Nanbrødpizza med kjøttdeig
Nanbrødpizza med kjøttdeig fungerer utmerket på travle dager. Denne marokkanske og tyrkiske utgaven er toppet med hummus, krydret kjøtt, fetaost og granateplekjerner. Det tar litt tid å finne frem alle krydderiene til nanbrødpizza med kjøttdeig, men bortsett fra det er selve kokkeleringen ganske så fort gjort.
Kjøttdeig av storfe kan erstattes med kjøttdeig av kylling, svin eller lam. Lam passer spesielt godt.
Nanbrødpizza med kjøttdeig fungerer utmerket på travle dager. Denne marokkanske og tyrkiske utgaven er toppet med hummus, krydret kjøtt, fetaost og granateplekjerner. Det tar litt tid å finne frem alle krydderiene til nanbrødpizza med kjøttdeig, men bortsett fra det er selve kokkeleringen ganske så fort gjort.
Kjøttdeig av storfe kan erstattes med kjøttdeig av kylling, svin eller lam. Lam passer spesielt godt.
Ingredienser
Hummus
- 400 g kikerter, kokte
- 0.5 ts spisskummen
- 2 ss tahini, rå
- 1 fedd hvitløk, stort
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- salt
Krydret kjøttdeig
- 500 - 600 g kjøttdeig
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts malt nellik
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts tørket chili, eller chiliflak
- 1 ts salt
- 2 ss harissa
- olje
- 0.5 dl vann
Til servering
- 4 stykker nanbrød
- agurk
- fetaost
- granateplekjerner
- urter, persille, koriander og mynte
- yoghurt naturell, eller hvitløksdressing
Slik gjør du:
Hummus
- 400 g kikerter, kokte
- 0.5 ts spisskummen
- 2 ss tahini, rå
- 1 fedd hvitløk, stort
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- salt
Krydret kjøttdeig
- 500 - 600 g kjøttdeig
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts malt nellik
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts tørket chili, eller chiliflak
- 1 ts salt
- 2 ss harissa
- olje
- 0.5 dl vann
Til servering
- 4 stykker nanbrød
- agurk
- fetaost
- granateplekjerner
- urter, persille, koriander og mynte
- yoghurt naturell, eller hvitløksdressing
