Laktosefri risengrynsgrøt
Risgrøt for alle: denne oppskriften er en laktosefri variant av den klassiske risengrynsgrøten mange er vant til fra juletiden. Retten passer for deg som er laktoseintolerant, og er også trygg for de som ikke kan spise melkeprotein.
Velg selv hva slags melk du bruker - denne oppskriften passer for alle som er laktoseintolerante, og funker like bra med rismelk, mandelmelk, soyamelk eller havremelk. For ekstra sunnhetsfaktor, kan du bruke fullkornsris og sukrin i stedet for hvit ris og sukker.
Server med kokosfett eller ghee. Kokosfett er en sunn fettkilde som smelter og føles rund på samme måte smør. Om du heller vil ha smørsmak kan du bruke ghee, som er klarnet smør helt uten laktose.
Risgrøt for alle: denne oppskriften er en laktosefri variant av den klassiske risengrynsgrøten mange er vant til fra juletiden. Retten passer for deg som er laktoseintolerant, og er også trygg for de som ikke kan spise melkeprotein.
Velg selv hva slags melk du bruker - denne oppskriften passer for alle som er laktoseintolerante, og funker like bra med rismelk, mandelmelk, soyamelk eller havremelk. For ekstra sunnhetsfaktor, kan du bruke fullkornsris og sukrin i stedet for hvit ris og sukker.
Server med kokosfett eller ghee. Kokosfett er en sunn fettkilde som smelter og føles rund på samme måte smør. Om du heller vil ha smørsmak kan du bruke ghee, som er klarnet smør helt uten laktose.
Ingredienser
- 2 dl fullkornsris, eller naturris
- 4 dl vann
- 1 l mandelmelk, eller rismelk
- 1 dl mandelmel
- 1 ss sukrin
- 1 ts vaniljepulver
- 0.5 ts salt
topping
- 2 ss sukrin, gold
- 2 ts kanel
- 4 ts kokosfett
Slik gjør du:
- 2 dl fullkornsris, eller naturris
- 4 dl vann
- 1 l mandelmelk, eller rismelk
- 1 dl mandelmel
- 1 ss sukrin
- 1 ts vaniljepulver
- 0.5 ts salt
topping
- 2 ss sukrin, gold
- 2 ts kanel
- 4 ts kokosfett
