Pizza med blomkålbunn
Glutenfri pizza kan være en traust affære. Jeg har prøvd meg frem med utallige meltyper, men får den sjeldent til å føles som en ordentlig pizza. Denne pizzaen med blomkålbunn er laget av blomkål, kun holdt sammen av litt mandelmel og egg. Det føles faktisk som en helt vanlig pizza! Dette er en oppskrift som passer både for deg som ikke spiser gluten og deg som bare vil prøve noe nytt og annerledes.
Pizzabunnen må forstekes før du topper med tomatsaus, ost og dine favorittgrønnsaker. Jeg liker en enkel variant med fennikel og grønnkålpesto.
Oppskriften gir en pizza og er nok til to-tre personer.
Glutenfri pizza kan være en traust affære. Jeg har prøvd meg frem med utallige meltyper, men får den sjeldent til å føles som en ordentlig pizza. Denne pizzaen med blomkålbunn er laget av blomkål, kun holdt sammen av litt mandelmel og egg. Det føles faktisk som en helt vanlig pizza! Dette er en oppskrift som passer både for deg som ikke spiser gluten og deg som bare vil prøve noe nytt og annerledes.
Pizzabunnen må forstekes før du topper med tomatsaus, ost og dine favorittgrønnsaker. Jeg liker en enkel variant med fennikel og grønnkålpesto.
Oppskriften gir en pizza og er nok til to-tre personer.
- 1 håndfull revet ost
- 1 stk fennikel
Blomkålbunn
- 0.5 stk blomkål
- 2 stykker egg, Små, eller ett stort
- 1 ss olivenolje extra virgin
- 2 ss parmesan, revet
- 3 ss mandelmel
- 0.5 ts havsalt
Tomatsaus
- 4 stykker tomat
- 4 stykker soltørkede tomater
- 4 ss olivenolje extra virgin
- 10 stykker tørket aprikos
- 0.5 stk løk
- 1 stk hvitløksfedd
- 2 stilker oregano
- 2 stilker basilikum
- 1 klype salt og kvernet pepper
Grønnkålpesto
- 5 stilker grønnkål
- 20 g pinjekjerner
- 0.5 stk sitron
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 klype salt og kvernet pepper
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
- 1 håndfull revet ost
- 1 stk fennikel
Blomkålbunn
- 0.5 stk blomkål
- 2 stykker egg, Små, eller ett stort
- 1 ss olivenolje extra virgin
- 2 ss parmesan, revet
- 3 ss mandelmel
- 0.5 ts havsalt
Tomatsaus
- 4 stykker tomat
- 4 stykker soltørkede tomater
- 4 ss olivenolje extra virgin
- 10 stykker tørket aprikos
- 0.5 stk løk
- 1 stk hvitløksfedd
- 2 stilker oregano
- 2 stilker basilikum
- 1 klype salt og kvernet pepper
Grønnkålpesto
- 5 stilker grønnkål
- 20 g pinjekjerner
- 0.5 stk sitron
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 klype salt og kvernet pepper
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
Blomkålbunn
Tomatsaus
Grønnkålpesto
Sett pizzaen sammen
