rask
vegetar

Stekt ris med meksikanske smaker

25 min

Er du glad i meksikanske smaker? Da anbefales det å prøve denne superenkle og veldig gode middagen bestående av stekt ris. Den er rask å lage, og du kan få ryddet litt opp i kjøleskapet samtidig.

1778 har lagret denne
Stekt ris med meksikanske smaker
Foto: Lene Engelstad

Er du glad i meksikanske smaker? Da anbefales det å prøve denne superenkle og veldig gode middagen bestående av stekt ris. Den er rask å lage, og du kan få ryddet litt opp i kjøleskapet samtidig.

1778 har lagret denne
4
porsjoner
  • 6 dl basmatiris, ferdigkokt
  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss jalapeño, finhakket
  • 1 stk maiskolbe, vakuumpakket
  • 2 pakke sorte bønner, ferdigkokte (285 g pr pk)
  • 175 g plommetomat, små
  • 3 stilker vårløk
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 - 1 ts chilipulver
  • koriander, fersk
  • olje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 dl basmatiris, ferdigkokt
  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss jalapeño, finhakket
  • 1 stk maiskolbe, vakuumpakket
  • 2 pakke sorte bønner, ferdigkokte (285 g pr pk)
  • 175 g plommetomat, små
  • 3 stilker vårløk
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 - 1 ts chilipulver
  • koriander, fersk
  • olje, til steking
Finhakk løk, hvitløk og jalapeno. Skjær korn av maiskolben.
La laken til de sorte bønnene renne av, og skyll bønnene i kaldt vann.
Skjær plommetomater i terninger og vårløk i tynne skiver.
Varm olje i en stekepanne. Tilsett rødløk og stek til løken er myk og blank.
Tilsett mer olje før du har oppi hvitløk, spisskummen, malt koriander, oregano, paprikapulver og chilipulver. La det steke over middels varme i noen minutter.
Tilsett tomatene, mais og jalapeno og stek et minutt til før du heller oppi de sorte bønnene. Stek ytterligere cirka ett minutt.
Ha til slutt oppi risen og stek til alt er blandet sammen og er gjennomvarmt. 
Topp med vårløk og fersk koriander og server.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk, hvitløk og jalapeno. Skjær korn av maiskolben.
La laken til de sorte bønnene renne av, og skyll bønnene i kaldt vann.
Skjær plommetomater i terninger og vårløk i tynne skiver.
Varm olje i en stekepanne. Tilsett rødløk og stek til løken er myk og blank.
Tilsett mer olje før du har oppi hvitløk, spisskummen, malt koriander, oregano, paprikapulver og chilipulver. La det steke over middels varme i noen minutter.
Tilsett tomatene, mais og jalapeno og stek et minutt til før du heller oppi de sorte bønnene. Stek ytterligere cirka ett minutt.
Ha til slutt oppi risen og stek til alt er blandet sammen og er gjennomvarmt. 
Topp med vårløk og fersk koriander og server.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?