paellaen best når det meste er ferdig renset og enkelt å spise, men det velger du selv. Her er det brukt blåskjell, blekksprut og chorizo, men bruk det som er tilgjengelig, med eller uten skall. Serveres gjerne med hvitløksmajones og godt brød.
Kraft kokt på rekeskall er supert å bruke i denne paellaen. Erstatt også gjerne halvparten av blåskjellene med hjerteskjell. Blekksprut kan erstattes med reker, og paellaen kan i tillegg toppes med sjøkreps og stekte kamskjell.
Ingredienser
- 500 g paellaris, eller rundkornet ris
- 1 - 2 kg blåskjell
- 2 dl hvitvin
- 200 g chorizopølse, rå, dulce
- 2 stykker tomater, modne
- 1 stk løk, hakket
- 4 fedd hvitløksfedd
- 1.5 l kraft, eller vann. Gjerne mild skalldyrkraft eller hønsebuljong
- 0.5 ts safran
- 1 ts paprikapulver
- 2 dl erter, små, grønne
- 1 stk paprika, grillet og uten skinn og kjerne (kan sløyfes)
- 200 g blekksprut, rå, ringer eller skiver (kan sløyfes)
- 1 stk sitron
- persille, hakket
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 500 g paellaris, eller rundkornet ris
- 1 - 2 kg blåskjell
- 2 dl hvitvin
- 200 g chorizopølse, rå, dulce
- 2 stykker tomater, modne
- 1 stk løk, hakket
- 4 fedd hvitløksfedd
- 1.5 l kraft, eller vann. Gjerne mild skalldyrkraft eller hønsebuljong
- 0.5 ts safran
- 1 ts paprikapulver
- 2 dl erter, små, grønne
- 1 stk paprika, grillet og uten skinn og kjerne (kan sløyfes)
- 200 g blekksprut, rå, ringer eller skiver (kan sløyfes)
- 1 stk sitron
- persille, hakket
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
