Lasagne med ramsløk
Dette er Michelin-kokk Sven Erik Renaas sin oppskrift på lasagne. Lasagnen er en fri tolkning av klassikeren til hans Nonna Gemma Bolognesi. Det tar nesten en hel dag å få ferdig denne lasagnen med ramsløk, men resultatet er verdt hvert sekund. Det er i teorien mulig å bytte ut de ferske lasagneplatene med tørkede plater, men dette anbefales ikke. Da får du en helt annen lasagne. Hjemmelagede pastaplater må til i denne oppskriften.
Dette er Michelin-kokk Sven Erik Renaas sin oppskrift på lasagne. Lasagnen er en fri tolkning av klassikeren til hans Nonna Gemma Bolognesi. Det tar nesten en hel dag å få ferdig denne lasagnen med ramsløk, men resultatet er verdt hvert sekund. Det er i teorien mulig å bytte ut de ferske lasagneplatene med tørkede plater, men dette anbefales ikke. Da får du en helt annen lasagne. Hjemmelagede pastaplater må til i denne oppskriften.
Sofrito
- 2 stykker løk
- 1 stilk stangselleri
- 1 stk gulrot
- 1 kvister rosmarin
Ragu
- 100 ml olivenolje
- 300 g karbonadedeig
- 100 g kalvekjøtt, kvernet
- 100 g svinenakke, kvernet
- 100 g pancetta
- 250 ml kyllingkraft
- 50 g tomatpuré
- Sofrito
- salt
- pepper
Bechamelsaus
- 1 l melk
- 80 g mel
- 80 g smør
- muskat
- salt
- hvit pepper
Pastadeig
- 300 - 350 g mel, 00-mel eller vanlig fint mel
- 100 g durumhvete, finmalt
- 3 stykker egg
- 50 g spinat
- 50 g ramsløk
- salt
Sofrito
- 2 stykker løk
- 1 stilk stangselleri
- 1 stk gulrot
- 1 kvister rosmarin
Ragu
- 100 ml olivenolje
- 300 g karbonadedeig
- 100 g kalvekjøtt, kvernet
- 100 g svinenakke, kvernet
- 100 g pancetta
- 250 ml kyllingkraft
- 50 g tomatpuré
- Sofrito
- salt
- pepper
Bechamelsaus
- 1 l melk
- 80 g mel
- 80 g smør
- muskat
- salt
- hvit pepper
Pastadeig
- 300 - 350 g mel, 00-mel eller vanlig fint mel
- 100 g durumhvete, finmalt
- 3 stykker egg
- 50 g spinat
- 50 g ramsløk
- salt
Sofrito, ragu og bechamelsaus
Pasta
