Geir Skeies langpannepizza med pizzasalat
Hvem har vel ikke barndomsminner om lørdagspizza i langpanne? Klassisk, nostalgisk pizza passer perfekt til helgekosen for hele familien. En sprø salat til gjør måltidet komplett.
Her får du oppskriften til mesterkokk og «Kokkenes kamp»-vinner Geir Skeie. Pizzasalat er ikke originalt fra hans barndom, men det noe han alltid har til pizza nå. Han smakte det først i Sverige for ca. 10 år siden, for der serveres dette til pizza i alle pizzarestauranter.
Hvem har vel ikke barndomsminner om lørdagspizza i langpanne? Klassisk, nostalgisk pizza passer perfekt til helgekosen for hele familien. En sprø salat til gjør måltidet komplett.
Her får du oppskriften til mesterkokk og «Kokkenes kamp»-vinner Geir Skeie. Pizzasalat er ikke originalt fra hans barndom, men det noe han alltid har til pizza nå. Han smakte det først i Sverige for ca. 10 år siden, for der serveres dette til pizza i alle pizzarestauranter.
Ingredienser
Pizzasalat
- 0.5 stk kål
- 4 ss eddik 7%
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 ss olje, nøytral
Deig
- 3 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 0.5 pakke gjær, tørr eller fersk
Fyll
- 450 g kjøttdeig
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 200 g sjampinjong
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 1 ss hvetemel
- oregano, evt. timian
- salt
- pepper
- 300 g revet ost, gjerne mozzarella eller originale pizzaost
Slik gjør du:
Pizzasalat
- 0.5 stk kål
- 4 ss eddik 7%
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 ss olje, nøytral
Deig
- 3 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 0.5 pakke gjær, tørr eller fersk
Fyll
- 450 g kjøttdeig
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 200 g sjampinjong
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 1 ss hvetemel
- oregano, evt. timian
- salt
- pepper
- 300 g revet ost, gjerne mozzarella eller originale pizzaost
