Calzone - Innbakt pizza med tacofyll

2 timer

Innbakt pizza smaker supergodt, og det blir garantert en slager i matboksen fremover! Her får du oppskriften på calzone med tacofyll.

1671 har lagret denne
Calzone - Innbakt pizza med tacofyll

Innbakt pizza smaker supergodt, og det blir garantert en slager i matboksen fremover! Her får du oppskriften på calzone med tacofyll.

1671 har lagret denne
5
porsjoner

Deig

  • 3 dl vann, lunkent
  • 25 g gjær
  • 2 ss olje
  • 7 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt

Fyll

  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1.5 ss paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts oregano, tørket
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 4 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk jalapeño
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • cheddar, til fyll og topping
  • 1 stk egg, til pensling
Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 3 dl vann, lunkent
  • 25 g gjær
  • 2 ss olje
  • 7 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt

Fyll

  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1.5 ss paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts oregano, tørket
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 4 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk jalapeño
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • cheddar, til fyll og topping
  • 1 stk egg, til pensling
Rør gjæren ti deigen ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Toast alt krydderet til fyllet i en tørr panne i ett minutt. Tilsett fire spiseskjeer olje.
Finhakk to fedd hvitløk og en jalapeño, og knus det i en morter med en klype salt. Saltet gjør det til en puré raskere. Tilsett krydderoljen fra steget over og bland godt.
Stek kjøttdeigen med krydderblandingen.
Tilsett tomatpuré og stek videre i ett minutt. Hell i to desiliter vann, og kok det inn til en tykk kjøttmasse.
Fyll deigen med denne blandingen og litt cheddarost. Brett til en calzone. Pensle med egg og strø litt cheddar over.
Stek på 220 grader i 12- 14 min
woman cooking

Bon appetit!

Rør gjæren ti deigen ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Toast alt krydderet til fyllet i en tørr panne i ett minutt. Tilsett fire spiseskjeer olje.
Finhakk to fedd hvitløk og en jalapeño, og knus det i en morter med en klype salt. Saltet gjør det til en puré raskere. Tilsett krydderoljen fra steget over og bland godt.
Stek kjøttdeigen med krydderblandingen.
Tilsett tomatpuré og stek videre i ett minutt. Hell i to desiliter vann, og kok det inn til en tykk kjøttmasse.
Fyll deigen med denne blandingen og litt cheddarost. Brett til en calzone. Pensle med egg og strø litt cheddar over.
Stek på 220 grader i 12- 14 min
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?