En innbakt pizza gjør seg like godt i matpakken på jobb som den gjør som medbrakt strandmat. Pakk den inn i en papirpose eller lignende, og du har en nydelig lunsj klar. Her er pizzaen fylt med skinke og pepperoni, men fyllet kan selvsagt varieres etter eget ønske.
En innbakt pizza gjør seg like godt i matpakken på jobb som den gjør som medbrakt strandmat. Pakk den inn i en papirpose eller lignende, og du har en nydelig lunsj klar. Her er pizzaen fylt med skinke og pepperoni, men fyllet kan selvsagt varieres etter eget ønske.
Begynn med deigen. Bland sammen tørrgjær, vann og honning i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm og la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt.
Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake.
Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Kna deigen sammen og kjevl den ut til et rektangel (ca. 40x25 cm). Smør tomatsausen jevnt utover deigen, men spar et par cm langs med kortsidene og langsiden lengst fra deg.
Dryss over skinken, pepperoni, ost og basilikum.
Begynn å rulle sammen deigen fra langsiden nærmest deg, brett inn kantene og rull sammen som en stram rullekake.
Løft rullen forsiktig over på et stekebrett med bakepapir. Pass på at skjøten blir liggende på undersiden.
Lag noen små pyntesnitt i rullen, pensle med egg og dryss over litt ost og oregano. Stek rullen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på rullen.
Skjær rullen i pene biter og spis den nystekt eller avkjølt, gjerne med litt ekstra tomatsaus ved siden av.
Bon appetit!
Begynn med deigen. Bland sammen tørrgjær, vann og honning i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm og la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt.
Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake.
Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Kna deigen sammen og kjevl den ut til et rektangel (ca. 40x25 cm). Smør tomatsausen jevnt utover deigen, men spar et par cm langs med kortsidene og langsiden lengst fra deg.
Dryss over skinken, pepperoni, ost og basilikum.
Begynn å rulle sammen deigen fra langsiden nærmest deg, brett inn kantene og rull sammen som en stram rullekake.
Løft rullen forsiktig over på et stekebrett med bakepapir. Pass på at skjøten blir liggende på undersiden.
Lag noen små pyntesnitt i rullen, pensle med egg og dryss over litt ost og oregano. Stek rullen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på rullen.
Skjær rullen i pene biter og spis den nystekt eller avkjølt, gjerne med litt ekstra tomatsaus ved siden av.