Til hovedinnhold

Kinesisk risgrøt - congee

1 h 15 min

Er mest klar for en «salt» start på dagen kan en kinesiskinspirert risgrøt al la «Congee» være noe for deg.

Utgangspunktet er ganske enkelt så her er det toppingen som gjør det meste. Sukker, kanel og smør blir på denne risgrøten erstattet med vårløk, chiliolje, soyasaus, koriander, sprøstekt hvitløk og shiitake sopp.

Tips: Grøten kan toppes med for eksempel med stekt eller kokt strimler kylling, mørt oksekjøtt, svinekjøtt, sprøstekt bacon, kokt egg, reker, kimchi eller grønnsaker.

Lagret av 127 brukere
Johanna Siring

Er mest klar for en «salt» start på dagen kan en kinesiskinspirert risgrøt al la «Congee» være noe for deg.

Utgangspunktet er ganske enkelt så her er det toppingen som gjør det meste. Sukker, kanel og smør blir på denne risgrøten erstattet med vårløk, chiliolje, soyasaus, koriander, sprøstekt hvitløk og shiitake sopp.

Tips: Grøten kan toppes med for eksempel med stekt eller kokt strimler kylling, mørt oksekjøtt, svinekjøtt, sprøstekt bacon, kokt egg, reker, kimchi eller grønnsaker.

Lagret av 127 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 ss olje, nøytral
  • 1 ss ingefær, finrevet. frisk
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 1.5 l grønnsaksbuljong, skalldyrbuljong eller vann
  • 0.5 ts salt

Til servering

  • vårløk, finsnittet
  • sesamolje
  • sprøstekt løk
  • shiitakesopp, stekt, eller annen sopp
  • koriander, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 ss olje, nøytral
  • 1 ss ingefær, finrevet. frisk
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 1.5 l grønnsaksbuljong, skalldyrbuljong eller vann
  • 0.5 ts salt

Til servering

  • vårløk, finsnittet
  • sesamolje
  • sprøstekt løk
  • shiitakesopp, stekt, eller annen sopp
  • koriander, frisk
Skyll risen og hell av skyllevannet.
Varm oljen i en tykkbunnet mellomstor kasserolle. Fres ingefær og hvitløk under omrøring i et lite minutt (skal ikke få farge). Tilsett buljong og salt.
Kok opp, rør med jevne mellomrom slik at ikke risen fester seg i bunnen. Skru ned varmen og la risen småputre i cirka 1 time, eller til konsistensen ligner en kremet grøt.
Rør av og til. Spe eventuelt med litt vann underveis hvis «grøten» virker for tykk.
Serveres varm og toppes med finsnittet vårløk, noen dråper sesamolje, soyasaus, et dryss av sprøstekt løk og/eller hvitløk, stekt sopp og hakket koriander før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll risen og hell av skyllevannet.
Varm oljen i en tykkbunnet mellomstor kasserolle. Fres ingefær og hvitløk under omrøring i et lite minutt (skal ikke få farge). Tilsett buljong og salt.
Kok opp, rør med jevne mellomrom slik at ikke risen fester seg i bunnen. Skru ned varmen og la risen småputre i cirka 1 time, eller til konsistensen ligner en kremet grøt.
Rør av og til. Spe eventuelt med litt vann underveis hvis «grøten» virker for tykk.
Serveres varm og toppes med finsnittet vårløk, noen dråper sesamolje, soyasaus, et dryss av sprøstekt løk og/eller hvitløk, stekt sopp og hakket koriander før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?