Eltefri pizzadeig
Dette er en klassisk grunnoppskrift på eltefri pizzadeig som gir deg cirka seks pizzaer med en diameter på cirka 30 cm. Én pizza holder altså til 1-2 personer alt ettersom hvor sulten man er.
Mat på bordet-blogger Ina-Janine Johnsen, som står bak oppskriften, anbefaler å oppbevare deigen kjølig opptil 3-4 dager. Du kan derfor fint røre sammen deigen noen dager før du skal ha pizza.
Du kan velge å dele den eltefri pizzadeigen i emner etter heving på kjøkkenbenken, eller du kan sette den i kjøleskapet ett døgn før du deler deigen i emner og har dem over på et brett med plastfolie over. Den kalde deigen er mindre klissete enn den romtempererte.
Hvis du vil lage en noe grovere pizzabunn, kan du erstatte 20 g hvetemel med 20 g hvetekli (kruskakli).
Oppskrift og foto er hentet fra boken «Eltefri bakst - gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt» av Ina-Janine Johsen.
Dette er en klassisk grunnoppskrift på eltefri pizzadeig som gir deg cirka seks pizzaer med en diameter på cirka 30 cm. Én pizza holder altså til 1-2 personer alt ettersom hvor sulten man er.
Mat på bordet-blogger Ina-Janine Johnsen, som står bak oppskriften, anbefaler å oppbevare deigen kjølig opptil 3-4 dager. Du kan derfor fint røre sammen deigen noen dager før du skal ha pizza.
Du kan velge å dele den eltefri pizzadeigen i emner etter heving på kjøkkenbenken, eller du kan sette den i kjøleskapet ett døgn før du deler deigen i emner og har dem over på et brett med plastfolie over. Den kalde deigen er mindre klissete enn den romtempererte.
Hvis du vil lage en noe grovere pizzabunn, kan du erstatte 20 g hvetemel med 20 g hvetekli (kruskakli).
Oppskrift og foto er hentet fra boken «Eltefri bakst - gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt» av Ina-Janine Johsen.
- 1 kg hvetemel
- 1 ss flaksalt
- 0.5 ts tørrgjær
- 7.5 dl vann, kaldt
