Lasagne på primus

40 min

Lasagne består av pasta, kjøttsaus og  béchamelsaus, og du trenger altså ingen stekeovn for å lykkes med den populære italienske klassikeren. Lasagne på primus er både enkelt og godt. For å lykkes med lasagne på primusen er det viktig å følge noen gode råd og gjøre mest mulig i forkant. Da kan du ha middagen ferdig på et blunk når du er ute på tur. Et smart tips er å vaske en tom ketchupflaske som du kan ha bechamelsausen i. På den måten er det lett å ta med seg sausen og sprøyte den over kjøttsausen. Pastaplatene vil gå litt i oppløsning når de kokes, så unngå å røre for mye. Dette har likevel ingenting å si for sluttresultatet, og det er lettere å servere lasagnen når pastaplatene er i mindre biter. Pass på at pastaplatene ikke kleber seg for mye sammen eller fester seg i bunnen. Husk ellers å ha lav varme på primusen når lasagnen skal varmes opp, slik at den ikke svir seg bunnen.

Du trenger: En mellomstor plastboks, en plastflaske eller ren ketchupsflaske, en sleiv og primus med gryte, gass og lighter.

Oppskrift: Anine Gutubakken Byles

126 har lagret denne
Lasagne på primus
Foto: Anine Gutubakken Byles

Lasagne består av pasta, kjøttsaus og  béchamelsaus, og du trenger altså ingen stekeovn for å lykkes med den populære italienske klassikeren. Lasagne på primus er både enkelt og godt. For å lykkes med lasagne på primusen er det viktig å følge noen gode råd og gjøre mest mulig i forkant. Da kan du ha middagen ferdig på et blunk når du er ute på tur. Et smart tips er å vaske en tom ketchupflaske som du kan ha bechamelsausen i. På den måten er det lett å ta med seg sausen og sprøyte den over kjøttsausen. Pastaplatene vil gå litt i oppløsning når de kokes, så unngå å røre for mye. Dette har likevel ingenting å si for sluttresultatet, og det er lettere å servere lasagnen når pastaplatene er i mindre biter. Pass på at pastaplatene ikke kleber seg for mye sammen eller fester seg i bunnen. Husk ellers å ha lav varme på primusen når lasagnen skal varmes opp, slik at den ikke svir seg bunnen.

Du trenger: En mellomstor plastboks, en plastflaske eller ren ketchupsflaske, en sleiv og primus med gryte, gass og lighter.

Oppskrift: Anine Gutubakken Byles

126 har lagret denne
4
porsjoner

Bechamelsaus

  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 50 g revet ost
  • 1 ts salt
  • revet muskatnøtt, etter smak

Kjøttsaus

  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig, av elg
  • 400 g hermetiske tomater, knuste
  • 2 ts tomatpuré
  • 2 ts basilikum, tørket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 - 8 stykker lasagneplater
  • 50 g revet ost
Unngå at skjermen går i dvale

Bechamelsaus

  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 50 g revet ost
  • 1 ts salt
  • revet muskatnøtt, etter smak

Kjøttsaus

  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig, av elg
  • 400 g hermetiske tomater, knuste
  • 2 ts tomatpuré
  • 2 ts basilikum, tørket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 - 8 stykker lasagneplater
  • 50 g revet ost

Bechamelsaus

Varm opp en kasserolle på middels varme og smelt smøret. La smøret skumme i omtrent et minutt.
Tilsett melet og rør det godt sammen.
Tilsett melken, litt og litt av gangen, mens du rører. Sausen bør være ganske tykk slik at den legger seg som et lag mellom kjøttsausen og lasagneplatene.
Rør til bechamelsausen koker, tilsett deretter revet ost og smak til med salt og revet muskat.
La bechamelsausen småkoke på lav varme til melsmaken er borte.
Ha behamelsausen over i en ketchupflaske, en plastboks eller en annen type flaske.

Kjøttsaus

Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en stekepanne på middels varme med olivenolje og stek løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeig og stek til det er gjennomstekt.
Ha i knuste tomater, tomatpuré og basilikum og la det småkoke på middels varme. Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttsausen over i en plastboks.

På primusen

Kok pastaplatene i saltet vann, cirka 5 minutter.
Sil av vannet og legg pastaplatene til side.
Legg et lag med kjøttsaus i gryten etterfulgt av et lag med bechamelsaus og pasta på topp. Gjenta prosessen til gryten er full og topp med revet ost til slutt.
Legg på lokk og la det putre på lav varme, slik at lasagnen ikke svir seg. Lasagnen er ferdig når osten er smeltet. Det tar cirka 10-15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bechamelsaus

Varm opp en kasserolle på middels varme og smelt smøret. La smøret skumme i omtrent et minutt.
Tilsett melet og rør det godt sammen.
Tilsett melken, litt og litt av gangen, mens du rører. Sausen bør være ganske tykk slik at den legger seg som et lag mellom kjøttsausen og lasagneplatene.
Rør til bechamelsausen koker, tilsett deretter revet ost og smak til med salt og revet muskat.
La bechamelsausen småkoke på lav varme til melsmaken er borte.
Ha behamelsausen over i en ketchupflaske, en plastboks eller en annen type flaske.

Kjøttsaus

Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en stekepanne på middels varme med olivenolje og stek løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeig og stek til det er gjennomstekt.
Ha i knuste tomater, tomatpuré og basilikum og la det småkoke på middels varme. Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttsausen over i en plastboks.

På primusen

Kok pastaplatene i saltet vann, cirka 5 minutter.
Sil av vannet og legg pastaplatene til side.
Legg et lag med kjøttsaus i gryten etterfulgt av et lag med bechamelsaus og pasta på topp. Gjenta prosessen til gryten er full og topp med revet ost til slutt.
Legg på lokk og la det putre på lav varme, slik at lasagnen ikke svir seg. Lasagnen er ferdig når osten er smeltet. Det tar cirka 10-15 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?