vegetar

Grønnsakslasagne med sopp

60 min

I grønnsakslasagne med sopp er det brukt flere typer sopp i tillegg til tørket steinsopp, som gir smaken et luksuriøst tilsnitt. Har du noe selvplukket sopp i fryseren, er de helt perfekte å bruke her. Fløte og tre typer ost i soppstuingen gjør også sitt til at resultatet blir skikkelig kremet og raffinert. 

Får du ikke tak i ferske pastaplater, kan du bruke vanlige lasagneplater som du koker i omtrent 10 minutter og avkjøler raskt i isvann. La de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.

597 har lagret denne
Grønnsakslasagne med sopp

I grønnsakslasagne med sopp er det brukt flere typer sopp i tillegg til tørket steinsopp, som gir smaken et luksuriøst tilsnitt. Har du noe selvplukket sopp i fryseren, er de helt perfekte å bruke her. Fløte og tre typer ost i soppstuingen gjør også sitt til at resultatet blir skikkelig kremet og raffinert. 

Får du ikke tak i ferske pastaplater, kan du bruke vanlige lasagneplater som du koker i omtrent 10 minutter og avkjøler raskt i isvann. La de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.

597 har lagret denne
4
porsjoner
  • 20 g tørket steinsopp
  • 4 dl vann, kokende
  • 700 g sopp, etter ønske, renset
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl fløte
  • 100 g mascarpone
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl bladpersille, eller grønnkål, hakket
  • 4 stykker lasagneplater, ferske, 20*15 cm
  • 100 g parmesan
  • 150 g mozzarella
  • olje, eller smør, til steking
  • salvieblader
Unngå at skjermen går i dvale
  • 20 g tørket steinsopp
  • 4 dl vann, kokende
  • 700 g sopp, etter ønske, renset
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl fløte
  • 100 g mascarpone
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl bladpersille, eller grønnkål, hakket
  • 4 stykker lasagneplater, ferske, 20*15 cm
  • 100 g parmesan
  • 150 g mozzarella
  • olje, eller smør, til steking
  • salvieblader
Ha steinsoppen i en liten bolle og hell over kokende vann. Legg på lokk og la soppen ligge i bløt i omtrent 20 minutter.
Ta vare på 2 dl av soppelaken og sil av resten. Hakk opp steinsoppen.
Bruk en stor stekepanne og stek halvparten av skogsoppen i litt olje i et par minutter på høy varme. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Ha den over i en bolle, mens du steker resten.
Fres steinsoppen i 2 ss smør og tilsett sjalottløk og hvitløk. La det frese under omrøring til løken blir bløt og lett gyllen. Tilsett skogsoppen. Hell i vinen, og la det koke til 2/3 av væskemengden har fordampet.
Tilsett laken fra steinsoppen og fløte, og kok videre til det tykner. Rør inn mascarpone og smak til med salt og pepper. Skru av varmen og rør inn hakket persille eller grønnkål.
Bruk en mellomstor ildfast form og legg soppstuing og pastaplater lagvis i formen. Dryss parmesan mellom lagene. Avslutt med et tynt lag soppstuing på toppen av den siste pastaplaten og dryss over mozzarella.
Bak lasagnen ved 210 grader i omtrent 25 minutter, eller til overflaten er gyllen og lekker.
Fres salvieblader i litt mild olivenolje og topp lasagnen med salvien før servering. Server lasagnen med en enkel grønn salat og godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Ha steinsoppen i en liten bolle og hell over kokende vann. Legg på lokk og la soppen ligge i bløt i omtrent 20 minutter.
Ta vare på 2 dl av soppelaken og sil av resten. Hakk opp steinsoppen.
Bruk en stor stekepanne og stek halvparten av skogsoppen i litt olje i et par minutter på høy varme. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Ha den over i en bolle, mens du steker resten.
Fres steinsoppen i 2 ss smør og tilsett sjalottløk og hvitløk. La det frese under omrøring til løken blir bløt og lett gyllen. Tilsett skogsoppen. Hell i vinen, og la det koke til 2/3 av væskemengden har fordampet.
Tilsett laken fra steinsoppen og fløte, og kok videre til det tykner. Rør inn mascarpone og smak til med salt og pepper. Skru av varmen og rør inn hakket persille eller grønnkål.
Bruk en mellomstor ildfast form og legg soppstuing og pastaplater lagvis i formen. Dryss parmesan mellom lagene. Avslutt med et tynt lag soppstuing på toppen av den siste pastaplaten og dryss over mozzarella.
Bak lasagnen ved 210 grader i omtrent 25 minutter, eller til overflaten er gyllen og lekker.
Fres salvieblader i litt mild olivenolje og topp lasagnen med salvien før servering. Server lasagnen med en enkel grønn salat og godt brød.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?