Sushiris er marinert ris som brukes til sushi. Risen som brukes er rundkornet japansk ris sammen med en egen eddiklake som vendes inn i risen etter den er ferdigkokt.
Sett av god tid til å lage sushirisen. Når den er klar kan du enkelt lage hjemmelaget sushi - enten du går for maki med laks, nigiri eller begge deler.
Sushiris er marinert ris som brukes til sushi. Risen som brukes er rundkornet japansk ris sammen med en egen eddiklake som vendes inn i risen etter den er ferdigkokt.
Sett av god tid til å lage sushirisen. Når den er klar kan du enkelt lage hjemmelaget sushi - enten du går for maki med laks, nigiri eller begge deler.
Ha alle ingrediensene til eddiklaken i en liten kasserolle. Varm opp under omrøring til sukkeret og saltet er oppløst. Avkjøl.
Sushiris
Hell risen i en bolle og «vask» risen 3-6 ganger. (Tilsett kaldt vann, rør godt rundt, hell av vannet, tilsett nytt vann og så videre.) «Vaskevannet» skal til slutt være nesten helt klart. La gjerne risen ligge i vann en halv times tid før koking.
Ha ris og vann i en kasserolle med lokk. Bruk forholdet 3 deler vann og 2 deler ris (altså 750 g vann til 500 g ris). Kok opp og la det koke skikkelig i 3-4 minutter.
Skru ned varmen til det laveste og la risen trekke videre i 15 minutter til risen er mør.
Ta risen ut av kasserollen (ha den gjerne over i en glass- eller stålbolle) og la den avkjøle seg noe.
Vend inn eddiklake, litt etter litt. Smak deg frem. Risen skal være fuktig og klebrig, men ikke bløt. Rør om av og til, uten å ødelegge riskornene.
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.
Bon appetit!
Eddiklake
Ha alle ingrediensene til eddiklaken i en liten kasserolle. Varm opp under omrøring til sukkeret og saltet er oppløst. Avkjøl.
Sushiris
Hell risen i en bolle og «vask» risen 3-6 ganger. (Tilsett kaldt vann, rør godt rundt, hell av vannet, tilsett nytt vann og så videre.) «Vaskevannet» skal til slutt være nesten helt klart. La gjerne risen ligge i vann en halv times tid før koking.
Ha ris og vann i en kasserolle med lokk. Bruk forholdet 3 deler vann og 2 deler ris (altså 750 g vann til 500 g ris). Kok opp og la det koke skikkelig i 3-4 minutter.
Skru ned varmen til det laveste og la risen trekke videre i 15 minutter til risen er mør.
Ta risen ut av kasserollen (ha den gjerne over i en glass- eller stålbolle) og la den avkjøle seg noe.
Vend inn eddiklake, litt etter litt. Smak deg frem. Risen skal være fuktig og klebrig, men ikke bløt. Rør om av og til, uten å ødelegge riskornene.
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.