Til hovedinnhold

Paella med blåskjell

1 h

Paella med blåskjell er en klassiker det er lett å bli glad i. Kokk Lise Finckenhagen liker paellaen best når det meste er ferdig renset og enkelt å spise, men det velger du selv. Her er det brukt blåskjell, blekksprut og chorizo, men bruk det som er tilgjengelig, med eller uten skall. Serveres gjerne med hvitløksmajones og godt brød.

Kraft kokt på rekeskall er supert å bruke i denne paellaen. Erstatt også gjerne halvparten av blåskjellene med hjerteskjell. Blekksprut kan erstattes med reker, og paellaen kan i tillegg toppes med sjøkreps og stekte kamskjell.

Lagret av 462 brukere
Paella med blåskjell

Paella med blåskjell er en klassiker det er lett å bli glad i. Kokk Lise Finckenhagen liker paellaen best når det meste er ferdig renset og enkelt å spise, men det velger du selv. Her er det brukt blåskjell, blekksprut og chorizo, men bruk det som er tilgjengelig, med eller uten skall. Serveres gjerne med hvitløksmajones og godt brød.

Kraft kokt på rekeskall er supert å bruke i denne paellaen. Erstatt også gjerne halvparten av blåskjellene med hjerteskjell. Blekksprut kan erstattes med reker, og paellaen kan i tillegg toppes med sjøkreps og stekte kamskjell.

Lagret av 462 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g paellaris, eller rundkornet ris
  • 1 - 2 kg blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 200 g chorizopølse, rå, dulce
  • 2 stykker tomater, modne
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 fedd hvitløksfedd
  • 1.5 l kraft, eller vann. Gjerne mild skalldyrkraft eller hønsebuljong
  • 0.5 ts safran
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 dl erter, små, grønne
  • 1 stk paprika, grillet og uten skinn og kjerne (kan sløyfes)
  • 200 g blekksprut, rå, ringer eller skiver (kan sløyfes)
  • 1 stk sitron
  • persille, hakket
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g paellaris, eller rundkornet ris
  • 1 - 2 kg blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 200 g chorizopølse, rå, dulce
  • 2 stykker tomater, modne
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 fedd hvitløksfedd
  • 1.5 l kraft, eller vann. Gjerne mild skalldyrkraft eller hønsebuljong
  • 0.5 ts safran
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 dl erter, små, grønne
  • 1 stk paprika, grillet og uten skinn og kjerne (kan sløyfes)
  • 200 g blekksprut, rå, ringer eller skiver (kan sløyfes)
  • 1 stk sitron
  • persille, hakket
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Skyll blåskjellene i kaldt rennende vann, fjern evt. synlig «skjegg». Kast skjell som er skadet.
Bruk en vid kjele og damp blåskjellene sammen med vinen under lokk i cirka 5 minutter, eller til de åpner seg.
Fjern skjell som ikke åpner seg. Sil og ta vare på kraften. Plukk ut skjellmaten, men spar noen hele til pynt.
Skjær chorizoen i små biter. Rens tomatene for kjerner og grovhakk tomatkjøttet.
Varm en god skvett med olje i en paellapanne eller en stor stekepanne med høye kanter.
Tilsett løk og hvitløk. La det surre til løken blir blank og myk under stadig omrøring. Tilsett halvparten av pølsebitene, safran og paprikapulver.
La det frese under omrøring i et knapt minutt.
Ha i tomatene og risen og fres det hele videre i et minutts tid. Hell i blåskjellkraften og 1/3 av den andre kraften. Rør om, kok opp og la risen småkoke.
Spe med mere kraft når risen har absorbert væsken og la det småkoke til risen er knapt mør (15-18 min). Rør av og til og juster smaken med salt hvis nødvendig.
Tilsett blåskjell, erter og paprika i små biter. La det hele trekke noen minutter til uten å røre. Ha evt i litt ekstra væske hvis risen virker tørr.
Stek resten av pølsebitene i litt olivenolje. La det syde over middels varme.
Ta vare på all oljen som danner seg i pannen. Stek blekkspruten raskt over høy varme i litt olje. Krydre med salt og pepper.
Server paellaen toppet med noen hele blåskjell, blekksprut, chorizo og oljen fra pannen. Press over litt sitron og dryss over hakket persille og litt kvernet sort pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll blåskjellene i kaldt rennende vann, fjern evt. synlig «skjegg». Kast skjell som er skadet.
Bruk en vid kjele og damp blåskjellene sammen med vinen under lokk i cirka 5 minutter, eller til de åpner seg.
Fjern skjell som ikke åpner seg. Sil og ta vare på kraften. Plukk ut skjellmaten, men spar noen hele til pynt.
Skjær chorizoen i små biter. Rens tomatene for kjerner og grovhakk tomatkjøttet.
Varm en god skvett med olje i en paellapanne eller en stor stekepanne med høye kanter.
Tilsett løk og hvitløk. La det surre til løken blir blank og myk under stadig omrøring. Tilsett halvparten av pølsebitene, safran og paprikapulver.
La det frese under omrøring i et knapt minutt.
Ha i tomatene og risen og fres det hele videre i et minutts tid. Hell i blåskjellkraften og 1/3 av den andre kraften. Rør om, kok opp og la risen småkoke.
Spe med mere kraft når risen har absorbert væsken og la det småkoke til risen er knapt mør (15-18 min). Rør av og til og juster smaken med salt hvis nødvendig.
Tilsett blåskjell, erter og paprika i små biter. La det hele trekke noen minutter til uten å røre. Ha evt i litt ekstra væske hvis risen virker tørr.
Stek resten av pølsebitene i litt olivenolje. La det syde over middels varme.
Ta vare på all oljen som danner seg i pannen. Stek blekkspruten raskt over høy varme i litt olje. Krydre med salt og pepper.
Server paellaen toppet med noen hele blåskjell, blekksprut, chorizo og oljen fra pannen. Press over litt sitron og dryss over hakket persille og litt kvernet sort pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?