Verdens beste pizza: Margherita Sbagliata
Franco Pepe er kåret til verdens beste pizzabaker. Her deler han oppskrifter på sin mest berømte på pizza.
For å lykkes med deigen men han det er veldig viktig å ha god tid, og bruke riktig mel. Så her må du ha tipo 00 eller tipo.
Tomatsausen skal helst være laget på kulturarvstomater som er spesielle for regionen han kommer fra, så her må du bruke de tomatene du har tilgang på.
Oppskriften rekker til 5 pizzaer.
Franco Pepe er kåret til verdens beste pizzabaker. Her deler han oppskrifter på sin mest berømte på pizza.
For å lykkes med deigen men han det er veldig viktig å ha god tid, og bruke riktig mel. Så her må du ha tipo 00 eller tipo.
Tomatsausen skal helst være laget på kulturarvstomater som er spesielle for regionen han kommer fra, så her må du bruke de tomatene du har tilgang på.
Oppskriften rekker til 5 pizzaer.
Ingredienser
Til deigen
- 800 g tipo 00 pizzamel, eller type 0
- 500 g vann, romtemperert
- 22 g salt
- 5 g fersk gjær
Topping
- 120 g mozzarella, laget på bøffelmelk
- 80 g tomatsaus, helst laget av pomodoro riccio
- 100 g basilikumblader
- olivenolje extra virgin
Slik gjør du:
Til deigen
- 800 g tipo 00 pizzamel, eller type 0
- 500 g vann, romtemperert
- 22 g salt
- 5 g fersk gjær
Topping
- 120 g mozzarella, laget på bøffelmelk
- 80 g tomatsaus, helst laget av pomodoro riccio
- 100 g basilikumblader
- olivenolje extra virgin
Deigen
Sett sammen
