Hjemmelaget lasagne er litt mer tidkrevende enn industrivarianten, men du verden som det er verdt innsatsen. Med en saftig bolognesesaus laget av kvernet kjøtt av god kvalitet, pancetta, grønnsaker i små terninger og en fyldig saus rikelig toppet med ost er lasagne den perfekte kosematen.
Hjemmelaget lasagne er litt mer tidkrevende enn industrivarianten, men du verden som det er verdt innsatsen. Med en saftig bolognesesaus laget av kvernet kjøtt av god kvalitet, pancetta, grønnsaker i små terninger og en fyldig saus rikelig toppet med ost er lasagne den perfekte kosematen.
2 dl rødvin, Kan erstattes med kjøttkraft eller sløyfes
2 bokser hermetiske tomater, Knuste
2 dl kjøttkraft
5 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
sukker, En god klype sukker
basilikumblader, Frisk til servering
8 - 10 stykker lasagneplater
Saus
50 g smør
40 g hvetemel
5 dl melk, Varm
salt og kvernet pepper
muskatnøtt, Revet
200 g revet ost
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kjøttsaus
100 g pancetta, eller bacon
1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 stykker gulrøtter, Store
2 stilker stangselleri
1 stk laurbærblad
2 ts oregano, Tørket
1 ts fennikelfrø, Knuste
600 g kjøttdeig, Eller karbonadedeig
2 dl rødvin, Kan erstattes med kjøttkraft eller sløyfes
2 bokser hermetiske tomater, Knuste
2 dl kjøttkraft
5 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
sukker, En god klype sukker
basilikumblader, Frisk til servering
8 - 10 stykker lasagneplater
Saus
50 g smør
40 g hvetemel
5 dl melk, Varm
salt og kvernet pepper
muskatnøtt, Revet
200 g revet ost
Kjøttsaus
Kutt pancettaen i små biter.
Finhakk løk og hvitløk.
Skjær gulrøtter og stangselleri i små terninger
Varm 3 ss olje i en stor stekepanne. Fres pancetta, tilsett løk og hvitløk og la det frese videre i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen.
Tilsett gulrøtter, stangselleri og krydder. Fres videre til alle grønnsakene er myke og har fått litt farge. Det tar cirka 10 minutter.
Ta grønnsaksblandingen ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett resten av oljen og stek kjøttdeigen.
Hell grønnsakene tilbake i pannen sammen med vin, knuste tomater, kjøttkraft, en klype salt og sukker. La sausen putre halvveis under lokk, i minst en halv time. Gjerne lenger.
Rør om med jevne mellomrom og smak kjøttsausen til med salt og kvernet pepper.
Saus
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet og tilsett melken under kraftig visping, for å unngå klumper i sausen.
La sausen småkoke under stadig omrøring i cirka 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og revet muskat.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp halvparten av osten inn i sausen.
Bruk en mellomstor ildfast form og smør den lett med olje.
Dekk bunnen med et lag kjøttsaus, legg på pastaplater og dekk platene med litt ostesaus. Fortsett sånn lagvis med kjøttsaus, pastaplater og ostesaus. Avslutt med pastaplater og ostesaus.
Dryss over resten av osten og stek lasagnen i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
Bon appetit!
Kjøttsaus
Kutt pancettaen i små biter.
Finhakk løk og hvitløk.
Skjær gulrøtter og stangselleri i små terninger
Varm 3 ss olje i en stor stekepanne. Fres pancetta, tilsett løk og hvitløk og la det frese videre i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen.
Tilsett gulrøtter, stangselleri og krydder. Fres videre til alle grønnsakene er myke og har fått litt farge. Det tar cirka 10 minutter.
Ta grønnsaksblandingen ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett resten av oljen og stek kjøttdeigen.
Hell grønnsakene tilbake i pannen sammen med vin, knuste tomater, kjøttkraft, en klype salt og sukker. La sausen putre halvveis under lokk, i minst en halv time. Gjerne lenger.
Rør om med jevne mellomrom og smak kjøttsausen til med salt og kvernet pepper.
Saus
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet og tilsett melken under kraftig visping, for å unngå klumper i sausen.
La sausen småkoke under stadig omrøring i cirka 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og revet muskat.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp halvparten av osten inn i sausen.
Bruk en mellomstor ildfast form og smør den lett med olje.
Dekk bunnen med et lag kjøttsaus, legg på pastaplater og dekk platene med litt ostesaus. Fortsett sånn lagvis med kjøttsaus, pastaplater og ostesaus. Avslutt med pastaplater og ostesaus.
Dryss over resten av osten og stek lasagnen i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.