Til hovedinnhold

Lasagne med ramsløk

5 h 30 min

Dette er Michelin-kokk Sven Erik Renaas sin oppskrift på lasagne. Lasagnen er en fri tolkning av klassikeren til hans Nonna Gemma Bolognesi. Det tar nesten en hel dag å få ferdig denne lasagnen med ramsløk, men resultatet er verdt hvert sekund. Det er i teorien mulig å bytte ut de ferske lasagneplatene med tørkede plater, men dette anbefales ikke. Da får du en helt annen lasagne. Hjemmelagede pastaplater må til i denne oppskriften.

Lagret av 605 brukere
Lasagne med ramsløk

Dette er Michelin-kokk Sven Erik Renaas sin oppskrift på lasagne. Lasagnen er en fri tolkning av klassikeren til hans Nonna Gemma Bolognesi. Det tar nesten en hel dag å få ferdig denne lasagnen med ramsløk, men resultatet er verdt hvert sekund. Det er i teorien mulig å bytte ut de ferske lasagneplatene med tørkede plater, men dette anbefales ikke. Da får du en helt annen lasagne. Hjemmelagede pastaplater må til i denne oppskriften.

Lagret av 605 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Sofrito

  • 2 stykker løk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 stk gulrot
  • 1 kvister rosmarin

Ragu

  • 100 ml olivenolje
  • 300 g karbonadedeig
  • 100 g kalvekjøtt, kvernet
  • 100 g svinenakke, kvernet
  • 100 g pancetta
  • 250 ml kyllingkraft
  • 50 g tomatpuré
  • Sofrito
  • salt
  • pepper

Bechamelsaus

  • 1 l melk
  • 80 g mel
  • 80 g smør
  • muskat
  • salt
  • hvit pepper

Pastadeig

  • 300 - 350 g mel, 00-mel eller vanlig fint mel
  • 100 g durumhvete, finmalt
  • 3 stykker egg
  • 50 g spinat
  • 50 g ramsløk
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sofrito

  • 2 stykker løk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 stk gulrot
  • 1 kvister rosmarin

Ragu

  • 100 ml olivenolje
  • 300 g karbonadedeig
  • 100 g kalvekjøtt, kvernet
  • 100 g svinenakke, kvernet
  • 100 g pancetta
  • 250 ml kyllingkraft
  • 50 g tomatpuré
  • Sofrito
  • salt
  • pepper

Bechamelsaus

  • 1 l melk
  • 80 g mel
  • 80 g smør
  • muskat
  • salt
  • hvit pepper

Pastadeig

  • 300 - 350 g mel, 00-mel eller vanlig fint mel
  • 100 g durumhvete, finmalt
  • 3 stykker egg
  • 50 g spinat
  • 50 g ramsløk
  • salt

Sofrito, ragu og bechamelsaus

Sofrito: Skrell og del grønnsakene grovt, kjør dem i foodprosseror med pulseknappen til det er finhakket, men ikke puré.
Ragu: Fres sofritoen i en dyp panne i cirka 10 minutter. Tilsett kjøtt og stek til det er brunet. Tilsett 2/3 av kraften utrørt med tomatpureen. Ha i resten av kraften, smak til med salt og pepper, og kok på lav varme i 2-3 timer.
Bechamelsaus: Varm melken til den bobler. Smelt smøret i en annen kasserolle på lav varme. Bland inn mel og rør jevningen glatt. Ta kasserollen av varmen og spe med den varme melka i flere omganger. Rør glatt mellom hver gang. Når du har tilsatt all melken, sett kasserollen på platen igjen. Rør i salt, pepper og litt malt muskatnøtt. Kok på svak varme i 10 minutter. Rør innimellom.

Pasta

Vask spinat og ramsløk og forvell spinaten og ramsløken i saltet vann i cirka 3 minutter, avkjøl i isvann og skvis ut vannet så godt som mulig mellom fingrene. Dette er viktig da det avgjør hvor mye mel du behøver.
Spinaten og ramsløken hakkes deretter grovt. Sikt melet i en bolle eller på benken og lag en grop hvor du knekker eggene oppi. Tilsett en klype salt og spinat eller ramsløken. Kna alt til deigen virker jevn og fast, la den stå å hvile i en halv time minst.
Kjevle deretter deigen gjennom pastamaskinen gradvis fra det groveste til nest tynneste. Siden den skal i en lasagne, så trenger den ikke å være på det tynneste. .
Når du er ferdig, la pastastripene tørke i omtrent ti minutter før du skjærer dem i rektangler på cirka 12 cm x 25 cm.
Kok i et minutt i rikelig med saltet vann tilsatt 1 ss olivenolje. Legg dem så umiddelbart over i en bolle med litt saltet kaldt vann. Tørk dem straks og spre dem utover på rent klede
Smør en rektangulær ovnsfast form. Dekk bunnen med litt ragu, legg ett lag pasta og lag et tynt lag med ragu, tre skjeer av béchamel og et dryss parmesanost. Fortsett å legge lagene og avslutt med et lag med béchamel, toppet med mozzarella og parmesanost. Lag 4-5 lag.
Fordel noen smørklatter på toppen og bak i ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter. La lasagnen hvile i 15 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Sofrito, ragu og bechamelsaus

Sofrito: Skrell og del grønnsakene grovt, kjør dem i foodprosseror med pulseknappen til det er finhakket, men ikke puré.
Ragu: Fres sofritoen i en dyp panne i cirka 10 minutter. Tilsett kjøtt og stek til det er brunet. Tilsett 2/3 av kraften utrørt med tomatpureen. Ha i resten av kraften, smak til med salt og pepper, og kok på lav varme i 2-3 timer.
Bechamelsaus: Varm melken til den bobler. Smelt smøret i en annen kasserolle på lav varme. Bland inn mel og rør jevningen glatt. Ta kasserollen av varmen og spe med den varme melka i flere omganger. Rør glatt mellom hver gang. Når du har tilsatt all melken, sett kasserollen på platen igjen. Rør i salt, pepper og litt malt muskatnøtt. Kok på svak varme i 10 minutter. Rør innimellom.

Pasta

Vask spinat og ramsløk og forvell spinaten og ramsløken i saltet vann i cirka 3 minutter, avkjøl i isvann og skvis ut vannet så godt som mulig mellom fingrene. Dette er viktig da det avgjør hvor mye mel du behøver.
Spinaten og ramsløken hakkes deretter grovt. Sikt melet i en bolle eller på benken og lag en grop hvor du knekker eggene oppi. Tilsett en klype salt og spinat eller ramsløken. Kna alt til deigen virker jevn og fast, la den stå å hvile i en halv time minst.
Kjevle deretter deigen gjennom pastamaskinen gradvis fra det groveste til nest tynneste. Siden den skal i en lasagne, så trenger den ikke å være på det tynneste. .
Når du er ferdig, la pastastripene tørke i omtrent ti minutter før du skjærer dem i rektangler på cirka 12 cm x 25 cm.
Kok i et minutt i rikelig med saltet vann tilsatt 1 ss olivenolje. Legg dem så umiddelbart over i en bolle med litt saltet kaldt vann. Tørk dem straks og spre dem utover på rent klede
Smør en rektangulær ovnsfast form. Dekk bunnen med litt ragu, legg ett lag pasta og lag et tynt lag med ragu, tre skjeer av béchamel og et dryss parmesanost. Fortsett å legge lagene og avslutt med et lag med béchamel, toppet med mozzarella og parmesanost. Lag 4-5 lag.
Fordel noen smørklatter på toppen og bak i ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter. La lasagnen hvile i 15 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?