Til hovedinnhold

Pizza Capricciosa

15 min

Pizza Capricciosa kjennetegnes av ingrediensene sjampinjong, artisjokk, egg og prosciutto. Dette fyllet gjør seg ekstra godt på pizzabunn laget på romersk vis.
Oppskrift og foto fra boken «Smaken av Roma» av Katie Parla og Kristina Gill (Memo forlag).

Lagret av 115 brukere
Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa kjennetegnes av ingrediensene sjampinjong, artisjokk, egg og prosciutto. Dette fyllet gjør seg ekstra godt på pizzabunn laget på romersk vis.
Oppskrift og foto fra boken «Smaken av Roma» av Katie Parla og Kristina Gill (Memo forlag).

Lagret av 115 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Fyll

  • 8 ss tomatsaus
  • 70 g mozzarella, revet i biter
  • 2 stykker sjampinjong, skåret i tynne skiver
  • 3 stykker oliven
  • 1 stk artisjokkhjerter, marinert, skåret i 4 deler
  • 1 stk egg
  • 1 skive(r) prosciutto

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Fyll

  • 8 ss tomatsaus
  • 70 g mozzarella, revet i biter
  • 2 stykker sjampinjong, skåret i tynne skiver
  • 3 stykker oliven
  • 1 stk artisjokkhjerter, marinert, skåret i 4 deler
  • 1 stk egg
  • 1 skive(r) prosciutto
Fordel tomatsausen jevnt utover deigen, men ikke helt ut til kanten.
Fordel mozzarellaen jevnt utover. Legg på sjampinjong i skiver, oliven og artisjokk på to fjerdedeler av pizzaen. La to av fjerdedelene være tomme.
Så steker du pizzaen etter oppskriften, men etter 6-7 minutters steketid tar du pizzaen ut av ovnen.
Knekk egget over en av de tomme fjerdedelene. Sett pizzaen tilbake i ovnen igjen for ytterligere steking i 1 minutt.
Når pizzaen er ferdigstekt og egget er blitt til et speilegg, tar du den ut av ovnen og legger på 1 skive prosciutto på den siste fjerdedelen. Serveres umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Fordel tomatsausen jevnt utover deigen, men ikke helt ut til kanten.
Fordel mozzarellaen jevnt utover. Legg på sjampinjong i skiver, oliven og artisjokk på to fjerdedeler av pizzaen. La to av fjerdedelene være tomme.
Så steker du pizzaen etter oppskriften, men etter 6-7 minutters steketid tar du pizzaen ut av ovnen.
Knekk egget over en av de tomme fjerdedelene. Sett pizzaen tilbake i ovnen igjen for ytterligere steking i 1 minutt.
Når pizzaen er ferdigstekt og egget er blitt til et speilegg, tar du den ut av ovnen og legger på 1 skive prosciutto på den siste fjerdedelen. Serveres umiddelbart.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?