Nicolai Lundsgaards risotto med steinsopp
Nicolai Lundsgaard er kjøkkensjef på Slottet, og her deler han sin oppskrift på en risotto med steinsopp. Når han lager mat hjemme, blir det ofte denne retten, som han mener passer spesielt godt om høsten. Risottoen pyntes tilslutt med revet parmesan, jordskokkchips og oxalis. Har du tilgang på trøffel, riv det over. Det gir det retten et ekstra løft.
Nicolai Lundsgaard er kjøkkensjef på Slottet, og her deler han sin oppskrift på en risotto med steinsopp. Når han lager mat hjemme, blir det ofte denne retten, som han mener passer spesielt godt om høsten. Risottoen pyntes tilslutt med revet parmesan, jordskokkchips og oxalis. Har du tilgang på trøffel, riv det over. Det gir det retten et ekstra løft.
Ingredienser
- 3 stykker steinsopp, store
- 3 dl risottoris
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 stykker sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 l kyllingkraft
- 40 g parmesan, revet
- 6 ss usaltet smør
- 2 stykker sitron, saften
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 3 stykker steinsopp, store
- 3 dl risottoris
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 stykker sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 l kyllingkraft
- 40 g parmesan, revet
- 6 ss usaltet smør
- 2 stykker sitron, saften
- salt og kvernet pepper
