Dette er den perfekte restematen hvis du har litt kylling og ris i kjøleskapet, og retten kan enkelt varieres etter det du har tilgjengelig av proteiner og grønnsaker. Denne oppskriften på stekt ris er laget med kokt skinke, kyllingfilet og reker. Du kan selvfølgelig sløyfe noe eller kun ha en av delene i.
Dette er den perfekte restematen hvis du har litt kylling og ris i kjøleskapet, og retten kan enkelt varieres etter det du har tilgjengelig av proteiner og grønnsaker. Denne oppskriften på stekt ris er laget med kokt skinke, kyllingfilet og reker. Du kan selvfølgelig sløyfe noe eller kun ha en av delene i.
1 boks mais, liten boks eller korn fra kokt maiskolbe
50 g erter, små og grønne
100 g kokt skinke, skåret i tynne strimler
1 stk kyllingfilet
100 g reker, rensede
2 stykker egg, store
1 ss soyasaus, lys variant
1 ts sesamolje
olje, nøytral til steking
Skjær kyllingen i tynne strimler. Visp sammen eggene.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen under omrøring, krydre lett med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring, uten at det får noe særlig farge.
Tilsett gulrøtter og fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais, erter, skinke og kylling. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Ha i rekene og bland alt godt sammen. Serveres straks.
Bon appetit!
Skjær kyllingen i tynne strimler. Visp sammen eggene.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen under omrøring, krydre lett med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring, uten at det får noe særlig farge.
Tilsett gulrøtter og fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais, erter, skinke og kylling. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Ha i rekene og bland alt godt sammen. Serveres straks.