Her får du både oppskrift på en eltefri pizzadeig til italiensk pizza, og nydelig topping av gulrot, karamellisert rødløk og chevre. Pizzadeigen kan selvsagt også brukes med annen topping. Lar du deigen heve/stå i kjøleskapet, kan den holde seg greit i et par dager. Denne oppskriften gir to italienske pizzaer.
Her får du både oppskrift på en eltefri pizzadeig til italiensk pizza, og nydelig topping av gulrot, karamellisert rødløk og chevre. Pizzadeigen kan selvsagt også brukes med annen topping. Lar du deigen heve/stå i kjøleskapet, kan den holde seg greit i et par dager. Denne oppskriften gir to italienske pizzaer.
Rør deigen sammen til en løs og klissete deig. Dryss over litt mel og dekk bollen godt med plastfolie og et klede over der igjen. La deigen stå i romtemperatur i 12-18 timer.
Dryss en bakebenk med mel, hell ut deigen og del den i to.
Dra hvert «hjørne» fra ytterkanten og inn mot midten.
Snu deigen rundt slik at skjøten kommer på undersiden, og form den lett til en stor rund bolle. Dryss over litt mel og dekk til med plastfilm eller et klede. La deigbollene hvile en halvtimes tid.
Rens og skjær løken i tynne skiver. Stek løken myk over middels varme. Dryss over sukker, og stek løken videre over middels varme til løken er helt myk og karamellisert, rør ofte. Tilsett eddiken og la det koke til all væske har fordampet. Smak løken til med en klype salt.
Varm ovnen til 225 grader. «Dra» deigbollene ut til to fine pizzabunner og legg dem over på hvert sitt stekebrett med bakepapir.
Smør bunnene med crème fraîche, og fordel løken.
Del osten i små biter, og fordel ostebitene på pizzaene. Stek pizzaene midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til pizzaen er gyllen og stekt.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne bånd, bruk skrelleren. Fres gulrotbåndene raskt i en varm stekepanne med litt olje. Tilsett chili, litt honning (cirka 1,5 ts) og press over noen friske dråper sitronsaft.
Topp pizzaene med gulrotsalaten og dryss til slutt over urter og pinjekjerner hvis ønskelig.
Bon appetit!
Bland mel og gjær sammen i en romslig bakebolle.
Tilsett salt, vann og olje.
Rør deigen sammen til en løs og klissete deig. Dryss over litt mel og dekk bollen godt med plastfolie og et klede over der igjen. La deigen stå i romtemperatur i 12-18 timer.
Dryss en bakebenk med mel, hell ut deigen og del den i to.
Dra hvert «hjørne» fra ytterkanten og inn mot midten.
Snu deigen rundt slik at skjøten kommer på undersiden, og form den lett til en stor rund bolle. Dryss over litt mel og dekk til med plastfilm eller et klede. La deigbollene hvile en halvtimes tid.
Rens og skjær løken i tynne skiver. Stek løken myk over middels varme. Dryss over sukker, og stek løken videre over middels varme til løken er helt myk og karamellisert, rør ofte. Tilsett eddiken og la det koke til all væske har fordampet. Smak løken til med en klype salt.
Varm ovnen til 225 grader. «Dra» deigbollene ut til to fine pizzabunner og legg dem over på hvert sitt stekebrett med bakepapir.
Smør bunnene med crème fraîche, og fordel løken.
Del osten i små biter, og fordel ostebitene på pizzaene. Stek pizzaene midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til pizzaen er gyllen og stekt.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne bånd, bruk skrelleren. Fres gulrotbåndene raskt i en varm stekepanne med litt olje. Tilsett chili, litt honning (cirka 1,5 ts) og press over noen friske dråper sitronsaft.
Topp pizzaene med gulrotsalaten og dryss til slutt over urter og pinjekjerner hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto