Til hovedinnhold
vegetar

Verdens beste pizza: Margherita Sbagliata

3 h

Franco Pepe er kåret til verdens beste pizzabaker. Her deler han oppskrifter på sin mest berømte på pizza.

For å lykkes med deigen men han det er veldig viktig å ha god tid, og bruke riktig mel. Så her må du ha tipo 00 eller tipo.

Tomatsausen skal helst være laget på kulturarvstomater som er spesielle for regionen han kommer fra, så her må du bruke de tomatene du har tilgang på.

Oppskriften rekker til 5 pizzaer.

Lagret av 331 brukere
Margherita Sbagliata

Franco Pepe er kåret til verdens beste pizzabaker. Her deler han oppskrifter på sin mest berømte på pizza.

For å lykkes med deigen men han det er veldig viktig å ha god tid, og bruke riktig mel. Så her må du ha tipo 00 eller tipo.

Tomatsausen skal helst være laget på kulturarvstomater som er spesielle for regionen han kommer fra, så her må du bruke de tomatene du har tilgang på.

Oppskriften rekker til 5 pizzaer.

Lagret av 331 brukere

Ingredienser

5
porsjoner

Til deigen

  • 800 g tipo 00 pizzamel, eller type 0
  • 500 g vann, romtemperert
  • 22 g salt
  • 5 g fersk gjær

Topping

  • 120 g mozzarella, laget på bøffelmelk
  • 80 g tomatsaus, helst laget av pomodoro riccio
  • 100 g basilikumblader
  • olivenolje extra virgin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Til deigen

  • 800 g tipo 00 pizzamel, eller type 0
  • 500 g vann, romtemperert
  • 22 g salt
  • 5 g fersk gjær

Topping

  • 120 g mozzarella, laget på bøffelmelk
  • 80 g tomatsaus, helst laget av pomodoro riccio
  • 100 g basilikumblader
  • olivenolje extra virgin

Deigen

Løs opp gjæren i litt vann og sett den til siden.
Ha vannet i en bolle og løs opp saltet. Ha deretter i halvparten av melet og bland sammen.
Når du har fått en jevn blanding, ha i vannet med gjæren. Det er viktig å holde salt og gjær separat frem til dette steget.
La deigen absorbere vannet, før du har i mer mel. La det være igjen cirka 100 gram. La deigen så hvile i 20 minutter, før du igjen blander den sammen sammen med resten av melet.
Dekk til bollen og la deigen heve til cirka dobbel størrelse.
Del deigen inn i cirka fem små deler, som hver skal være på cirka 250-260 gram. La deigklumpene heve i cirka to timer, før du bruker dem.
Om du ikke har en pizzaovn, sett stekeovnen på 250 grader.

Sett sammen

Lag basilikumsreduksjonen ved å ha basilikumsblader i saltet kokende vann i noen få minutter, for så å ha dem i en bolle med vann og isbiter. Bland sammen basilikumsbladene og ekstra virgin olivenolje, og noen få isbiter i en blender til du har en jevn blanding. Ha sausen over på en klemmeflaske.
Ha tomatsausen som er silt og avkjølt i en klemmeflaske.
Rull ut 250 gram pizzadeig til en rund skive på en oljet bakeplate, og la kantene være litt tykkere.
Ha på bøffemozzarella og dryss over litt olivenolje. Stek i ovnen i cirka 5-7 minutter.
Ta den ut av ovnen og tegn linjer med tomatsausen. Lag deretter små prikker med basilikumsreduksjonen på hele pizzaen og server!
woman cooking

Bon appetit!

Deigen

Løs opp gjæren i litt vann og sett den til siden.
Ha vannet i en bolle og løs opp saltet. Ha deretter i halvparten av melet og bland sammen.
Når du har fått en jevn blanding, ha i vannet med gjæren. Det er viktig å holde salt og gjær separat frem til dette steget.
La deigen absorbere vannet, før du har i mer mel. La det være igjen cirka 100 gram. La deigen så hvile i 20 minutter, før du igjen blander den sammen sammen med resten av melet.
Dekk til bollen og la deigen heve til cirka dobbel størrelse.
Del deigen inn i cirka fem små deler, som hver skal være på cirka 250-260 gram. La deigklumpene heve i cirka to timer, før du bruker dem.
Om du ikke har en pizzaovn, sett stekeovnen på 250 grader.

Sett sammen

Lag basilikumsreduksjonen ved å ha basilikumsblader i saltet kokende vann i noen få minutter, for så å ha dem i en bolle med vann og isbiter. Bland sammen basilikumsbladene og ekstra virgin olivenolje, og noen få isbiter i en blender til du har en jevn blanding. Ha sausen over på en klemmeflaske.
Ha tomatsausen som er silt og avkjølt i en klemmeflaske.
Rull ut 250 gram pizzadeig til en rund skive på en oljet bakeplate, og la kantene være litt tykkere.
Ha på bøffemozzarella og dryss over litt olivenolje. Stek i ovnen i cirka 5-7 minutter.
Ta den ut av ovnen og tegn linjer med tomatsausen. Lag deretter små prikker med basilikumsreduksjonen på hele pizzaen og server!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?