rask
Risotto med sopp
30 min
I denne oppskriften brukes både tørket og fersk sopp. Kantareller er kjempegodt, men med steinsopp blir risottoen kanskje enda mer italiensk i smaken. Server med godt brød til. Risottorisen arborio, carnaroli eller vialone nano fås tak i i velutstyrte dagligvarebutikker.
Kilde: Aftenposten
404 har lagret denne
I denne oppskriften brukes både tørket og fersk sopp. Kantareller er kjempegodt, men med steinsopp blir risottoen kanskje enda mer italiensk i smaken. Server med godt brød til. Risottorisen arborio, carnaroli eller vialone nano fås tak i i velutstyrte dagligvarebutikker.
Kilde: Aftenposten
404 har lagret denne
Ingredienser
8
porsjoner
- 400 g risottoris
- 2 ss olivenolje
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 dl hvitvin, tørr
- 100 g sopp, tørket
- 8 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
- 0.5 ss sitronsaft
- 50 g parmesan
- 2 ss smør
- salt og kvernet pepper
- 300 g kantarell
- smør
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 g risottoris
- 2 ss olivenolje
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 dl hvitvin, tørr
- 100 g sopp, tørket
- 8 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
- 0.5 ss sitronsaft
- 50 g parmesan
- 2 ss smør
- salt og kvernet pepper
- 300 g kantarell
- smør
Legg den tørkede soppen i en liten bolle og slå varmt vann over. La dem stå og trekke et kvarters tid.
Ta ut soppen og klem væsken ut i bollen. Ta vare på væsken.
Kok opp kraft og hold den varm, slå soppvæsken over.
Rens og finhakk sjalottløk. Knus og finhakk hvitløk.
Ha olivenolje i en kjele og stek løken på middels varme et par minutter, uten at den brunes.
Ha i hvitløken og stek videre ett minutts tid.
Hell i risen og stek den et par minutter under omrøring.
Skru opp varmen, slå over vinen og kok til den er så godt som borte.
Hell deretter på rundt en desiliter av den varme kraften og la den koke inn.
Spe videre med kraft, litt om gangen til risen begynner å bli al dente, med litt tyggemotstand i kjernen.
Rør deretter inn den tørkede soppen, grovhakket hvis de er store.
Ha i friskpresset sitronsaft, rør inn smør og revet parmesan.
Smak til med salt og pepper.
Stek den ferske soppen i smør og server sammen med risottoen.

Bon appetit!
Legg den tørkede soppen i en liten bolle og slå varmt vann over. La dem stå og trekke et kvarters tid.
Ta ut soppen og klem væsken ut i bollen. Ta vare på væsken.
Kok opp kraft og hold den varm, slå soppvæsken over.
Rens og finhakk sjalottløk. Knus og finhakk hvitløk.
Ha olivenolje i en kjele og stek løken på middels varme et par minutter, uten at den brunes.
Ha i hvitløken og stek videre ett minutts tid.
Hell i risen og stek den et par minutter under omrøring.
Skru opp varmen, slå over vinen og kok til den er så godt som borte.
Hell deretter på rundt en desiliter av den varme kraften og la den koke inn.
Spe videre med kraft, litt om gangen til risen begynner å bli al dente, med litt tyggemotstand i kjernen.
Rør deretter inn den tørkede soppen, grovhakket hvis de er store.
Ha i friskpresset sitronsaft, rør inn smør og revet parmesan.
Smak til med salt og pepper.
Stek den ferske soppen i smør og server sammen med risottoen.