Pizza på grillen med hvit saus
Å steke pizza på grillen gir et flott resultat. Grillen blir langt varmere enn en stekeovn, og pizzaen blir sprø og deilig som i Italia. Pizza på grillen med hvit saus har en deilig topping med blant annet hjort, sopp og trøffelolje.
- Her har du vår enkle pizzadeigvariant, den funker 100 prosent hver eneste gang, forteller Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen, som står bak oppskriften.
Grillen bør ikke bli for varm, og være mellom 250-300 grader. Du trenger en pizzastein som må varmes opp i grillen, slik at pizzaen begynner å steke i det sekundet den treffer steinen. Siden pizzasteinen allerede ligger på en glovarm grill når du lager pizza på benken, kan det også være lurt å ha en god pizzaspade.
Denne oppskriften gir 4 porsjonspizzaer.
Foto: Stian Broch
Å steke pizza på grillen gir et flott resultat. Grillen blir langt varmere enn en stekeovn, og pizzaen blir sprø og deilig som i Italia. Pizza på grillen med hvit saus har en deilig topping med blant annet hjort, sopp og trøffelolje.
- Her har du vår enkle pizzadeigvariant, den funker 100 prosent hver eneste gang, forteller Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen, som står bak oppskriften.
Grillen bør ikke bli for varm, og være mellom 250-300 grader. Du trenger en pizzastein som må varmes opp i grillen, slik at pizzaen begynner å steke i det sekundet den treffer steinen. Siden pizzasteinen allerede ligger på en glovarm grill når du lager pizza på benken, kan det også være lurt å ha en god pizzaspade.
Denne oppskriften gir 4 porsjonspizzaer.
Foto: Stian Broch
Pizzadeig
- 8 dl tipo 00 mel
- 3 dl vann, lunkent
- 1 pose tørrgjær
- 2 klype salt
- olivenolje, god kvalitet
Hvit pizzasaus
- 3 dl crème fraîche
- 1 ss hvitvin
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss olivenolje, god
- 2 ss oregano, frisk og finhakket
- salt og kvernet pepper
topping
- 100 g hjort, eller reinsdyrkjøtt, strimlet
- 1 håndfull mozzarella, revet
- 1 håndfull cheddar, revet
- 1 håndfull Gamle Ole-ost, revet
- 3 stykker aromasopp, eller kantarell, grovrevet
- 1 stk sjalottløk, skivet
- 5 stykker aspargestopper, delt i to
- 1 ts trøffelolje
Pizzadeig
- 8 dl tipo 00 mel
- 3 dl vann, lunkent
- 1 pose tørrgjær
- 2 klype salt
- olivenolje, god kvalitet
Hvit pizzasaus
- 3 dl crème fraîche
- 1 ss hvitvin
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss olivenolje, god
- 2 ss oregano, frisk og finhakket
- salt og kvernet pepper
topping
- 100 g hjort, eller reinsdyrkjøtt, strimlet
- 1 håndfull mozzarella, revet
- 1 håndfull cheddar, revet
- 1 håndfull Gamle Ole-ost, revet
- 3 stykker aromasopp, eller kantarell, grovrevet
- 1 stk sjalottløk, skivet
- 5 stykker aspargestopper, delt i to
- 1 ts trøffelolje
Pizzadeig
