Risotto med kylling
Risotto er en forunderlig delikatesse som stormbegeistrer de fleste som får den servert for første gang. Én av fordelene er at du kan servere hele middagen i én gryte. Og at du kan tilsette risottoen hvilken råvare som helst, fra sopp til asparges, sjømat, skinke, urter. Men underet med den kremete hvite massen skjer ikke uten den runde italienske risen, arborio, vialone nano eller carneroli.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jan Inge Haga
Risotto er en forunderlig delikatesse som stormbegeistrer de fleste som får den servert for første gang. Én av fordelene er at du kan servere hele middagen i én gryte. Og at du kan tilsette risottoen hvilken råvare som helst, fra sopp til asparges, sjømat, skinke, urter. Men underet med den kremete hvite massen skjer ikke uten den runde italienske risen, arborio, vialone nano eller carneroli.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jan Inge Haga
Ingredienser
- 2 ss olje
- 1 ss smør
- 2 sjalottløk
- 450 g risottoris
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl hvitvin, tørr
- 6 dl kyllingkraft
- 4 ss bladpersille
- 60 g parmesan
- salt og kvernet pepper
- 200 g sjampinjong
- 500 g kyllingbryst
Slik gjør du:
- 2 ss olje
- 1 ss smør
- 2 sjalottløk
- 450 g risottoris
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl hvitvin, tørr
- 6 dl kyllingkraft
- 4 ss bladpersille
- 60 g parmesan
- salt og kvernet pepper
- 200 g sjampinjong
- 500 g kyllingbryst

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto