rask
vegetar

Hvit pizza med kantareller

25 min

Pizza med kantarell smaker helt nydelig når soppen er i sesong. Kantarell og annen sopp passer ekstra godt til hvit pizzasaus, og det er ganske enkelt å lage hvit pizza.

Pizzaen toppes med en saus basert på crème fraîche istedenfor den klassiske røde tomatsausen. Her kombineres det hele med den nydelige smaken av kantareller (eller andre sopper) og timian. Dette er en hurtig og enkel oppskrift på pizzafyll.

Ferdig pizzabunn kan du kjøpe på de fleste dagligvarehandler, og passer perfekt til travle hverdager. Hvis du ønsker å lage din egen pizzadeig, kan du prøve Jan Vardøens pizzabunn eller eltefri pizzadeig.

Oppskriften gir én italiensk pizza til to personer.

Tips: Topp gjerne den ferdigstekte pizzaen med noen tynne skiver god spekeskinke og litt ruccolasalat.

1034 har lagret denne
Enkel hvit pizza med kantareller og mozzarella

Pizza med kantarell smaker helt nydelig når soppen er i sesong. Kantarell og annen sopp passer ekstra godt til hvit pizzasaus, og det er ganske enkelt å lage hvit pizza.

Pizzaen toppes med en saus basert på crème fraîche istedenfor den klassiske røde tomatsausen. Her kombineres det hele med den nydelige smaken av kantareller (eller andre sopper) og timian. Dette er en hurtig og enkel oppskrift på pizzafyll.

Ferdig pizzabunn kan du kjøpe på de fleste dagligvarehandler, og passer perfekt til travle hverdager. Hvis du ønsker å lage din egen pizzadeig, kan du prøve Jan Vardøens pizzabunn eller eltefri pizzadeig.

Oppskriften gir én italiensk pizza til to personer.

Tips: Topp gjerne den ferdigstekte pizzaen med noen tynne skiver god spekeskinke og litt ruccolasalat.

1034 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 stk pizzabunn
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g kantarell, eller annen sopp etter ønske, ferdigrenset
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 1 stk mozzarella, fersk
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • timian, frisk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk pizzabunn
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g kantarell, eller annen sopp etter ønske, ferdigrenset
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 1 stk mozzarella, fersk
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • timian, frisk
Del soppen i jevn biter og skjær hvitløken i tynne skiver.
Bland sopp og hvitløk med en god klunk olivenolje (det er lov å være litt raus). Krydre med salt og pepper.
Smør pizzabunnene med et tynt jevnt lag med crème fraiche og fordel soppblandingen på toppen.
Skjær mozzarellaen i tynne skiver og fordel osteskivene utover pizzaen. Legg et par timianstilker her og der.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen (cirka 10 minutter). Drypp litt ekstra olje over den ferdigstekte pizzaen.
woman cooking

Bon appetit!

Del soppen i jevn biter og skjær hvitløken i tynne skiver.
Bland sopp og hvitløk med en god klunk olivenolje (det er lov å være litt raus). Krydre med salt og pepper.
Smør pizzabunnene med et tynt jevnt lag med crème fraiche og fordel soppblandingen på toppen.
Skjær mozzarellaen i tynne skiver og fordel osteskivene utover pizzaen. Legg et par timianstilker her og der.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen (cirka 10 minutter). Drypp litt ekstra olje over den ferdigstekte pizzaen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?