vegetar

Eltefri pizzadeig

12 t 30 min

Dette er en klassisk grunnoppskrift på eltefri pizzadeig som gir deg cirka seks pizzaer med en diameter på cirka 30 cm. Én pizza holder altså til 1-2 personer alt ettersom hvor sulten man er.  
Mat på bordet-blogger Ina-Janine Johnsen, som står bak oppskriften, anbefaler å oppbevare deigen kjølig opptil 3-4 dager. Du kan derfor fint røre sammen deigen noen dager før du skal ha pizza. 
Du kan velge å dele den eltefri pizzadeigen i emner etter heving på kjøkkenbenken, eller du kan sette den i kjøleskapet ett døgn før du deler deigen i emner og har dem over på et brett med plastfolie over. Den kalde deigen er mindre klissete enn den romtempererte. 
Hvis du vil lage en noe grovere pizzabunn, kan du erstatte 20 g hvetemel med 20 g hvetekli (kruskakli). 
Oppskrift og foto er hentet fra boken «Eltefri bakst - gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt» av Ina-Janine Johsen. 

1413 har lagret denne
Eltefri pizzadeig som gir cirka seks pizzabunner

Dette er en klassisk grunnoppskrift på eltefri pizzadeig som gir deg cirka seks pizzaer med en diameter på cirka 30 cm. Én pizza holder altså til 1-2 personer alt ettersom hvor sulten man er.  
Mat på bordet-blogger Ina-Janine Johnsen, som står bak oppskriften, anbefaler å oppbevare deigen kjølig opptil 3-4 dager. Du kan derfor fint røre sammen deigen noen dager før du skal ha pizza. 
Du kan velge å dele den eltefri pizzadeigen i emner etter heving på kjøkkenbenken, eller du kan sette den i kjøleskapet ett døgn før du deler deigen i emner og har dem over på et brett med plastfolie over. Den kalde deigen er mindre klissete enn den romtempererte. 
Hvis du vil lage en noe grovere pizzabunn, kan du erstatte 20 g hvetemel med 20 g hvetekli (kruskakli). 
Oppskrift og foto er hentet fra boken «Eltefri bakst - gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt» av Ina-Janine Johsen. 

1413 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss flaksalt
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 7.5 dl vann, kaldt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss flaksalt
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 7.5 dl vann, kaldt
Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 12–20 timer.
For ekstra god pizzabunn lar du deigen stå kjølig i 3-4 døgn, men du kan også gå direkte til neste punkt.
Ha deigen over på en melet flate og brett den innover mot midten noen ganger. Del deigen i 6 like store emner.
Form de til runde kuler og legg de over på et bakebrett dekket med bakepapir strødd godt med mel. Legg et rent håndkle over og la dem hvile 30 minutter. Deigen er nå klar til bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 12–20 timer.
For ekstra god pizzabunn lar du deigen stå kjølig i 3-4 døgn, men du kan også gå direkte til neste punkt.
Ha deigen over på en melet flate og brett den innover mot midten noen ganger. Del deigen i 6 like store emner.
Form de til runde kuler og legg de over på et bakebrett dekket med bakepapir strødd godt med mel. Legg et rent håndkle over og la dem hvile 30 minutter. Deigen er nå klar til bruk.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?