Tacopizza med hjemmelaget salsa
Tacopizza med hjemmelaget salsa er perfekt helgemat. Her er den tykke pizzabunnen overlesset med kjøttdeigfyll, akkurat som på den tradisjonelle 80-tallspizzaen, men disse minnene møter her taco-generasjonen. Resultatet er en tacopizza!
Til denne pizzaen er det brukt en stor og tykk langpannebunn, men du kan også lage to eller flere mindre og tynnere bunner. Porsjonen i oppskriften er nok til seks tynne porsjonspizzaer. Pizzabunnene skal helst ikke kjevles, men dras og trykkes ut i ønsket fasong og tykkelse.
Akkurat som med tacoen er det ekstra godt med forskjellig topping. Prikken over i-en er en hjemmelaget, frisk tomat- og chilisalsa.
Tacopizza med hjemmelaget salsa er perfekt helgemat. Her er den tykke pizzabunnen overlesset med kjøttdeigfyll, akkurat som på den tradisjonelle 80-tallspizzaen, men disse minnene møter her taco-generasjonen. Resultatet er en tacopizza!
Til denne pizzaen er det brukt en stor og tykk langpannebunn, men du kan også lage to eller flere mindre og tynnere bunner. Porsjonen i oppskriften er nok til seks tynne porsjonspizzaer. Pizzabunnene skal helst ikke kjevles, men dras og trykkes ut i ønsket fasong og tykkelse.
Akkurat som med tacoen er det ekstra godt med forskjellig topping. Prikken over i-en er en hjemmelaget, frisk tomat- og chilisalsa.
Pizzadeig
- 900 g hvetemel
- 1 pakke gjær
- 5 dl vann, lunkent
- 1 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
Fyll
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 500 g karbonadedeig
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 0.5 - 1 ts fennikelfrø, knuste
- 2 ts spisskummen, malt eller knust
- 2 ts paprikapulver
- 1 - 2 ts chilipulver
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 250 g revet ost
Ekstra topping
- 50 g tortillachips
- jalapeño, eller banana peppers
- 1 beger lettrømme
Tomat- og chilisalsa
- 300 g tomat, gode og modne
- 1 stk grønn chili
- 1 stk rødløk, liten
- 3 dråpe olivenolje
- salt
- 1 klype sukker
- koriander, hakket, evt. bladpersille
Pizzadeig
- 900 g hvetemel
- 1 pakke gjær
- 5 dl vann, lunkent
- 1 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
Fyll
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 500 g karbonadedeig
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 0.5 - 1 ts fennikelfrø, knuste
- 2 ts spisskummen, malt eller knust
- 2 ts paprikapulver
- 1 - 2 ts chilipulver
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 250 g revet ost
Ekstra topping
- 50 g tortillachips
- jalapeño, eller banana peppers
- 1 beger lettrømme
Tomat- og chilisalsa
- 300 g tomat, gode og modne
- 1 stk grønn chili
- 1 stk rødløk, liten
- 3 dråpe olivenolje
- salt
- 1 klype sukker
- koriander, hakket, evt. bladpersille
