rask

Stekt ris med kylling

30 min
2879 har lagret denne
Stekt ris med kylling
2879 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g ris, kokt
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
  • 1 boks mais, liten boks eller korn fra kokt maiskolbe
  • 50 g erter, små og grønne
  • 100 g kokt skinke, skåret i tynne strimler
  • 1 stk kyllingfilet
  • 100 g reker, rensede
  • 2 stykker egg, store
  • 1 ss soyasaus, lys variant
  • 1 ts sesamolje
  • olje, nøytral til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g ris, kokt
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
  • 1 boks mais, liten boks eller korn fra kokt maiskolbe
  • 50 g erter, små og grønne
  • 100 g kokt skinke, skåret i tynne strimler
  • 1 stk kyllingfilet
  • 100 g reker, rensede
  • 2 stykker egg, store
  • 1 ss soyasaus, lys variant
  • 1 ts sesamolje
  • olje, nøytral til steking
Skjær kyllingen i tynne strimler. Visp sammen eggene.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen under omrøring, krydre lett med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring, uten at det får noe særlig farge.
Tilsett gulrøtter og fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais, erter, skinke og kylling. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Ha i rekene og bland alt godt sammen. Serveres straks.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i tynne strimler. Visp sammen eggene.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen under omrøring, krydre lett med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring, uten at det får noe særlig farge.
Tilsett gulrøtter og fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais, erter, skinke og kylling. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Ha i rekene og bland alt godt sammen. Serveres straks.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?