Blomkålpizza er en helt ny pizzaopplevelse som passer for deg som av ulike grunner ikke kan eller ønsker å spise hvete. Pizzabunnen er laget av blomkål, egg og parmesan, og toppes med tomatsaus, spekeskinke og parmesan.
Blomkålpizza er en helt ny pizzaopplevelse som passer for deg som av ulike grunner ikke kan eller ønsker å spise hvete. Pizzabunnen er laget av blomkål, egg og parmesan, og toppes med tomatsaus, spekeskinke og parmesan.
Varm ovnen til 215 grader. Rens blomkålen for blader og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Del blomkålen i buketter og kjør den til fine smuler i en hurtigmikser.
Bland blomkålsmulene med potetmel, egg, parmesan og hvitløkpulver og en god klype salt. Bre blomkålblandingen ut på et stekebrett med bakepapir eller bakeduk til en sirkel på ca. 25-30 cm i diameter.
Forstek bunnen i ca. 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og fast.
Blomkålpizzaen
Smør på tomatsaus og dryss over ost. Stek pizzaen videre i cirka 15 minutter. Del pizzaen i fire store stykker, og topp hvert stykke med spekeskinke, høvlet parmesan og basilikumblader.
Bon appetit!
Blomkålbunn
Varm ovnen til 215 grader. Rens blomkålen for blader og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Del blomkålen i buketter og kjør den til fine smuler i en hurtigmikser.
Bland blomkålsmulene med potetmel, egg, parmesan og hvitløkpulver og en god klype salt. Bre blomkålblandingen ut på et stekebrett med bakepapir eller bakeduk til en sirkel på ca. 25-30 cm i diameter.
Forstek bunnen i ca. 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og fast.
Blomkålpizzaen
Smør på tomatsaus og dryss over ost. Stek pizzaen videre i cirka 15 minutter. Del pizzaen i fire store stykker, og topp hvert stykke med spekeskinke, høvlet parmesan og basilikumblader.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto