vegetar

Eltefri pizzadeig

12 h 30 min
Lagret av 932 brukere
Eltefri pizzadeig som gir cirka seks pizzabunner
Lagret av 932 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss flaksalt
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 7.5 dl vann, kaldt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss flaksalt
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 7.5 dl vann, kaldt
Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 12–20 timer.
For ekstra god pizzabunn lar du deigen stå kjølig i 3-4 døgn, men du kan også gå direkte til neste punkt.
Ha deigen over på en melet flate og brett den innover mot midten noen ganger. Del deigen i 6 like store emner.
Form de til runde kuler og legg de over på et bakebrett dekket med bakepapir strødd godt med mel. Legg et rent håndkle over og la dem hvile 30 minutter. Deigen er nå klar til bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 12–20 timer.
For ekstra god pizzabunn lar du deigen stå kjølig i 3-4 døgn, men du kan også gå direkte til neste punkt.
Ha deigen over på en melet flate og brett den innover mot midten noen ganger. Del deigen i 6 like store emner.
Form de til runde kuler og legg de over på et bakebrett dekket med bakepapir strødd godt med mel. Legg et rent håndkle over og la dem hvile 30 minutter. Deigen er nå klar til bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?