God, gammeldags risengrynsgrøt, eller risgrøt, er enkelt å lage og smaker alltid godt. Mange forbinder det med julen, men denne grøten kan spises året rundt. Bruk grøtris, som er en rundkornet ris, når du lager risgrøt.
Server med kanel, sukker og et velplassert smørøye. Får du rester til overs, kan du lage riskrem med rød saus.
Risgrøt med kanel og smørøye er populært for store og små. Enkelt og smaksrikt året rundt!
God, gammeldags risengrynsgrøt, eller risgrøt, er enkelt å lage og smaker alltid godt. Mange forbinder det med julen, men denne grøten kan spises året rundt. Bruk grøtris, som er en rundkornet ris, når du lager risgrøt.
Server med kanel, sukker og et velplassert smørøye. Får du rester til overs, kan du lage riskrem med rød saus.
Kok opp vann og tilsett risen. Kok videre til vannet er absorbert.
Tilsett melken og kok opp. La den trekke videre under lokk på svak varme til risen er mør i cirka 35 min. Husk å røre jevnlig, så grøten ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt. Server risgrøten med sukker, kanel og smørøye, samt rød saft.
Bon appetit!
Kok opp vann og tilsett risen. Kok videre til vannet er absorbert.
Tilsett melken og kok opp. La den trekke videre under lokk på svak varme til risen er mør i cirka 35 min. Husk å røre jevnlig, så grøten ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt. Server risgrøten med sukker, kanel og smørøye, samt rød saft.