Pizza Margherita

3 t 30 min

Hvis du legger litt kjærlighet i en god pizzadeig, og i tillegg får ovnen din skikkelig varm med en pizzastein i bånn, er du nesten innen rekkevidde av denne magiske retten fra Napoli. Pizza Margherita er en klassisk pizza med tomatsaus og mozzarella, og elskes av både store og små.

548 har lagret denne
Pizza Margherita med tomatsaus og mozzarella
Foto: Jon Krog Pedersen

Hvis du legger litt kjærlighet i en god pizzadeig, og i tillegg får ovnen din skikkelig varm med en pizzastein i bånn, er du nesten innen rekkevidde av denne magiske retten fra Napoli. Pizza Margherita er en klassisk pizza med tomatsaus og mozzarella, og elskes av både store og små.

548 har lagret denne
8
porsjoner

Bunn

  • 1 kg hvetemel, helst type «00»
  • 3 ts sukker
  • 4 ts salt
  • 6 dl vann, lunkent
  • 4 ss olivenolje extra virgin
  • 0.5 pakke gjær, eller tørrgjær

Saus

  • 1 kg hermetiske tomater, bokser
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ts oregano, tørket
  • 3 ts sukker
  • 3 ts salt
  • 5 ss olivenolje extra virgin

Pizza Margherita

  • 1 porsjon pizzadeig
  • 1 porsjon pizzasaus
  • 8 stk mozzarella, fersk, av bøffelmelk
  • 1 bunt basilikum, med friske, fine blader
Unngå at skjermen går i dvale

Pizzabunn

Sett opp en kjøkkenmaskin med eltekrok. Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha alt det tørre i bakebollen. Spe med gjærvannet under omrøring. La maskinen kjøre i langsomt i 15 minutter til alt melet er arbeidet inn og deigen er glatt og elastisk, og ganske bløt. Tilsett mer vann hvis den virker hard.
La deigen hvile på et bord i 10 minutter, og del den i 8 leiver. Elt leivene og lag runde boller. Plasser på et smurt brett, sett lunt og la heve i 2 timer.
La deigen hvile på et bord i 10 minutter, og del den i 8 leiver. Elt leivene og lag runde boller. Plasser på et smurt brett, sett lunt og la heve i 2 timer.

Pizzasaus

Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og kjør sammen med en stavmixer. Smak til.

Lag pizzaene

Sett pizzasteinen i bunnen av ovnen. Sett ovnen på fullt. La pizzasteinen på 30 minutter i ovnen etter at den er blitt varm før du begynner steke pizzaene.
Arbeid deigen ut på et godt melet bakebord. Ikke press den for flat, prøv å strekke den mer ut mer enn å presse. Det gjør ikke noe om den ikke blir rund.
Ta pizzasteinen ut av ovnen og strø litt mel på. Legg deigen over på den. Bre pizzasaus utover deigen. Ikke bruk for mye, den skal ikke drukne. Bryt opp biter mozzarella og fordel utover.
Stek til bunnen er gjennomstekt og slipper steinen når du drar litt i den. Den skal helst få noen svarte prikker, men det er ikke sikkert ovnen er varm nok, så gi deg før osten blir brun. Strø over basilikumblader til slutt.
Tips: Denne oppskriften er utgangspunkt for en haug med variasjoner. Prøv med grønnsaker, sopp, skinke, gorgonzola, ansjos.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?