Flettepizza med kjøttdeig
Her har du en pizza med et skikkelig stilig ytre. Tilberedelsestiden er omtrent den samme som for en vanlig calzone, og fletteprosessen er ganske enkel!
Det er ingen sak å bytte ut kjøttdeigen i flettepizzaen med ditt favorittfyll. Husk bare på at innholdet ikke bør være for flytende. For mye væske har en tendens til å gjøre calzonen bløt i bunnen og langs kantene. Vil du hopper over flettingen, kan du fint lage en vanlig calzonepizza med samme oppskrift.
Oppskrift: Mia Skrataas bak bloggen Miasmat.no.
Her har du en pizza med et skikkelig stilig ytre. Tilberedelsestiden er omtrent den samme som for en vanlig calzone, og fletteprosessen er ganske enkel!
Det er ingen sak å bytte ut kjøttdeigen i flettepizzaen med ditt favorittfyll. Husk bare på at innholdet ikke bør være for flytende. For mye væske har en tendens til å gjøre calzonen bløt i bunnen og langs kantene. Vil du hopper over flettingen, kan du fint lage en vanlig calzonepizza med samme oppskrift.
Oppskrift: Mia Skrataas bak bloggen Miasmat.no.
Deig
- 0.5 pakke gjær
- 2.5 dl vann
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 7 dl hvetemel
- 4 ss olje
Pizzasaus
- 800 g hermetiske tomater, grovhakkede
- 2 stykker grønnsaksbuljong, terning
- 2 ts basilikum
- 3 ss honning
Fyll
- 0.5 stk løk
- 8 stykker sjampinjong
- 400 g kjøttdeig
- 3 dl revet ost
Deig
- 0.5 pakke gjær
- 2.5 dl vann
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 7 dl hvetemel
- 4 ss olje
Pizzasaus
- 800 g hermetiske tomater, grovhakkede
- 2 stykker grønnsaksbuljong, terning
- 2 ts basilikum
- 3 ss honning
Fyll
- 0.5 stk løk
- 8 stykker sjampinjong
- 400 g kjøttdeig
- 3 dl revet ost
