rask

Stekt ris med kylling

30 min

Dette er den perfekte restematen hvis du har litt kylling og ris i kjøleskapet, og retten kan enkelt varieres etter det du har tilgjengelig av proteiner og grønnsaker. Denne oppskriften på stekt ris er laget med kokt skinke, kyllingfilet og reker. Du kan selvfølgelig sløyfe noe eller kun ha en av delene i.

2792 har lagret denne
Stekt ris med kylling

Dette er den perfekte restematen hvis du har litt kylling og ris i kjøleskapet, og retten kan enkelt varieres etter det du har tilgjengelig av proteiner og grønnsaker. Denne oppskriften på stekt ris er laget med kokt skinke, kyllingfilet og reker. Du kan selvfølgelig sløyfe noe eller kun ha en av delene i.

2792 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g ris, kokt
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
  • 1 boks mais, liten boks eller korn fra kokt maiskolbe
  • 50 g erter, små og grønne
  • 100 g kokt skinke, skåret i tynne strimler
  • 1 stk kyllingfilet
  • 100 g reker, rensede
  • 2 stykker egg, store
  • 1 ss soyasaus, lys variant
  • 1 ts sesamolje
  • olje, nøytral til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g ris, kokt
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
  • 1 boks mais, liten boks eller korn fra kokt maiskolbe
  • 50 g erter, små og grønne
  • 100 g kokt skinke, skåret i tynne strimler
  • 1 stk kyllingfilet
  • 100 g reker, rensede
  • 2 stykker egg, store
  • 1 ss soyasaus, lys variant
  • 1 ts sesamolje
  • olje, nøytral til steking
Skjær kyllingen i tynne strimler. Visp sammen eggene.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen under omrøring, krydre lett med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring, uten at det får noe særlig farge.
Tilsett gulrøtter og fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais, erter, skinke og kylling. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Ha i rekene og bland alt godt sammen. Serveres straks.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i tynne strimler. Visp sammen eggene.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen under omrøring, krydre lett med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring, uten at det får noe særlig farge.
Tilsett gulrøtter og fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais, erter, skinke og kylling. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Ha i rekene og bland alt godt sammen. Serveres straks.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?