Pizza med hvit saus blir stadig mer populært, og denne oppskriften med blåmuggost og persimon inneholder både søt frukt og skarp ost. Med litt honning og noen mynteblader blir det fantastisk.
Å lage pizza er ikke krevende, og denne oppskriften bruker pizzadeig uten heving. Hvis du unngår gjærdeig, kan du også bruke tortillalefser eller pitabrød som pizzabunn.
Ha halvparten av hvetemelet og alt saltet i en bakebolle. Løs opp gjæren i halvparten av vannet og bland sammen med hvetemelet i bakebollen. Tilsett resten av vannet og hvetemelet og elt sammen til deigen slipper bollen greit. Tilsett mer mel om nødvendig og benytt gjerne kjøkkenmaskin hvis du har.
Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i. Dryss litt semulemel på benkeplaten og form deigen som en ball. Del emnet i to. Trykk ut deigen med fingrene og håndbaken til du får en rund-ish pizzabunn som er ganske tynn i midten og tykkere langs kanten. Legg bunnen over på et bakepapir og gjør klar toppingen. Gjenta prosessen med det andre deigemnet.
Bland sammen crème fraîche, knust rosépepper og hvitløk. Smak til med salt og nykvernet pepper. Smør jevnt utover pizzabunnene og dekk med revet ost. Fordel tynne skiver med persimon og biter med blåmuggost utover pizzaen.
Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra bakepapiret med pizzaen over på brettet. Sett midt i ovnen og stek til bunnen er gylden i kantene og osten har smeltet godt. Pizzaen er nytelsesklar etter ca 8-10 minutter i ovnen. Følg med mot slutten av steketiden så pizzaen ikke blir svidd. Topp med friske mynteblader og ringle over litt akasiehonning hvis du vil.
Bon appetit!
Ha halvparten av hvetemelet og alt saltet i en bakebolle. Løs opp gjæren i halvparten av vannet og bland sammen med hvetemelet i bakebollen. Tilsett resten av vannet og hvetemelet og elt sammen til deigen slipper bollen greit. Tilsett mer mel om nødvendig og benytt gjerne kjøkkenmaskin hvis du har.
Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i. Dryss litt semulemel på benkeplaten og form deigen som en ball. Del emnet i to. Trykk ut deigen med fingrene og håndbaken til du får en rund-ish pizzabunn som er ganske tynn i midten og tykkere langs kanten. Legg bunnen over på et bakepapir og gjør klar toppingen. Gjenta prosessen med det andre deigemnet.
Bland sammen crème fraîche, knust rosépepper og hvitløk. Smak til med salt og nykvernet pepper. Smør jevnt utover pizzabunnene og dekk med revet ost. Fordel tynne skiver med persimon og biter med blåmuggost utover pizzaen.
Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra bakepapiret med pizzaen over på brettet. Sett midt i ovnen og stek til bunnen er gylden i kantene og osten har smeltet godt. Pizzaen er nytelsesklar etter ca 8-10 minutter i ovnen. Følg med mot slutten av steketiden så pizzaen ikke blir svidd. Topp med friske mynteblader og ringle over litt akasiehonning hvis du vil.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto