Grønnsakslasagne med sopp
I grønnsakslasagne med sopp er det brukt flere typer sopp i tillegg til tørket steinsopp, som gir smaken et luksuriøst tilsnitt. Har du noe selvplukket sopp i fryseren, er de helt perfekte å bruke her. Fløte og tre typer ost i soppstuingen gjør også sitt til at resultatet blir skikkelig kremet og raffinert.
Får du ikke tak i ferske pastaplater, kan du bruke vanlige lasagneplater som du koker i omtrent 10 minutter og avkjøler raskt i isvann. La de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.
I grønnsakslasagne med sopp er det brukt flere typer sopp i tillegg til tørket steinsopp, som gir smaken et luksuriøst tilsnitt. Har du noe selvplukket sopp i fryseren, er de helt perfekte å bruke her. Fløte og tre typer ost i soppstuingen gjør også sitt til at resultatet blir skikkelig kremet og raffinert.
Får du ikke tak i ferske pastaplater, kan du bruke vanlige lasagneplater som du koker i omtrent 10 minutter og avkjøler raskt i isvann. La de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.
- 20 g tørket steinsopp
- 4 dl vann, kokende
- 700 g sopp, etter ønske, renset
- 2 stykker sjalottløk, finhakket
- 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
- 1.5 dl hvitvin, tørr
- 3 dl fløte
- 100 g mascarpone
- salt og kvernet pepper
- 1 dl bladpersille, eller grønnkål, hakket
- 4 stykker lasagneplater, ferske, 20*15 cm
- 100 g parmesan
- 150 g mozzarella
- olje, eller smør, til steking
- salvieblader
- 20 g tørket steinsopp
- 4 dl vann, kokende
- 700 g sopp, etter ønske, renset
- 2 stykker sjalottløk, finhakket
- 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
- 1.5 dl hvitvin, tørr
- 3 dl fløte
- 100 g mascarpone
- salt og kvernet pepper
- 1 dl bladpersille, eller grønnkål, hakket
- 4 stykker lasagneplater, ferske, 20*15 cm
- 100 g parmesan
- 150 g mozzarella
- olje, eller smør, til steking
- salvieblader
