vegetar

Risgrøt

45 min

God, gammeldags risengrynsgrøt, eller risgrøt, er enkelt å lage og smaker alltid godt. Mange forbinder det med julen, men denne grøten kan spises året rundt. Bruk grøtris, som er en rundkornet ris, når du lager risgrøt.

Server med kanel, sukker og et velplassert smørøye. Får du rester til overs, kan du lage riskrem med rød saus. 

386 har lagret denne
Risengrynsgrøt, eller risgrøt, med smør og kanel
Risgrøt med kanel og smørøye er populært for store og små. Enkelt og smaksrikt året rundt!

God, gammeldags risengrynsgrøt, eller risgrøt, er enkelt å lage og smaker alltid godt. Mange forbinder det med julen, men denne grøten kan spises året rundt. Bruk grøtris, som er en rundkornet ris, når du lager risgrøt.

Server med kanel, sukker og et velplassert smørøye. Får du rester til overs, kan du lage riskrem med rød saus. 

386 har lagret denne
3
porsjoner
  • 4 dl vann
  • 150 g ris, rundkornet
  • 1 l helmelk
  • 1 ts salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl vann
  • 150 g ris, rundkornet
  • 1 l helmelk
  • 1 ts salt
Kok opp vann og tilsett risen. Kok videre til vannet er absorbert.
Tilsett melken og kok opp. La den trekke videre under lokk på svak varme til risen er mør i cirka 35 min. Husk å røre jevnlig, så grøten ikke svir seg i bunnen. 
Smak til med salt. Server risgrøten med sukker, kanel og smørøye, samt rød saft.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og tilsett risen. Kok videre til vannet er absorbert.
Tilsett melken og kok opp. La den trekke videre under lokk på svak varme til risen er mør i cirka 35 min. Husk å røre jevnlig, så grøten ikke svir seg i bunnen. 
Smak til med salt. Server risgrøten med sukker, kanel og smørøye, samt rød saft.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?