Til hovedinnhold

Enkel hvit pizza med sopp og mozzarella

25 min

Det er enkelt å lage hvit pizza. Pizzaen toppes med en saus basert på creme fraiche istedenfor den klassiske røde tomatsausen. Her kombineres det hele med den nydelige smaken av timian og sopp. Dette er en hurtig og enkel pizzaoppskrift for alle.

Ferdig pizzabunn kan du kjøpe på de fleste dagligvarehandler, og passer perfekt til travle hverdager. Hvis du ønsker å lage din egen pizzadeig, kan du prøve Jan Vardøens pizzabunn.


Oppskriften gir én italiensk pizza til to personer.

Tips: Topp gjerne den ferdigstekte pizzaen med noen tynne skiver god spekeskinke og litt ruccolasalat.

Lagret av 930 brukere
Enkel hvit pizza med sopp og mozzarella

Det er enkelt å lage hvit pizza. Pizzaen toppes med en saus basert på creme fraiche istedenfor den klassiske røde tomatsausen. Her kombineres det hele med den nydelige smaken av timian og sopp. Dette er en hurtig og enkel pizzaoppskrift for alle.

Ferdig pizzabunn kan du kjøpe på de fleste dagligvarehandler, og passer perfekt til travle hverdager. Hvis du ønsker å lage din egen pizzadeig, kan du prøve Jan Vardøens pizzabunn.


Oppskriften gir én italiensk pizza til to personer.

Tips: Topp gjerne den ferdigstekte pizzaen med noen tynne skiver god spekeskinke og litt ruccolasalat.

Lagret av 930 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk pizzabunn
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g sopp, etter ønske, ferdig renset
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 1 stk mozzarella, fersk
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • timian, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk pizzabunn
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g sopp, etter ønske, ferdig renset
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 1 stk mozzarella, fersk
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • timian, frisk
Del soppen i jevn biter og skjær hvitløken i tynne skiver. Bland sopp og hvitløk med en god klunk olivenolje (det er lov å være litt raus). Krydre med salt og pepper.
Smør pizzabunnene med et tynt jevnt lag med crème fraiche og fordel soppblandingen på toppen. Skjær mozzarellaen i tynne skiver og fordel osteskivene utover pizzaen. Legg et par timianstilker her og der.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen (ca. 10 minutter). Drypp litt ekstra olje over den ferdigstekte pizzaen.
woman cooking

Bon appetit!

Del soppen i jevn biter og skjær hvitløken i tynne skiver. Bland sopp og hvitløk med en god klunk olivenolje (det er lov å være litt raus). Krydre med salt og pepper.
Smør pizzabunnene med et tynt jevnt lag med crème fraiche og fordel soppblandingen på toppen. Skjær mozzarellaen i tynne skiver og fordel osteskivene utover pizzaen. Legg et par timianstilker her og der.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen (ca. 10 minutter). Drypp litt ekstra olje over den ferdigstekte pizzaen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?