Pizzarull med brokkoli og chorizo passe som lunsj i matboksen, som middag med en liten salat ved siden av eller som niste i tursekken. Aller best er den selvfølgelig når den er nystekt!
Pizzarull med brokkoli og chorizo passe som lunsj i matboksen, som middag med en liten salat ved siden av eller som niste i tursekken. Aller best er den selvfølgelig når den er nystekt!
Lag gjærdeigen først. Bland sammen tørrgjær, vann og honning i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk.
Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250 grader.
Rens brokkolien og skjær den i små buketter. Varm en stor stekepanne.
Tilsett litt olje og ha i brokkolibukettene. Stek raskt over høy varme til brokkolien er knapt mør. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Kna sammen deigen. Del den i to like emner og kjevl ut to runde eller rektangulære leiver.
Smør pesto jevnt utover deigen, men spar et par cm langs med sidene. Dryss over brokkoli, chorizo, mozzarella, parmesan, grovhakket ruccula og basilikum. Spar litt parmesan til pynt.
Rull leivene stramt sammen slik at alt fyllet er godt innpakket. Legg skjøtene på undersiden.
Løft rullene forsiktig over på et stekebrett med bakepapir. Pass på at skjøten fortsatt blir liggende på undersiden. Pensle rullene med olivenolje og dryss over resten av parmesanen.
Stek rullene midt i ovnen i 10-15 minutter eller til deigen er stekt og gyllen.
Bon appetit!
Lag gjærdeigen først. Bland sammen tørrgjær, vann og honning i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk.
Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250 grader.
Rens brokkolien og skjær den i små buketter. Varm en stor stekepanne.
Tilsett litt olje og ha i brokkolibukettene. Stek raskt over høy varme til brokkolien er knapt mør. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Kna sammen deigen. Del den i to like emner og kjevl ut to runde eller rektangulære leiver.
Smør pesto jevnt utover deigen, men spar et par cm langs med sidene. Dryss over brokkoli, chorizo, mozzarella, parmesan, grovhakket ruccula og basilikum. Spar litt parmesan til pynt.
Rull leivene stramt sammen slik at alt fyllet er godt innpakket. Legg skjøtene på undersiden.
Løft rullene forsiktig over på et stekebrett med bakepapir. Pass på at skjøten fortsatt blir liggende på undersiden. Pensle rullene med olivenolje og dryss over resten av parmesanen.
Stek rullene midt i ovnen i 10-15 minutter eller til deigen er stekt og gyllen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto