Til hovedinnhold

Stromboli: Pizzarull med ost og hvitløk

1 h 30 min

Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. Dette er en stromboli, altså en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle den med masse ost, jalapeño og rødløk. Hvor sterk pizza man liker varierer jo veldig, så mengde jalapeño er ikke spesifisert. Du vil få litt pizzasaus til overs, men denne kan du kan fryse ned til en senere anledning - for eksempel neste gang du vil lage stromboli.
Denne oppskriften gir to stromboli.

Lagret av 4100 brukere
Stromboli, altså en pizzarull med ost og hvitløk
Foto: Lene Engelstad

Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. Dette er en stromboli, altså en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle den med masse ost, jalapeño og rødløk. Hvor sterk pizza man liker varierer jo veldig, så mengde jalapeño er ikke spesifisert. Du vil få litt pizzasaus til overs, men denne kan du kan fryse ned til en senere anledning - for eksempel neste gang du vil lage stromboli.
Denne oppskriften gir to stromboli.

Lagret av 4100 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Pizzabunn

  • 400 g mel
  • 3 ts gjær
  • 1 klype salt
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje

Pizzasaus

  • olivenolje
  • 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • tabasco, noen dråper
  • 2 ts kapers, finhakket
  • 1 klype sukker
  • salt
  • pepper

Fyll

  • 250 g ost
  • 0.5 stk rødløk, skiver
  • jalapeño, finhakket
  • timian, frisk
  • parmesan, strø på toppen

Til pensling

  • melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pizzabunn

  • 400 g mel
  • 3 ts gjær
  • 1 klype salt
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje

Pizzasaus

  • olivenolje
  • 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • tabasco, noen dråper
  • 2 ts kapers, finhakket
  • 1 klype sukker
  • salt
  • pepper

Fyll

  • 250 g ost
  • 0.5 stk rødløk, skiver
  • jalapeño, finhakket
  • timian, frisk
  • parmesan, strø på toppen

Til pensling

  • melk

Pizzadeig

Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i cirka 10 minutter. Hev til dobbel størrelse, det tar cirka 1 time.

Pizzasaus

Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm litt olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré og stek litt til.
Tilsett så hvitløk, hermetiserte tomater, Tabasco, kapers og sukker, og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Stromboli

Forvarm ovnen til 250 grader.
Riv ost, skjær rødløk i skiver og finhakk jalapeño.
Del deigen i to. Kjevle hver del til et rektangel (cirka 23 cm x 32 cm). Smør på et lag med tomatsaus og legg så over ost, rødløk, jalapeño og litt fersk timian. Fyllet skal legges over hele flatene.
Rull sammen hvert rektangel til en pølse. Forsegle sidene godt og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Bruk en skarp kniv, og skjær noen snitt på toppen av hver rull. Pensle med melk, dryss over litt finrevet parmesan og legg på litt fersk timian.
Stek ved 250 grader til de er gyldne, cirka 10 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
woman cooking

Bon appetit!

Pizzadeig

Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i cirka 10 minutter. Hev til dobbel størrelse, det tar cirka 1 time.

Pizzasaus

Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm litt olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré og stek litt til.
Tilsett så hvitløk, hermetiserte tomater, Tabasco, kapers og sukker, og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Stromboli

Forvarm ovnen til 250 grader.
Riv ost, skjær rødløk i skiver og finhakk jalapeño.
Del deigen i to. Kjevle hver del til et rektangel (cirka 23 cm x 32 cm). Smør på et lag med tomatsaus og legg så over ost, rødløk, jalapeño og litt fersk timian. Fyllet skal legges over hele flatene.
Rull sammen hvert rektangel til en pølse. Forsegle sidene godt og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Bruk en skarp kniv, og skjær noen snitt på toppen av hver rull. Pensle med melk, dryss over litt finrevet parmesan og legg på litt fersk timian.
Stek ved 250 grader til de er gyldne, cirka 10 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?