Hjemmelaget lasagne

2 timer

Hjemmelaget lasagne er litt mer tidkrevende enn industrivarianten, men du verden som det er verdt innsatsen. Med en saftig bolognesesaus laget av kvernet kjøtt av god kvalitet, pancetta, grønnsaker i små terninger og en fyldig saus rikelig toppet med ost er lasagne den perfekte kosematen. 

3206 har lagret denne
Lasagne på blå tallerken

Hjemmelaget lasagne er litt mer tidkrevende enn industrivarianten, men du verden som det er verdt innsatsen. Med en saftig bolognesesaus laget av kvernet kjøtt av god kvalitet, pancetta, grønnsaker i små terninger og en fyldig saus rikelig toppet med ost er lasagne den perfekte kosematen. 

3206 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Kjøttsaus

  • 100 g pancetta, eller bacon
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter, Store
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ts oregano, Tørket
  • 1 ts fennikelfrø, Knuste
  • 600 g kjøttdeig, Eller karbonadedeig
  • 2 dl rødvin, Kan erstattes med kjøttkraft eller sløyfes
  • 2 bokser hermetiske tomater, Knuste
  • 2 dl kjøttkraft
  • 5 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • sukker, En god klype sukker
  • basilikumblader, Frisk til servering
  • 8 - 10 stykker lasagneplater

Saus

  • 50 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 5 dl melk, Varm
  • salt og kvernet pepper
  • muskatnøtt, Revet
  • 200 g revet ost

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjøttsaus

  • 100 g pancetta, eller bacon
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter, Store
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ts oregano, Tørket
  • 1 ts fennikelfrø, Knuste
  • 600 g kjøttdeig, Eller karbonadedeig
  • 2 dl rødvin, Kan erstattes med kjøttkraft eller sløyfes
  • 2 bokser hermetiske tomater, Knuste
  • 2 dl kjøttkraft
  • 5 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • sukker, En god klype sukker
  • basilikumblader, Frisk til servering
  • 8 - 10 stykker lasagneplater

Saus

  • 50 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 5 dl melk, Varm
  • salt og kvernet pepper
  • muskatnøtt, Revet
  • 200 g revet ost

Kjøttsaus

Kutt pancettaen i små biter.
Finhakk løk og hvitløk.
Skjær gulrøtter og stangselleri i små terninger
Varm 3 ss olje i en stor stekepanne. Fres pancetta, tilsett løk og hvitløk og la det frese videre i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen.
Tilsett gulrøtter, stangselleri og krydder. Fres videre til alle grønnsakene er myke og har fått litt farge. Det tar cirka 10 minutter.
Ta grønnsaksblandingen ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett resten av oljen og stek kjøttdeigen.
Hell grønnsakene tilbake i pannen sammen med vin, knuste tomater, kjøttkraft, en klype salt og sukker. La sausen putre halvveis under lokk, i minst en halv time. Gjerne lenger.
Rør om med jevne mellomrom og smak kjøttsausen til med salt og kvernet pepper.

Saus

Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet og tilsett melken under kraftig visping, for å unngå klumper i sausen.
La sausen småkoke under stadig omrøring i cirka 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og revet muskat.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp halvparten av osten inn i sausen.
Bruk en mellomstor ildfast form og smør den lett med olje.
Dekk bunnen med et lag kjøttsaus, legg på pastaplater og dekk platene med litt ostesaus. Fortsett sånn lagvis med kjøttsaus, pastaplater og ostesaus. Avslutt med pastaplater og ostesaus.
Dryss over resten av osten og stek lasagnen i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Kjøttsaus

Kutt pancettaen i små biter.
Finhakk løk og hvitløk.
Skjær gulrøtter og stangselleri i små terninger
Varm 3 ss olje i en stor stekepanne. Fres pancetta, tilsett løk og hvitløk og la det frese videre i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen.
Tilsett gulrøtter, stangselleri og krydder. Fres videre til alle grønnsakene er myke og har fått litt farge. Det tar cirka 10 minutter.
Ta grønnsaksblandingen ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett resten av oljen og stek kjøttdeigen.
Hell grønnsakene tilbake i pannen sammen med vin, knuste tomater, kjøttkraft, en klype salt og sukker. La sausen putre halvveis under lokk, i minst en halv time. Gjerne lenger.
Rør om med jevne mellomrom og smak kjøttsausen til med salt og kvernet pepper.

Saus

Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet og tilsett melken under kraftig visping, for å unngå klumper i sausen.
La sausen småkoke under stadig omrøring i cirka 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og revet muskat.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp halvparten av osten inn i sausen.
Bruk en mellomstor ildfast form og smør den lett med olje.
Dekk bunnen med et lag kjøttsaus, legg på pastaplater og dekk platene med litt ostesaus. Fortsett sånn lagvis med kjøttsaus, pastaplater og ostesaus. Avslutt med pastaplater og ostesaus.
Dryss over resten av osten og stek lasagnen i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?