vegetar

Italiensk pizzabunn

15 t 30 min

Dette er Lise Finckenhagens oppskrift på deig til italiensk pizzabunn, men den kan også brukes som langpannepizza. Selve utbakingen bør foregå ved at du klemmer, drar og strekker ut deigen - fremfor iherdig kjevling. Men litt kjevlehjelp kan være lov.
Oppskriften gir seks små italienske pizzabunner eller en langpannepizza.
Hvis du ikke ønsker å kaldheve deigen, kan du øke gjærmengden til 30 gram og la den heve i romtemperatur - enten trillet ut som boller til mange små italienske pizzabunner, delt i to til to store pizzaer eller som den er - til en stor langpannepizza med tykke kanter.

1675 har lagret denne
Deig til italiensk pizzabunn

Dette er Lise Finckenhagens oppskrift på deig til italiensk pizzabunn, men den kan også brukes som langpannepizza. Selve utbakingen bør foregå ved at du klemmer, drar og strekker ut deigen - fremfor iherdig kjevling. Men litt kjevlehjelp kan være lov.
Oppskriften gir seks små italienske pizzabunner eller en langpannepizza.
Hvis du ikke ønsker å kaldheve deigen, kan du øke gjærmengden til 30 gram og la den heve i romtemperatur - enten trillet ut som boller til mange små italienske pizzabunner, delt i to til to store pizzaer eller som den er - til en stor langpannepizza med tykke kanter.

1675 har lagret denne
4
porsjoner
  • 15 g gjær
  • 5.5 dl vann, cirka 15-20 grader
  • 900 g hvetemel, gjerne halvparten pizzamel/hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 15 g gjær
  • 5.5 dl vann, cirka 15-20 grader
  • 900 g hvetemel, gjerne halvparten pizzamel/hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
Rør gjæren ut i vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i 10-15 minutter, eller til den blir myk og elastisk
Rør gjæren ut i vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i 10-15 minutter, eller til den blir myk og elastisk
Del deigen i seks like store biter og rull ut boller. Legg bollene over på ett eller flere godt melte brett, gjerne med bakeduk. Dryss over ekstra mel, og dekk med plastfolie og et klede over der igjen.
Del deigen i seks like store biter og rull ut boller. Legg bollene over på ett eller flere godt melte brett, gjerne med bakeduk. Dryss over ekstra mel, og dekk med plastfolie og et klede over der igjen.
La de italienske pizzabunnene heve i kjøleskapet natten over.
La deigen stå i romtemperatur i en halvtime til 1 time før bruk.
Trykk, klem og dra deigen deigbollene ut til tynne italienske pizzabunner. Legg bunnen over på bakepapir eller et godt melet bakebord. Smør på saus (ikke for mye), og legg på ost og ønsket fyll.
Trykk, klem og dra deigen deigbollene ut til tynne italienske pizzabunner. Legg bunnen over på bakepapir eller et godt melet bakebord. Smør på saus (ikke for mye), og legg på ost og ønsket fyll.
Stek pizzaen i en pizzaovn hvis du er så heldig å ha det, eller bruk stekeovnen på 250 grader eller så høyt den går, og gjerne med pizzastein. Pizza med tynn bunn stekes ferdig på cirka 8 min.
woman cooking

Bon appetit!

Rør gjæren ut i vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i 10-15 minutter, eller til den blir myk og elastisk
Rør gjæren ut i vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i 10-15 minutter, eller til den blir myk og elastisk
Del deigen i seks like store biter og rull ut boller. Legg bollene over på ett eller flere godt melte brett, gjerne med bakeduk. Dryss over ekstra mel, og dekk med plastfolie og et klede over der igjen.
Del deigen i seks like store biter og rull ut boller. Legg bollene over på ett eller flere godt melte brett, gjerne med bakeduk. Dryss over ekstra mel, og dekk med plastfolie og et klede over der igjen.
La de italienske pizzabunnene heve i kjøleskapet natten over.
La deigen stå i romtemperatur i en halvtime til 1 time før bruk.
Trykk, klem og dra deigen deigbollene ut til tynne italienske pizzabunner. Legg bunnen over på bakepapir eller et godt melet bakebord. Smør på saus (ikke for mye), og legg på ost og ønsket fyll.
Trykk, klem og dra deigen deigbollene ut til tynne italienske pizzabunner. Legg bunnen over på bakepapir eller et godt melet bakebord. Smør på saus (ikke for mye), og legg på ost og ønsket fyll.
Stek pizzaen i en pizzaovn hvis du er så heldig å ha det, eller bruk stekeovnen på 250 grader eller så høyt den går, og gjerne med pizzastein. Pizza med tynn bunn stekes ferdig på cirka 8 min.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?