vegetar

Vegetarlasagne med aubergine

1 t 30 min

Vegetarlasagne med aubergine er en mettende grønnsaksrett stappfull av smak. Stek grønnsakene knapt møre før du monterer det hele med pastaplater, hjemmelaget tomatsaus, basilikum, ricotta og mozzarella. Virkelig lekkert og supergodt!

Får du ikke tak i ferske pastaplater, kan du bruke 6-8 vanlige lasagneplater som du koker i cirka 10 minutter og avkjøler raskt i isvann. La de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.

1593 har lagret denne
Vegetarlasagne med aubergine

Vegetarlasagne med aubergine er en mettende grønnsaksrett stappfull av smak. Stek grønnsakene knapt møre før du monterer det hele med pastaplater, hjemmelaget tomatsaus, basilikum, ricotta og mozzarella. Virkelig lekkert og supergodt!

Får du ikke tak i ferske pastaplater, kan du bruke 6-8 vanlige lasagneplater som du koker i cirka 10 minutter og avkjøler raskt i isvann. La de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.

1593 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Tomatsaus

  • 2 bokser tomater, Hele
  • 4 fedd hvitløk, Finhakket
  • 1 stk sjalottløk, Finhakket
  • olivenolje
  • 1 stk tørket chili, Eller en klype chiliflak
  • 1 klype salt, En god klype
  • 1 klype sukker, En god klype
  • 1 - 2 stilk basilikum, Frisk

Fyll

  • 2 - 3 stykker aubergine
  • 2 stykker squash
  • 250 g ricotta, Eller cottage cheese
  • 1 stk egg, Stort
  • 3 ss parmesan, Revet
  • salt og kvernet pepper
  • 3 stykker lasagneplater, Ferske pastaplater, omtrent 20x15 cm
  • 200 g mozzarella, Revet
  • olivenolje
  • basilikum

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Tomatsaus

  • 2 bokser tomater, Hele
  • 4 fedd hvitløk, Finhakket
  • 1 stk sjalottløk, Finhakket
  • olivenolje
  • 1 stk tørket chili, Eller en klype chiliflak
  • 1 klype salt, En god klype
  • 1 klype sukker, En god klype
  • 1 - 2 stilk basilikum, Frisk

Fyll

  • 2 - 3 stykker aubergine
  • 2 stykker squash
  • 250 g ricotta, Eller cottage cheese
  • 1 stk egg, Stort
  • 3 ss parmesan, Revet
  • salt og kvernet pepper
  • 3 stykker lasagneplater, Ferske pastaplater, omtrent 20x15 cm
  • 200 g mozzarella, Revet
  • olivenolje
  • basilikum

Tomatsaus

Begynn med tomatsausen. Knus tomatene med hendene eller med en gaffel. Fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk, uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. La det hele småkoke i 20 minutter under sporadisk omrøring eller til sausen har tyknet og oljen som har samlet seg på toppen er nydelig rødoransje.
Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker.
Varm ovnen til 200 grader.

Fyll

Skjær aubergine og squash i 1 cm-tykke skiver. Pensle skivene med litt olivenolje og dryss over litt salt og pepper.
Stek skivene gylne og knapt møre i en stekepanne over høy varme. Eller legg skivene utover to stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen. Legg squash utover et stekebrett kledd med bakepapir.
Visp sammen ricotta, egg, parmesan, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Bruk en ildfast form som rommer cirka 1-1,5 liter. Drypp litt olje i bunnen av formen og legg et lag med grønnsaker utover bunnen. Fordel et par spiseskjeer ricotta og tomatsaus over skivene og topp med litt revet ost og en pastaplate.
Fortsett sånn og avslutt med ricotta, tomatsaus og grønnsaker. Dryss over noen basilikumblader og resten av osten.
Bak lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter eller til overflaten er gyllen, pastaen ferdig kokt og grønnsakene er helt møre.
woman cooking

Bon appetit!

Tomatsaus

Begynn med tomatsausen. Knus tomatene med hendene eller med en gaffel. Fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk, uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. La det hele småkoke i 20 minutter under sporadisk omrøring eller til sausen har tyknet og oljen som har samlet seg på toppen er nydelig rødoransje.
Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker.
Varm ovnen til 200 grader.

Fyll

Skjær aubergine og squash i 1 cm-tykke skiver. Pensle skivene med litt olivenolje og dryss over litt salt og pepper.
Stek skivene gylne og knapt møre i en stekepanne over høy varme. Eller legg skivene utover to stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen. Legg squash utover et stekebrett kledd med bakepapir.
Visp sammen ricotta, egg, parmesan, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Bruk en ildfast form som rommer cirka 1-1,5 liter. Drypp litt olje i bunnen av formen og legg et lag med grønnsaker utover bunnen. Fordel et par spiseskjeer ricotta og tomatsaus over skivene og topp med litt revet ost og en pastaplate.
Fortsett sånn og avslutt med ricotta, tomatsaus og grønnsaker. Dryss over noen basilikumblader og resten av osten.
Bak lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter eller til overflaten er gyllen, pastaen ferdig kokt og grønnsakene er helt møre.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?