Pizzastjerne med skinke og ananas

1 h 30 min
Lagret av 493 brukere
Pizzastjerne med skinke og ananas
Lagret av 493 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Gjærdeig

  • 2 ts tørrgjær
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 1 ss honning, flytende
  • 1.5 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 7.5 dl hvetemel

Rømmedressing

  • 2 dl rømme
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 3 ss gressløk
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl pizzasaus
  • 150 g kokt skinke
  • 100 g ananas, fersk, i biter
  • 200 g ost, revet
  • olivenolje
  • oregano, tørket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 2 ts tørrgjær
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 1 ss honning, flytende
  • 1.5 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 7.5 dl hvetemel

Rømmedressing

  • 2 dl rømme
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 3 ss gressløk
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl pizzasaus
  • 150 g kokt skinke
  • 100 g ananas, fersk, i biter
  • 200 g ost, revet
  • olivenolje
  • oregano, tørket
Lag gjærdeigen først. Bland sammen tørrgjær, vann og honning i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk.
Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg den tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Bland sammen rømme, hvitløk og gressløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Sett dressingen til side så lenge.
Varm ovnen til 250 grader.
Kna sammen deigen, del den i to og kjevl ut to like store tynne runde leiver. Legg den ene leiven over på et stekebrett med bakepapir. Smør tomatsausen jevnt utover og dryss over, skinke, ananas og ost.
Legg den andre leiven som et lokk over det hele og klem de to leivene lett sammen.
Legg den andre leiven som et lokk over det hele og klem de to leivene lett sammen.
Sett et glass eller en liten bolle på midten og skjær smale pizzastykker inn til glasset.Vri hvert stykke uten at fyllet detter ut og fjern til slutt glasset.
Sett et glass eller en liten bolle på midten og skjær smale pizzastykker inn til glasset.Vri hvert stykke uten at fyllet detter ut og fjern til slutt glasset.
Drypp over olivenolje og dryss over tørket oregano. Stekes i ca. 15 minutter eller til overflaten er pent gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Lag gjærdeigen først. Bland sammen tørrgjær, vann og honning i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk.
Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg den tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Bland sammen rømme, hvitløk og gressløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Sett dressingen til side så lenge.
Varm ovnen til 250 grader.
Kna sammen deigen, del den i to og kjevl ut to like store tynne runde leiver. Legg den ene leiven over på et stekebrett med bakepapir. Smør tomatsausen jevnt utover og dryss over, skinke, ananas og ost.
Legg den andre leiven som et lokk over det hele og klem de to leivene lett sammen.
Legg den andre leiven som et lokk over det hele og klem de to leivene lett sammen.
Sett et glass eller en liten bolle på midten og skjær smale pizzastykker inn til glasset.Vri hvert stykke uten at fyllet detter ut og fjern til slutt glasset.
Sett et glass eller en liten bolle på midten og skjær smale pizzastykker inn til glasset.Vri hvert stykke uten at fyllet detter ut og fjern til slutt glasset.
Drypp over olivenolje og dryss over tørket oregano. Stekes i ca. 15 minutter eller til overflaten er pent gyllen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?