rask

Hawa Hassans bariis

30 min
427 har lagret denne
barris
427 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2.4 dl basmatiris
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk nellikspiker, hele
  • 1 stk tomat, finhakket
  • salt
  • 3 ss rosiner, gule om du får tak i
  • 1 ss krydderblanding, se egen oppskrift
  • 3.6 dl vann, kokende
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 klype kardemomme
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.4 dl basmatiris
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk nellikspiker, hele
  • 1 stk tomat, finhakket
  • salt
  • 3 ss rosiner, gule om du får tak i
  • 1 ss krydderblanding, se egen oppskrift
  • 3.6 dl vann, kokende
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 klype kardemomme
Skyll risen i en sil under kaldt vann, bruk hendene og rør rundt til vannet er klart.
Sett så risen i en bolle med kaldt vann og la den stå i minst ti minutter (men ikke mer enn 30 min).
Varm oljen i en panne over medium varme. Når oljen er varm har du i løken og steker til den begynner å bli myk, rundt 5 minutter.
Ha i kanel og nellik, og rør rundt til blandingen lukter godt. Rør inn hvitløk og kardemomme, og la det steke litt til.
Ha i tomater og en stor klype salt, skru så opp varmen. Rør rundt mens du koker tomatene til all væsken i dem har fordampet og blandingen har blitt tykk, som en paste.
Sil risen og ha i blandingen, sammen med nok en klype salt.
Skru ned varmen til lavt, og rør rundt til blandingen er ganske tørr, og risen begynner å lukte nøtteaktig, i cirka 5 minutter.
Ha i rosinene, kryddermiksen og det kokende vannet. Skur ned varmen.
Ha på et lokk og la risen småkoke til den har absorbert all væsken og risen er myk, dette tar cirka 15 minutter.
Skru så av varmen og la den stå i minst ti minutter før du røre rundt med en gaffel. Fisk ut kanelstangen og nellikspikrene. Server risen med en gang mens den er varm.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll risen i en sil under kaldt vann, bruk hendene og rør rundt til vannet er klart.
Sett så risen i en bolle med kaldt vann og la den stå i minst ti minutter (men ikke mer enn 30 min).
Varm oljen i en panne over medium varme. Når oljen er varm har du i løken og steker til den begynner å bli myk, rundt 5 minutter.
Ha i kanel og nellik, og rør rundt til blandingen lukter godt. Rør inn hvitløk og kardemomme, og la det steke litt til.
Ha i tomater og en stor klype salt, skru så opp varmen. Rør rundt mens du koker tomatene til all væsken i dem har fordampet og blandingen har blitt tykk, som en paste.
Sil risen og ha i blandingen, sammen med nok en klype salt.
Skru ned varmen til lavt, og rør rundt til blandingen er ganske tørr, og risen begynner å lukte nøtteaktig, i cirka 5 minutter.
Ha i rosinene, kryddermiksen og det kokende vannet. Skur ned varmen.
Ha på et lokk og la risen småkoke til den har absorbert all væsken og risen er myk, dette tar cirka 15 minutter.
Skru så av varmen og la den stå i minst ti minutter før du røre rundt med en gaffel. Fisk ut kanelstangen og nellikspikrene. Server risen med en gang mens den er varm.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?