Lasagne på primus
Lasagne består av pasta, kjøttsaus og béchamelsaus, og du trenger altså ingen stekeovn for å lykkes med den populære italienske klassikeren. Lasagne på primus er både enkelt og godt. For å lykkes med lasagne på primusen er det viktig å følge noen gode råd og gjøre mest mulig i forkant. Da kan du ha middagen ferdig på et blunk når du er ute på tur. Et smart tips er å vaske en tom ketchupflaske som du kan ha bechamelsausen i. På den måten er det lett å ta med seg sausen og sprøyte den over kjøttsausen. Pastaplatene vil gå litt i oppløsning når de kokes, så unngå å røre for mye. Dette har likevel ingenting å si for sluttresultatet, og det er lettere å servere lasagnen når pastaplatene er i mindre biter. Pass på at pastaplatene ikke kleber seg for mye sammen eller fester seg i bunnen. Husk ellers å ha lav varme på primusen når lasagnen skal varmes opp, slik at den ikke svir seg bunnen.
Du trenger: En mellomstor plastboks, en plastflaske eller ren ketchupsflaske, en sleiv og primus med gryte, gass og lighter.
Oppskrift: Anine Gutubakken Byles
Lasagne består av pasta, kjøttsaus og béchamelsaus, og du trenger altså ingen stekeovn for å lykkes med den populære italienske klassikeren. Lasagne på primus er både enkelt og godt. For å lykkes med lasagne på primusen er det viktig å følge noen gode råd og gjøre mest mulig i forkant. Da kan du ha middagen ferdig på et blunk når du er ute på tur. Et smart tips er å vaske en tom ketchupflaske som du kan ha bechamelsausen i. På den måten er det lett å ta med seg sausen og sprøyte den over kjøttsausen. Pastaplatene vil gå litt i oppløsning når de kokes, så unngå å røre for mye. Dette har likevel ingenting å si for sluttresultatet, og det er lettere å servere lasagnen når pastaplatene er i mindre biter. Pass på at pastaplatene ikke kleber seg for mye sammen eller fester seg i bunnen. Husk ellers å ha lav varme på primusen når lasagnen skal varmes opp, slik at den ikke svir seg bunnen.
Du trenger: En mellomstor plastboks, en plastflaske eller ren ketchupsflaske, en sleiv og primus med gryte, gass og lighter.
Oppskrift: Anine Gutubakken Byles
Bechamelsaus
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 5 dl helmelk
- 50 g revet ost
- 1 ts salt
- revet muskatnøtt, etter smak
Kjøttsaus
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 400 g kjøttdeig, av elg
- 400 g hermetiske tomater, knuste
- 2 ts tomatpuré
- 2 ts basilikum, tørket
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 6 - 8 stykker lasagneplater
- 50 g revet ost
Bechamelsaus
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 5 dl helmelk
- 50 g revet ost
- 1 ts salt
- revet muskatnøtt, etter smak
Kjøttsaus
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 400 g kjøttdeig, av elg
- 400 g hermetiske tomater, knuste
- 2 ts tomatpuré
- 2 ts basilikum, tørket
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 6 - 8 stykker lasagneplater
- 50 g revet ost
Bechamelsaus
Kjøttsaus
På primusen
