Kristian René Johansens pizza med hvit saus, parmaskinke og blåmuggost

1 t 30 min

Denne pizzaen kaller Kristian René Johansen for «Saturday special by Kristian René!». En superdigg pizza med både mozzarella og blåmuggost, parmaskinke og honning. 

303 har lagret denne
Hvit pizza med parmaskinke og blåmuggost

Denne pizzaen kaller Kristian René Johansen for «Saturday special by Kristian René!». En superdigg pizza med både mozzarella og blåmuggost, parmaskinke og honning. 

303 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Pizzabunn

  • 3 dl hvetemel
  • 1.5 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts sukker
  • 0.5 pose tørrgjær

Hvit pizzasaus

  • 0.5 boks crème fraîche
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper, etter smak
  • 1 håndfull basilikumblader, finhakket

topping

  • parmaskinke
  • mozzarella
  • blåmuggost
  • sopp
  • honning
  • basilikumblader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pizzabunn

  • 3 dl hvetemel
  • 1.5 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts sukker
  • 0.5 pose tørrgjær

Hvit pizzasaus

  • 0.5 boks crème fraîche
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper, etter smak
  • 1 håndfull basilikumblader, finhakket

topping

  • parmaskinke
  • mozzarella
  • blåmuggost
  • sopp
  • honning
  • basilikumblader
Lag pizzabunnen først: Sikt sammen hvetemel, salt og sukker i en bakebolle. Lag en grop i midten. Pisk sammen olivenolje og lunkent vann, og rør inn gjæren. Hell vannet i det tørre og jobb alt sammen sammen til en jevn og smidig deig. La deigen stå og heve i en time.
Lag pizzasausen: Bland sammen créme fraîche, basilikum og hvitløk. Smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet i et kvarter.
Kvele ut pizzadeigen til en tynn, stor pizza. Ha pizzasaus på pizzabunnen. Topp pizzaen med mozzarella, blåmuggost og skiver av sopp. Stek pizzan på 230 grader i omtrent fem minutter eller til bunnen er gyllen i kanten og gjennomstekt.
Når pizzaen er ferdig stekt, legg på skiver av parmaskinke. Drypp over honning og dryss over friske basilikumblader.
woman cooking

Bon appetit!

Lag pizzabunnen først: Sikt sammen hvetemel, salt og sukker i en bakebolle. Lag en grop i midten. Pisk sammen olivenolje og lunkent vann, og rør inn gjæren. Hell vannet i det tørre og jobb alt sammen sammen til en jevn og smidig deig. La deigen stå og heve i en time.
Lag pizzasausen: Bland sammen créme fraîche, basilikum og hvitløk. Smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet i et kvarter.
Kvele ut pizzadeigen til en tynn, stor pizza. Ha pizzasaus på pizzabunnen. Topp pizzaen med mozzarella, blåmuggost og skiver av sopp. Stek pizzan på 230 grader i omtrent fem minutter eller til bunnen er gyllen i kanten og gjennomstekt.
Når pizzaen er ferdig stekt, legg på skiver av parmaskinke. Drypp over honning og dryss over friske basilikumblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?