Pizza med røkelaks og avokado er en frisk vri på en velkjent klassiker. Denne pizzaen har en frisk, hvit pizzasaus. Oppskriften bruker ferskosten Nyr, men du kan også lage den med creme fraiche. Topp med vårløk og dill for en herlig avslutning.
Pizza med røkelaks og avokado er en frisk vri på en velkjent klassiker. Denne pizzaen har en frisk, hvit pizzasaus. Oppskriften bruker ferskosten Nyr, men du kan også lage den med creme fraiche. Topp med vårløk og dill for en herlig avslutning.
Start med å lage pizzadeig. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter. Bruk lunkent vann. Sett deigen til heving et lunt sted i minst en halvtime, og gjerne lenger om du har mulighet.
Strø litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to deler. Trill to kuler av deigen og kjevle dem runde, gjerne direkte på bakepapiret den skal stekes på.
Bland Nyr eller crème fraîche sammen med finhakket hvitløk, salt og pepper. Fordel på pizzabunnene.
Fordel osten på pizzabunnene. Topp med røkelaks i skiver og finsnittet vårløk.
Sett pizzaen inn i forvarmet stekeovn. Noen ovner blir så varme som 300 grader, da tar det ca 8 minutter før pizzaen er klar. De kan også stekes på 225 grader i ca 15 minutter. Følg med under steketiden så det ikke blir svidd. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Har du pizzastein bruker du for all del det, så blir bunnen sprøere.
Del avokadoen i to og skjær den i tynne strimler. Topp pizzaene med avokado og dill.
Bon appetit!
Start med å lage pizzadeig. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter. Bruk lunkent vann. Sett deigen til heving et lunt sted i minst en halvtime, og gjerne lenger om du har mulighet.
Strø litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to deler. Trill to kuler av deigen og kjevle dem runde, gjerne direkte på bakepapiret den skal stekes på.
Bland Nyr eller crème fraîche sammen med finhakket hvitløk, salt og pepper. Fordel på pizzabunnene.
Fordel osten på pizzabunnene. Topp med røkelaks i skiver og finsnittet vårløk.
Sett pizzaen inn i forvarmet stekeovn. Noen ovner blir så varme som 300 grader, da tar det ca 8 minutter før pizzaen er klar. De kan også stekes på 225 grader i ca 15 minutter. Følg med under steketiden så det ikke blir svidd. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Har du pizzastein bruker du for all del det, så blir bunnen sprøere.
Del avokadoen i to og skjær den i tynne strimler. Topp pizzaene med avokado og dill.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto