Til hovedinnhold
vegetar

Hvit pizza med kantarell

45 min

Hvit pizza toppet med stekte kantareller, trøffelsalami og balsamicosyltet løk er utrolig godt, og enklere å lage enn du kanskje tror. Du kan bytte ut trøffelsalami med annen italiensk salami eller spekeskinke. Du kan også velge å kjøpe syltet løk ferdig, eller sløyfe den, og heller toppe kantarellpizzaen med grønne urter.

Oppskrift på hvit kantarellpizza er for én pizzabunn som rekker til 1 person.

Lagret av 1240 brukere
Hvit pizza med kantarell og balsamicosyltet løk

Hvit pizza toppet med stekte kantareller, trøffelsalami og balsamicosyltet løk er utrolig godt, og enklere å lage enn du kanskje tror. Du kan bytte ut trøffelsalami med annen italiensk salami eller spekeskinke. Du kan også velge å kjøpe syltet løk ferdig, eller sløyfe den, og heller toppe kantarellpizzaen med grønne urter.

Oppskrift på hvit kantarellpizza er for én pizzabunn som rekker til 1 person.

Lagret av 1240 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Balsamicosyltet løk

  • 500 g delikatesseløk, skrelte
  • 4 dl eplesidereddik, eller hvitvinseddik
  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 dl vann
  • 80 g sukker
  • 1.5 ts salt
  • 0.5 ts hel sort pepper
  • 1 dl balsamicoeddik
  • timiankvister

Pizzatopping

  • 1 stk pizzabunn, helst tynn og hjemmelaget
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g kantarell, rensede
  • 2 ss crème fraîche, eller mascarpone
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • 1 håndfull revet ost, gjerne mozzarella
  • salami, italiensk trøffelsalami el fennikelsalami
  • syltet løk, balsamicosyltet (kan sløyfes)
  • olivenolje, til servering
  • basilikum, eller hakket persille
  • flaksalt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Balsamicosyltet løk

  • 500 g delikatesseløk, skrelte
  • 4 dl eplesidereddik, eller hvitvinseddik
  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 dl vann
  • 80 g sukker
  • 1.5 ts salt
  • 0.5 ts hel sort pepper
  • 1 dl balsamicoeddik
  • timiankvister

Pizzatopping

  • 1 stk pizzabunn, helst tynn og hjemmelaget
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g kantarell, rensede
  • 2 ss crème fraîche, eller mascarpone
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • 1 håndfull revet ost, gjerne mozzarella
  • salami, italiensk trøffelsalami el fennikelsalami
  • syltet løk, balsamicosyltet (kan sløyfes)
  • olivenolje, til servering
  • basilikum, eller hakket persille
  • flaksalt
  • pepper, kvernet

Balsamicosyltet løk:

Blant alt unntatt løk og balsamicoeddik i en kasserolle. Kok opp og la laken koke i 3 minutter.
Legg i løken og la det småkoke videre i ca. 10 minutter. Løft løken over på et sylteglass. Kok laken opp på nytt og la den fosskoke i 6-7 minutter. Tilsett balsamicoeddik og hell den varme laken over løken. Sett på lokk og la løken stå til avkjøling i romtemperatur.

Kantarellpizza:

Varm ovnen til 250 grader (eller mer hvis du har mulighet til det).
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Ha i kantarellene og rør med hvitløkgaffelen. Krydre med salt og kvernet pepper og hell kantarellene over på en tallerken så lenge.
Smør pizzabunnen med crème fraiche, dryss over osten og fordel salami og kantareller på toppen.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.
Drypp noen dråper olje over den ferdigstekte pizzaen, legg på syltet løk og dryss over litt grønt.
woman cooking

Bon appetit!

Balsamicosyltet løk:

Blant alt unntatt løk og balsamicoeddik i en kasserolle. Kok opp og la laken koke i 3 minutter.
Legg i løken og la det småkoke videre i ca. 10 minutter. Løft løken over på et sylteglass. Kok laken opp på nytt og la den fosskoke i 6-7 minutter. Tilsett balsamicoeddik og hell den varme laken over løken. Sett på lokk og la løken stå til avkjøling i romtemperatur.

Kantarellpizza:

Varm ovnen til 250 grader (eller mer hvis du har mulighet til det).
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Ha i kantarellene og rør med hvitløkgaffelen. Krydre med salt og kvernet pepper og hell kantarellene over på en tallerken så lenge.
Smør pizzabunnen med crème fraiche, dryss over osten og fordel salami og kantareller på toppen.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.
Drypp noen dråper olje over den ferdigstekte pizzaen, legg på syltet løk og dryss over litt grønt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?