Stromboli: Pizzarull med ost og hvitløk
Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. Dette er en stromboli, altså en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle den med masse ost, jalapeño og rødløk. Hvor sterk pizza man liker varierer jo veldig, så mengde jalapeño er ikke spesifisert. Du vil få litt pizzasaus til overs, men denne kan du kan fryse ned til en senere anledning - for eksempel neste gang du vil lage stromboli.
Denne oppskriften gir to stromboli.
Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. Dette er en stromboli, altså en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle den med masse ost, jalapeño og rødløk. Hvor sterk pizza man liker varierer jo veldig, så mengde jalapeño er ikke spesifisert. Du vil få litt pizzasaus til overs, men denne kan du kan fryse ned til en senere anledning - for eksempel neste gang du vil lage stromboli.
Denne oppskriften gir to stromboli.
Ingredienser
Pizzabunn
- 400 g mel
- 3 ts gjær
- 1 klype salt
- 2.5 dl vann, lunkent
- 2 ss olivenolje
Pizzasaus
- olivenolje
- 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks hermetiske tomater
- tabasco, noen dråper
- 2 ts kapers, finhakket
- 1 klype sukker
- salt
- pepper
Fyll
- 250 g ost
- 0.5 stk rødløk, skiver
- jalapeño, finhakket
- timian, frisk
- parmesan, strø på toppen
Til pensling
- melk
Slik gjør du:
Pizzabunn
- 400 g mel
- 3 ts gjær
- 1 klype salt
- 2.5 dl vann, lunkent
- 2 ss olivenolje
Pizzasaus
- olivenolje
- 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks hermetiske tomater
- tabasco, noen dråper
- 2 ts kapers, finhakket
- 1 klype sukker
- salt
- pepper
Fyll
- 250 g ost
- 0.5 stk rødløk, skiver
- jalapeño, finhakket
- timian, frisk
- parmesan, strø på toppen
Til pensling
- melk
Pizzadeig
Pizzasaus
Stromboli
