Pizza på grillen med hvit saus

2 t 30 min

Å steke pizza på grillen gir et flott resultat. Grillen blir langt varmere enn en stekeovn, og pizzaen blir sprø og deilig som i Italia. Pizza på grillen med hvit saus har en deilig topping med blant annet hjort, sopp og trøffelolje.

- Her har du vår enkle pizzadeigvariant, den funker 100 prosent hver eneste gang, forteller Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen, som står bak oppskriften.

Grillen bør ikke bli for varm, og være mellom 250-300 grader. Du trenger en pizzastein som må varmes opp i grillen, slik at pizzaen begynner å steke i det sekundet den treffer steinen. Siden pizzasteinen allerede ligger på en glovarm grill når du lager pizza på benken, kan det også være lurt å ha en god pizzaspade.


Denne oppskriften gir 4 porsjonspizzaer.
Foto: Stian Broch

247 har lagret denne
Grillet pizza med hjort, sopp, asparges, trøffelolje og hvit saus

Å steke pizza på grillen gir et flott resultat. Grillen blir langt varmere enn en stekeovn, og pizzaen blir sprø og deilig som i Italia. Pizza på grillen med hvit saus har en deilig topping med blant annet hjort, sopp og trøffelolje.

- Her har du vår enkle pizzadeigvariant, den funker 100 prosent hver eneste gang, forteller Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen, som står bak oppskriften.

Grillen bør ikke bli for varm, og være mellom 250-300 grader. Du trenger en pizzastein som må varmes opp i grillen, slik at pizzaen begynner å steke i det sekundet den treffer steinen. Siden pizzasteinen allerede ligger på en glovarm grill når du lager pizza på benken, kan det også være lurt å ha en god pizzaspade.


Denne oppskriften gir 4 porsjonspizzaer.
Foto: Stian Broch

247 har lagret denne
4
porsjoner

Pizzadeig

  • 8 dl tipo 00 mel
  • 3 dl vann, lunkent
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 klype salt
  • olivenolje, god kvalitet

Hvit pizzasaus

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 ss hvitvin
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss olivenolje, god
  • 2 ss oregano, frisk og finhakket
  • salt og kvernet pepper

topping

  • 100 g hjort, eller reinsdyrkjøtt, strimlet
  • 1 håndfull mozzarella, revet
  • 1 håndfull cheddar, revet
  • 1 håndfull Gamle Ole-ost, revet
  • 3 stykker aromasopp, eller kantarell, grovrevet
  • 1 stk sjalottløk, skivet
  • 5 stykker aspargestopper, delt i to
  • 1 ts trøffelolje
Unngå at skjermen går i dvale

Pizzadeig

  • 8 dl tipo 00 mel
  • 3 dl vann, lunkent
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 klype salt
  • olivenolje, god kvalitet

Hvit pizzasaus

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 ss hvitvin
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss olivenolje, god
  • 2 ss oregano, frisk og finhakket
  • salt og kvernet pepper

topping

  • 100 g hjort, eller reinsdyrkjøtt, strimlet
  • 1 håndfull mozzarella, revet
  • 1 håndfull cheddar, revet
  • 1 håndfull Gamle Ole-ost, revet
  • 3 stykker aromasopp, eller kantarell, grovrevet
  • 1 stk sjalottløk, skivet
  • 5 stykker aspargestopper, delt i to
  • 1 ts trøffelolje

Pizzadeig

Hvis du har en kjøkkenmaskin kan du lage deig med denne, men selvsagt også for hånd. Det er mer autentisk, og mer grisete.
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle, hell på godt med en smakfull olivenolje, prøv deg frem med mengde, start gjerne med cirka 3 ss. Tilsett lunkent vann, ikke varmt. For varmt vann dreper gjæren. Bland godt til du har en lett og smidig deig.
Sett deigen under plastfolie eller kjøkkenhåndkle på et varmt, lunt sted en times tid.
Tips: Har du dårlig tid når du skal heve deigen, er et tips å sette dusjen på full varme og lukke døren. Skru av dusjen etter noen minutter og du har et perfekt «heverom» til pizzadeig.
Den ferdige deigen bør ha hevet til cirka dobbel størrelse og vil gi tre–fire porsjonspizzaer, avhengig av hvor tykk du ønsker den. Del deigen i ønskede antall bunner, rull dem i hånden før du trykker dem lett ut med fingrene eller kjevle.
Uavhengig av om du ønsker å bruke kjevle eller trykke pizzaen helt ut med fingrene, det aller viktigste du gjør her er å bruke nok mel. Sørg hele tiden for at bunnen er løs fra underlaget, snu ofte, gni mel utover. Du vil huske dette tipset ekstra godt etter den første pizzaen du forsøker få på spaden, men ender med å klaske rett i kjøkkenveggen. Dette er en treningssak, forsiktig lirking er et godt tips, kjærlighet er svaret!
Tilsett ingrediensene til pizzasausen i crème fraîche ved å vende det forsiktig inn. Da unngår du at sausen blir for fuktig, noe som kan bidra til at sausen lettere vil sive gjennom deigen og gjøre den vanskeligere å flytte fra benk til grill.
Spre den hvite pizzasausen godt utover og nesten helt ut i kanten. Fordel ostene jevnt over bunnen og husk at i Italia bruker man mindre ost enn vi kanskje er vant til hjemme, men her må hver enkelt bestemme ønsket mengde selv. Sausen må gjerne synes igjennom osten. 
Legg på kantarell, sjalottløk og asparges. Vent med viltkjøttet! Et lite triks er å dryppe trøffeloljeessens over det hele før pizzaen settes på grillen, som gir fantastisk smak.
Fem minutter før pizzaen er ferdig kan du fordele kjøttet ditt over og pynte med frisk timian.
woman cooking

Bon appetit!

Pizzadeig

Hvis du har en kjøkkenmaskin kan du lage deig med denne, men selvsagt også for hånd. Det er mer autentisk, og mer grisete.
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle, hell på godt med en smakfull olivenolje, prøv deg frem med mengde, start gjerne med cirka 3 ss. Tilsett lunkent vann, ikke varmt. For varmt vann dreper gjæren. Bland godt til du har en lett og smidig deig.
Sett deigen under plastfolie eller kjøkkenhåndkle på et varmt, lunt sted en times tid.
Tips: Har du dårlig tid når du skal heve deigen, er et tips å sette dusjen på full varme og lukke døren. Skru av dusjen etter noen minutter og du har et perfekt «heverom» til pizzadeig.
Den ferdige deigen bør ha hevet til cirka dobbel størrelse og vil gi tre–fire porsjonspizzaer, avhengig av hvor tykk du ønsker den. Del deigen i ønskede antall bunner, rull dem i hånden før du trykker dem lett ut med fingrene eller kjevle.
Uavhengig av om du ønsker å bruke kjevle eller trykke pizzaen helt ut med fingrene, det aller viktigste du gjør her er å bruke nok mel. Sørg hele tiden for at bunnen er løs fra underlaget, snu ofte, gni mel utover. Du vil huske dette tipset ekstra godt etter den første pizzaen du forsøker få på spaden, men ender med å klaske rett i kjøkkenveggen. Dette er en treningssak, forsiktig lirking er et godt tips, kjærlighet er svaret!
Tilsett ingrediensene til pizzasausen i crème fraîche ved å vende det forsiktig inn. Da unngår du at sausen blir for fuktig, noe som kan bidra til at sausen lettere vil sive gjennom deigen og gjøre den vanskeligere å flytte fra benk til grill.
Spre den hvite pizzasausen godt utover og nesten helt ut i kanten. Fordel ostene jevnt over bunnen og husk at i Italia bruker man mindre ost enn vi kanskje er vant til hjemme, men her må hver enkelt bestemme ønsket mengde selv. Sausen må gjerne synes igjennom osten. 
Legg på kantarell, sjalottløk og asparges. Vent med viltkjøttet! Et lite triks er å dryppe trøffeloljeessens over det hele før pizzaen settes på grillen, som gir fantastisk smak.
Fem minutter før pizzaen er ferdig kan du fordele kjøttet ditt over og pynte med frisk timian.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?