Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. Dette er en stromboli, altså en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle den med masse ost, jalapeño og rødløk. Hvor sterk pizza man liker varierer jo veldig, så mengde jalapeño er ikke spesifisert. Du vil få litt pizzasaus til overs, men denne kan du kan fryse ned til en senere anledning - for eksempel neste gang du vil lage stromboli. Denne oppskriften gir to stromboli.
Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i cirka 10 minutter. Hev til dobbel størrelse, det tar cirka 1 time.
Pizzasaus
Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm litt olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré og stek litt til.
Tilsett så hvitløk, hermetiserte tomater, Tabasco, kapers og sukker, og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Stromboli
Forvarm ovnen til 250 grader.
Riv ost, skjær rødløk i skiver og finhakk jalapeño.
Del deigen i to. Kjevle hver del til et rektangel (cirka 23 cm x 32 cm). Smør på et lag med tomatsaus og legg så over ost, rødløk, jalapeño og litt fersk timian. Fyllet skal legges over hele flatene.
Rull sammen hvert rektangel til en pølse. Forsegle sidene godt og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Bruk en skarp kniv, og skjær noen snitt på toppen av hver rull. Pensle med melk, dryss over litt finrevet parmesan og legg på litt fersk timian.
Stek ved 250 grader til de er gyldne, cirka 10 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Bon appetit!
Pizzadeig
Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i cirka 10 minutter. Hev til dobbel størrelse, det tar cirka 1 time.
Pizzasaus
Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm litt olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré og stek litt til.
Tilsett så hvitløk, hermetiserte tomater, Tabasco, kapers og sukker, og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Stromboli
Forvarm ovnen til 250 grader.
Riv ost, skjær rødløk i skiver og finhakk jalapeño.
Del deigen i to. Kjevle hver del til et rektangel (cirka 23 cm x 32 cm). Smør på et lag med tomatsaus og legg så over ost, rødløk, jalapeño og litt fersk timian. Fyllet skal legges over hele flatene.
Rull sammen hvert rektangel til en pølse. Forsegle sidene godt og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Bruk en skarp kniv, og skjær noen snitt på toppen av hver rull. Pensle med melk, dryss over litt finrevet parmesan og legg på litt fersk timian.
Stek ved 250 grader til de er gyldne, cirka 10 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto