Pizzadeig med speltmel er et deilig alternativ for deg som ikke vil ha pizzabunn med hvetemel. Speltmelet gir pizzabunnen en nøtteaktig smak, og er et spennende alternativ til den klassiske lørdagspizzaen.
Pizzadeig med speltmel er et deilig alternativ for deg som ikke vil ha pizzabunn med hvetemel. Speltmelet gir pizzabunnen en nøtteaktig smak, og er et spennende alternativ til den klassiske lørdagspizzaen.
Bland ingrediensene til deigen, men la litt av speltmelet være igjen til justering, og elt deigen sammen. Pass på å ikke elte den for hardt hvis du bruker kjøkkenmaskin.
Tilsett mer mel etter behov. Deigen skal være smidig, men litt fuktigere enn vanlig deig av hvetemel.
Sett deigen til heving i minimum 1 time, gjerne 1,5-2 timer om du har mulighet.
Form deigen til én eller flere pizzabunner, og topp med ønsket topping, for eksempel hvit saus, flaskegresskar, bacon og salvie, før den stekes i ovnen.
Bon appetit!
Bland ingrediensene til deigen, men la litt av speltmelet være igjen til justering, og elt deigen sammen. Pass på å ikke elte den for hardt hvis du bruker kjøkkenmaskin.
Tilsett mer mel etter behov. Deigen skal være smidig, men litt fuktigere enn vanlig deig av hvetemel.
Sett deigen til heving i minimum 1 time, gjerne 1,5-2 timer om du har mulighet.
Form deigen til én eller flere pizzabunner, og topp med ønsket topping, for eksempel hvit saus, flaskegresskar, bacon og salvie, før den stekes i ovnen.