Kinesisk risgrøt - congee
Er mest klar for en «salt» start på dagen kan en kinesiskinspirert risgrøt al la «Congee» være noe for deg.
Utgangspunktet er ganske enkelt så her er det toppingen som gjør det meste. Sukker, kanel og smør blir på denne risgrøten erstattet med vårløk, chiliolje, soyasaus, koriander, sprøstekt hvitløk og shiitake sopp.
Tips: Grøten kan toppes med for eksempel med stekt eller kokt strimler kylling, mørt oksekjøtt, svinekjøtt, sprøstekt bacon, kokt egg, reker, kimchi eller grønnsaker.
Er mest klar for en «salt» start på dagen kan en kinesiskinspirert risgrøt al la «Congee» være noe for deg.
Utgangspunktet er ganske enkelt så her er det toppingen som gjør det meste. Sukker, kanel og smør blir på denne risgrøten erstattet med vårløk, chiliolje, soyasaus, koriander, sprøstekt hvitløk og shiitake sopp.
Tips: Grøten kan toppes med for eksempel med stekt eller kokt strimler kylling, mørt oksekjøtt, svinekjøtt, sprøstekt bacon, kokt egg, reker, kimchi eller grønnsaker.
Ingredienser
- 2.5 dl jasminris
- 2 ss olje, nøytral
- 1 ss ingefær, finrevet. frisk
- 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 1.5 l grønnsaksbuljong, skalldyrbuljong eller vann
- 0.5 ts salt
Til servering
- vårløk, finsnittet
- sesamolje
- sprøstekt løk
- shiitakesopp, stekt, eller annen sopp
- koriander, frisk
Slik gjør du:
- 2.5 dl jasminris
- 2 ss olje, nøytral
- 1 ss ingefær, finrevet. frisk
- 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 1.5 l grønnsaksbuljong, skalldyrbuljong eller vann
- 0.5 ts salt
Til servering
- vårløk, finsnittet
- sesamolje
- sprøstekt løk
- shiitakesopp, stekt, eller annen sopp
- koriander, frisk
