Til hovedinnhold

Laktosefri risengrynsgrøt

1 h

Risgrøt for alle: denne oppskriften er en laktosefri variant av den klassiske risengrynsgrøten mange er vant til fra juletiden. Retten passer for deg som er laktoseintolerant, og er også trygg for de som ikke kan spise melkeprotein.

Velg selv hva slags melk du bruker - denne oppskriften passer for alle som er laktoseintolerante, og funker like bra med rismelk, mandelmelk, soyamelk eller havremelk. For ekstra sunnhetsfaktor, kan du bruke fullkornsris og sukrin i stedet for hvit ris og sukker.

Server med kokosfett eller ghee. Kokosfett er en sunn fettkilde som smelter og føles rund på samme måte smør. Om du heller vil ha smørsmak kan du bruke ghee, som er klarnet smør helt uten laktose.

Lagret av 88 brukere
Laktosefri risgrøt med kokosmelk, fullkornsris og sukrin

Risgrøt for alle: denne oppskriften er en laktosefri variant av den klassiske risengrynsgrøten mange er vant til fra juletiden. Retten passer for deg som er laktoseintolerant, og er også trygg for de som ikke kan spise melkeprotein.

Velg selv hva slags melk du bruker - denne oppskriften passer for alle som er laktoseintolerante, og funker like bra med rismelk, mandelmelk, soyamelk eller havremelk. For ekstra sunnhetsfaktor, kan du bruke fullkornsris og sukrin i stedet for hvit ris og sukker.

Server med kokosfett eller ghee. Kokosfett er en sunn fettkilde som smelter og føles rund på samme måte smør. Om du heller vil ha smørsmak kan du bruke ghee, som er klarnet smør helt uten laktose.

Lagret av 88 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 dl fullkornsris, eller naturris
  • 4 dl vann
  • 1 l mandelmelk, eller rismelk
  • 1 dl mandelmel
  • 1 ss sukrin
  • 1 ts vaniljepulver
  • 0.5 ts salt

topping

  • 2 ss sukrin, gold
  • 2 ts kanel
  • 4 ts kokosfett

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl fullkornsris, eller naturris
  • 4 dl vann
  • 1 l mandelmelk, eller rismelk
  • 1 dl mandelmel
  • 1 ss sukrin
  • 1 ts vaniljepulver
  • 0.5 ts salt

topping

  • 2 ss sukrin, gold
  • 2 ts kanel
  • 4 ts kokosfett
Start med å koke opp risgrynene i vannet. Tilsett saltet og rør rundt til vannet har kokt inn. Dette tar ca. 10 minutter.
Begynn å spe på med melken, ca. 1 dl av gangen. Rør godt så risen ikke setter seg fast i bunnen av gryta. Det tar omtrent 45 minutter å koke inn all melken.
Kjenn etter mot slutten av koketiden at risgrynene er ferdigkokt. Tilsett 1 dl vann og kok inn hvis den er for hard.
Tilsett deretter mandelmelet for å få den tykke og gode konsistensen. Ha i sukrin og vanilje. Rør alt godt sammen og server. Toppes med en blanding av sukrin gold og kanel og med en skje kokosfett.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å koke opp risgrynene i vannet. Tilsett saltet og rør rundt til vannet har kokt inn. Dette tar ca. 10 minutter.
Begynn å spe på med melken, ca. 1 dl av gangen. Rør godt så risen ikke setter seg fast i bunnen av gryta. Det tar omtrent 45 minutter å koke inn all melken.
Kjenn etter mot slutten av koketiden at risgrynene er ferdigkokt. Tilsett 1 dl vann og kok inn hvis den er for hard.
Tilsett deretter mandelmelet for å få den tykke og gode konsistensen. Ha i sukrin og vanilje. Rør alt godt sammen og server. Toppes med en blanding av sukrin gold og kanel og med en skje kokosfett.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?