Pizza med potet, lodderogn og rømme
Denne pizzaen er knasende sprø, med topping inspirert av norske mattradisjoner. De tynne nypotetene gir en deilig knas, mens rømmen tilfører syrlighet.
Løyrom + pizza = sant. Her får du en rimeligere variant med lodderogn, men du kan selv velge hvilken type rogn du bruker.
Pizzadeigen bør kaldheve over natten for best resultat. Pizza skal stekes ved høy varme, i fravær av en steinovn funker det veldig bra i en liten pizzaovn, eller med en pizzastein i stekeovnen.
Oppskriften gir 4 pizzaer.
Denne pizzaen er knasende sprø, med topping inspirert av norske mattradisjoner. De tynne nypotetene gir en deilig knas, mens rømmen tilfører syrlighet.
Løyrom + pizza = sant. Her får du en rimeligere variant med lodderogn, men du kan selv velge hvilken type rogn du bruker.
Pizzadeigen bør kaldheve over natten for best resultat. Pizza skal stekes ved høy varme, i fravær av en steinovn funker det veldig bra i en liten pizzaovn, eller med en pizzastein i stekeovnen.
Oppskriften gir 4 pizzaer.
- 4 stykker poteter, middels store
- olivenolje
- rosmarin, kvaster
- 8 ss gressløk, grovhakket
- 8 ss dill, grovhakket
- 8 ss lettrømme
- 8 ss lodderogn, eller løyrom
Pizzadeig
- 0.5 dl olivenolje
- 2.5 dl vann, kaldt
- 5 g gjær
- 450 g finbakstmel, eller pizzamel tipo 0
- 10 g salt
- 5 g sukker
- 4 stykker poteter, middels store
- olivenolje
- rosmarin, kvaster
- 8 ss gressløk, grovhakket
- 8 ss dill, grovhakket
- 8 ss lettrømme
- 8 ss lodderogn, eller løyrom
Pizzadeig
- 0.5 dl olivenolje
- 2.5 dl vann, kaldt
- 5 g gjær
- 450 g finbakstmel, eller pizzamel tipo 0
- 10 g salt
- 5 g sukker
