vegetar

Pizza med blomkålbunn

45 min

Glutenfri pizza kan være en traust affære. Jeg har prøvd meg frem med utallige meltyper, men får den sjeldent til å føles som en ordentlig pizza. Denne pizzaen med blomkålbunn er laget av blomkål, kun holdt sammen av litt mandelmel og egg. Det føles faktisk som en helt vanlig pizza! Dette er en oppskrift som passer både for deg som ikke spiser gluten og deg som bare vil prøve noe nytt og annerledes.
Pizzabunnen må forstekes før du topper med tomatsaus, ost og dine favorittgrønnsaker. Jeg liker en enkel variant med fennikel og grønnkålpesto. 
Oppskriften gir en pizza og er nok til to-tre personer. 

730 har lagret denne
Pizza med blomkålbunn og grønnkålpesto
Foto: Anne Valeur

Glutenfri pizza kan være en traust affære. Jeg har prøvd meg frem med utallige meltyper, men får den sjeldent til å føles som en ordentlig pizza. Denne pizzaen med blomkålbunn er laget av blomkål, kun holdt sammen av litt mandelmel og egg. Det føles faktisk som en helt vanlig pizza! Dette er en oppskrift som passer både for deg som ikke spiser gluten og deg som bare vil prøve noe nytt og annerledes.
Pizzabunnen må forstekes før du topper med tomatsaus, ost og dine favorittgrønnsaker. Jeg liker en enkel variant med fennikel og grønnkålpesto. 
Oppskriften gir en pizza og er nok til to-tre personer. 

730 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 håndfull revet ost
  • 1 stk fennikel

Blomkålbunn

  • 0.5 stk blomkål
  • 2 stykker egg, Små, eller ett stort
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 2 ss parmesan, revet
  • 3 ss mandelmel
  • 0.5 ts havsalt

Tomatsaus

  • 4 stykker tomat
  • 4 stykker soltørkede tomater
  • 4 ss olivenolje extra virgin
  • 10 stykker tørket aprikos
  • 0.5 stk løk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 2 stilker oregano
  • 2 stilker basilikum
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Grønnkålpesto

  • 5 stilker grønnkål
  • 20 g pinjekjerner
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 håndfull revet ost
  • 1 stk fennikel

Blomkålbunn

  • 0.5 stk blomkål
  • 2 stykker egg, Små, eller ett stort
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 2 ss parmesan, revet
  • 3 ss mandelmel
  • 0.5 ts havsalt

Tomatsaus

  • 4 stykker tomat
  • 4 stykker soltørkede tomater
  • 4 ss olivenolje extra virgin
  • 10 stykker tørket aprikos
  • 0.5 stk løk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 2 stilker oregano
  • 2 stilker basilikum
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Grønnkålpesto

  • 5 stilker grønnkål
  • 20 g pinjekjerner
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin

Blomkålbunn

Start med å lage pizzabunnen. Del blomkålen i mindre biter og bland resten av ingrediensene til pizzabunnen i en foodprocessor eller blender. Kjør sammen til alt er finmalt og du har en formelig masse.
Form en flat sirkel eller firkant (avhengig av hva slags pizzaform du ønsker) på et stekebrett med bakepapir. Pizzabunnen forstekes ved 250 grader varmluft i 15 minutter.

Tomatsaus

Lag så tomatsausen ved å ha de ferske tomatene, soltørket tomat og aprikos i en foodprocessor eller blender. Hakk løk og hvitløk i mindre biter før du har det over i tomatsausen og kjører videre. Tilsett til slutt frisk basilikum og oregano. Smak til med salt og pepper.

Grønnkålpesto

Så lager du grønnkålpestoen. Vask og rens grønnkålen og riv bladene fra stilken. Del bladene i mindre biter.
Ha pinjekjerner, hvitløk og grønnkålbladene i en foodprocessor eller blender. Puls så det blir godt blandet og tilsett oljen litt etter litt til du har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt. Bruker du økologisk sitron kan du gjerne finraspe over skallet til slutt for en ekstra aromatisk variant.

Sett pizzaen sammen

Når pizzabunnen er forstekt brer du tomatsausen utover bunnen. Strø på litt raspet ost etter ønske. Skjær tynne skiver av fennikelen og legg utover bunnen. Eller bruk din favorittopping! Stek pizzaen videre i 10 minutter, eller til osten har smeltet.
La pizzaen hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp. Topp pizzaen med grønnkålpesto til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Blomkålbunn

Start med å lage pizzabunnen. Del blomkålen i mindre biter og bland resten av ingrediensene til pizzabunnen i en foodprocessor eller blender. Kjør sammen til alt er finmalt og du har en formelig masse.
Form en flat sirkel eller firkant (avhengig av hva slags pizzaform du ønsker) på et stekebrett med bakepapir. Pizzabunnen forstekes ved 250 grader varmluft i 15 minutter.

Tomatsaus

Lag så tomatsausen ved å ha de ferske tomatene, soltørket tomat og aprikos i en foodprocessor eller blender. Hakk løk og hvitløk i mindre biter før du har det over i tomatsausen og kjører videre. Tilsett til slutt frisk basilikum og oregano. Smak til med salt og pepper.

Grønnkålpesto

Så lager du grønnkålpestoen. Vask og rens grønnkålen og riv bladene fra stilken. Del bladene i mindre biter.
Ha pinjekjerner, hvitløk og grønnkålbladene i en foodprocessor eller blender. Puls så det blir godt blandet og tilsett oljen litt etter litt til du har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt. Bruker du økologisk sitron kan du gjerne finraspe over skallet til slutt for en ekstra aromatisk variant.

Sett pizzaen sammen

Når pizzabunnen er forstekt brer du tomatsausen utover bunnen. Strø på litt raspet ost etter ønske. Skjær tynne skiver av fennikelen og legg utover bunnen. Eller bruk din favorittopping! Stek pizzaen videre i 10 minutter, eller til osten har smeltet.
La pizzaen hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp. Topp pizzaen med grønnkålpesto til slutt.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?