Pizzadeig: Jan Vardøens pizzabunn
Denne oppskriften på pizzadeig er perfekt når du ønsker hjemmelaget pizza, og gir åtte pizzabunner. Hvis det virker som litt i overkant, så er det bare fordi det faktisk er lettere å lage mye deig enn en liten porsjon. Ingrediensene er billige og det hender at den første pizzaen man prøver seg på ikke blir så vellykket. Da er det greit å ha deig i reserve!
Oppskriften er hentet fra Jan Vardøens bok «Ekte italiensk pizza». Foto: NTB Scanpix.
Denne oppskriften på pizzadeig er perfekt når du ønsker hjemmelaget pizza, og gir åtte pizzabunner. Hvis det virker som litt i overkant, så er det bare fordi det faktisk er lettere å lage mye deig enn en liten porsjon. Ingrediensene er billige og det hender at den første pizzaen man prøver seg på ikke blir så vellykket. Da er det greit å ha deig i reserve!
Oppskriften er hentet fra Jan Vardøens bok «Ekte italiensk pizza». Foto: NTB Scanpix.
Ingredienser
- 6 dl vann, lunkent, omtrent 25 grader
- 1 dl olivenolje, god
- 0.25 pakke gjær, eventuelt 3 gram tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1 kg mel, helst «00» pizzamel, siktet
- 1 ss salt
Slik gjør du:
- 6 dl vann, lunkent, omtrent 25 grader
- 1 dl olivenolje, god
- 0.25 pakke gjær, eventuelt 3 gram tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1 kg mel, helst «00» pizzamel, siktet
- 1 ss salt
Tips
Forslag til topping
