Denne oppskriften på risotto med gresskar, spinat og hasselnøtter lages i trykkoker. Erstatt gjerne løken med purre eller vårløk hvis du ønsker det. Hasselnøttene i oppskriften kan utelates eller erstattes med mandler, pinjekjerne eller valnøtter.
Denne oppskriften på risotto med gresskar, spinat og hasselnøtter lages i trykkoker. Erstatt gjerne løken med purre eller vårløk hvis du ønsker det. Hasselnøttene i oppskriften kan utelates eller erstattes med mandler, pinjekjerne eller valnøtter.
Smelt smøret i gryta og fres løk og hvitløk til løken blir myk og blank.
Tilsett risen og fres videre under omrøring i 3-4 minutter til risen er blank. Pass på at ingenting fester seg i bunnen.
Tilsett gresskar, salvie, hvitvin og kraft. Rør godt rundt i gryta og sett på lokket. Kok opp til fullt trykk, senk temperaturen og kok videre under fullt trykk i 7 minutter. Ta tiden fra fullt trykk er oppnådd.
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket. På mange trykkokere finnes det en egen hurtigutløser for rask frigjøring av trykket.
Rør godt om i risottoen og mos gjerne gresskarbitene noe.
Rør inn parmesan og smak til med litt revet muskat, noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper.
Rør til slutt inn spinaten og dryss over hasselnøtter ved servering.
Bon appetit!
Smelt smøret i gryta og fres løk og hvitløk til løken blir myk og blank.
Tilsett risen og fres videre under omrøring i 3-4 minutter til risen er blank. Pass på at ingenting fester seg i bunnen.
Tilsett gresskar, salvie, hvitvin og kraft. Rør godt rundt i gryta og sett på lokket. Kok opp til fullt trykk, senk temperaturen og kok videre under fullt trykk i 7 minutter. Ta tiden fra fullt trykk er oppnådd.
Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket. På mange trykkokere finnes det en egen hurtigutløser for rask frigjøring av trykket.
Rør godt om i risottoen og mos gjerne gresskarbitene noe.
Rør inn parmesan og smak til med litt revet muskat, noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper.
Rør til slutt inn spinaten og dryss over hasselnøtter ved servering.