Hvis du legger litt kjærlighet i en god pizzadeig, og i tillegg får ovnen din skikkelig varm med en pizzastein i bånn, er du nesten innen rekkevidde av denne magiske retten fra Napoli. Pizza Margherita er en klassisk pizza med tomatsaus og mozzarella, og elskes av både store og små.
Hvis du legger litt kjærlighet i en god pizzadeig, og i tillegg får ovnen din skikkelig varm med en pizzastein i bånn, er du nesten innen rekkevidde av denne magiske retten fra Napoli. Pizza Margherita er en klassisk pizza med tomatsaus og mozzarella, og elskes av både store og små.
Sett opp en kjøkkenmaskin med eltekrok. Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha alt det tørre i bakebollen. Spe med gjærvannet under omrøring. La maskinen kjøre i langsomt i 15 minutter til alt melet er arbeidet inn og deigen er glatt og elastisk, og ganske bløt. Tilsett mer vann hvis den virker hard.
La deigen hvile på et bord i 10 minutter, og del den i 8 leiver. Elt leivene og lag runde boller. Plasser på et smurt brett, sett lunt og la heve i 2 timer.
Pizzasaus
Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og kjør sammen med en stavmixer. Smak til.
Lag pizzaene
Sett pizzasteinen i bunnen av ovnen. Sett ovnen på fullt. La pizzasteinen på 30 minutter i ovnen etter at den er blitt varm før du begynner steke pizzaene.
Arbeid deigen ut på et godt melet bakebord. Ikke press den for flat, prøv å strekke den mer ut mer enn å presse. Det gjør ikke noe om den ikke blir rund.
Ta pizzasteinen ut av ovnen og strø litt mel på. Legg deigen over på den. Bre pizzasaus utover deigen. Ikke bruk for mye, den skal ikke drukne. Bryt opp biter mozzarella og fordel utover.
Stek til bunnen er gjennomstekt og slipper steinen når du drar litt i den. Den skal helst få noen svarte prikker, men det er ikke sikkert ovnen er varm nok, så gi deg før osten blir brun. Strø over basilikumblader til slutt.
Tips: Denne oppskriften er utgangspunkt for en haug med variasjoner. Prøv med grønnsaker, sopp, skinke, gorgonzola, ansjos.
Bon appetit!
Pizzabunn
Sett opp en kjøkkenmaskin med eltekrok. Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha alt det tørre i bakebollen. Spe med gjærvannet under omrøring. La maskinen kjøre i langsomt i 15 minutter til alt melet er arbeidet inn og deigen er glatt og elastisk, og ganske bløt. Tilsett mer vann hvis den virker hard.
La deigen hvile på et bord i 10 minutter, og del den i 8 leiver. Elt leivene og lag runde boller. Plasser på et smurt brett, sett lunt og la heve i 2 timer.
Pizzasaus
Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og kjør sammen med en stavmixer. Smak til.
Lag pizzaene
Sett pizzasteinen i bunnen av ovnen. Sett ovnen på fullt. La pizzasteinen på 30 minutter i ovnen etter at den er blitt varm før du begynner steke pizzaene.
Arbeid deigen ut på et godt melet bakebord. Ikke press den for flat, prøv å strekke den mer ut mer enn å presse. Det gjør ikke noe om den ikke blir rund.
Ta pizzasteinen ut av ovnen og strø litt mel på. Legg deigen over på den. Bre pizzasaus utover deigen. Ikke bruk for mye, den skal ikke drukne. Bryt opp biter mozzarella og fordel utover.
Stek til bunnen er gjennomstekt og slipper steinen når du drar litt i den. Den skal helst få noen svarte prikker, men det er ikke sikkert ovnen er varm nok, så gi deg før osten blir brun. Strø over basilikumblader til slutt.
Tips: Denne oppskriften er utgangspunkt for en haug med variasjoner. Prøv med grønnsaker, sopp, skinke, gorgonzola, ansjos.