Til hovedinnhold
vegetar

Hvit pizza med blåmuggost

45 min

Pizza med hvit saus blir stadig mer populært, og denne oppskriften med blåmuggost og persimon inneholder både søt frukt og skarp ost. Med litt honning og noen mynteblader blir det fantastisk.


Å lage pizza er ikke krevende, og denne oppskriften bruker pizzadeig uten heving. Hvis du unngår gjærdeig, kan du også bruke tortillalefser eller pitabrød som pizzabunn.

Oppskrift og foto av Anne Cathrine Gulbrandsen, Enestaaendemat.no

Lagret av 414 brukere
Hvit pizza med blåmuggost og persimon

Pizza med hvit saus blir stadig mer populært, og denne oppskriften med blåmuggost og persimon inneholder både søt frukt og skarp ost. Med litt honning og noen mynteblader blir det fantastisk.


Å lage pizza er ikke krevende, og denne oppskriften bruker pizzadeig uten heving. Hvis du unngår gjærdeig, kan du også bruke tortillalefser eller pitabrød som pizzabunn.

Oppskrift og foto av Anne Cathrine Gulbrandsen, Enestaaendemat.no

Lagret av 414 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 ss crème fraîche, lett
  • 2 ts rosépepper, knust i morter
  • salt og kvernet pepper
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • jarlsberg, revet
  • 10 skive(r) persimon, tynne
  • blåmuggost
  • mynteblader
  • akasiehonning, kan sløyfes

Lynrask pizzabunn

  • 390 g hvetemel, eller pizzamel tipo 00
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann, romtemperert
  • 6 g gjær, fersk
  • semulemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 ss crème fraîche, lett
  • 2 ts rosépepper, knust i morter
  • salt og kvernet pepper
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • jarlsberg, revet
  • 10 skive(r) persimon, tynne
  • blåmuggost
  • mynteblader
  • akasiehonning, kan sløyfes

Lynrask pizzabunn

  • 390 g hvetemel, eller pizzamel tipo 00
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann, romtemperert
  • 6 g gjær, fersk
  • semulemel
Ha halvparten av hvetemelet og alt saltet i en bakebolle. Løs opp gjæren i halvparten av vannet og bland sammen med hvetemelet i bakebollen. Tilsett resten av vannet og hvetemelet og elt sammen til deigen slipper bollen greit. Tilsett mer mel om nødvendig og benytt gjerne kjøkkenmaskin hvis du har.
Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i. Dryss litt semulemel på benkeplaten og form deigen som en ball. Del emnet i to. Trykk ut deigen med fingrene og håndbaken til du får en rund-ish pizzabunn som er ganske tynn i midten og tykkere langs kanten. Legg bunnen over på et bakepapir og gjør klar toppingen. Gjenta prosessen med det andre deigemnet.
Bland sammen crème fraîche, knust rosépepper og hvitløk. Smak til med salt og nykvernet pepper. Smør jevnt utover pizzabunnene og dekk med revet ost. Fordel tynne skiver med persimon og biter med blåmuggost utover pizzaen.
Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra bakepapiret med pizzaen over på brettet. Sett midt i ovnen og stek til bunnen er gylden i kantene og osten har smeltet godt. Pizzaen er nytelsesklar etter ca 8-10 minutter i ovnen. Følg med mot slutten av steketiden så pizzaen ikke blir svidd. Topp med friske mynteblader og ringle over litt akasiehonning hvis du vil.
woman cooking

Bon appetit!

Ha halvparten av hvetemelet og alt saltet i en bakebolle. Løs opp gjæren i halvparten av vannet og bland sammen med hvetemelet i bakebollen. Tilsett resten av vannet og hvetemelet og elt sammen til deigen slipper bollen greit. Tilsett mer mel om nødvendig og benytt gjerne kjøkkenmaskin hvis du har.
Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i. Dryss litt semulemel på benkeplaten og form deigen som en ball. Del emnet i to. Trykk ut deigen med fingrene og håndbaken til du får en rund-ish pizzabunn som er ganske tynn i midten og tykkere langs kanten. Legg bunnen over på et bakepapir og gjør klar toppingen. Gjenta prosessen med det andre deigemnet.
Bland sammen crème fraîche, knust rosépepper og hvitløk. Smak til med salt og nykvernet pepper. Smør jevnt utover pizzabunnene og dekk med revet ost. Fordel tynne skiver med persimon og biter med blåmuggost utover pizzaen.
Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra bakepapiret med pizzaen over på brettet. Sett midt i ovnen og stek til bunnen er gylden i kantene og osten har smeltet godt. Pizzaen er nytelsesklar etter ca 8-10 minutter i ovnen. Følg med mot slutten av steketiden så pizzaen ikke blir svidd. Topp med friske mynteblader og ringle over litt akasiehonning hvis du vil.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?