Til hovedinnhold
rask

Pasta med aubergine og soltørket tomat

30 min

Pasta blandet sammen med en fyldig saus av sautert aubergine og soltørket tomat er nydelig! Blandet med frisk basilikum og kremet ricotta blir gleden ekstra stor. Og gjerne litt parmesan oppå der igjen.

Foto: Johanna Siring, Godt.no

Lagret av 1713 brukere
Pasta med aubergine og soltørket tomat

Pasta blandet sammen med en fyldig saus av sautert aubergine og soltørket tomat er nydelig! Blandet med frisk basilikum og kremet ricotta blir gleden ekstra stor. Og gjerne litt parmesan oppå der igjen.

Foto: Johanna Siring, Godt.no

Lagret av 1713 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk løk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 200 g soltørkede tomater, i olje
  • 1 boks knuste tomater, à 400 gram
  • 0.5 - 1 ts paprikapulver
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 500 g pasta
  • 150 g ricotta
  • 2 - 3 håndfull friske urter, basilikum
  • parmesan, til servering
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk løk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 200 g soltørkede tomater, i olje
  • 1 boks knuste tomater, à 400 gram
  • 0.5 - 1 ts paprikapulver
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 500 g pasta
  • 150 g ricotta
  • 2 - 3 håndfull friske urter, basilikum
  • parmesan, til servering
  • salt og kvernet pepper
Skjær auberginen i små terninger. Hakk løken og finhakk eller finsnitt hvitløken. Del tomatene i mindre biter.
Varm en god klunk olje (bruk også oljen fra tomatene) i en stekepanne eller kasserolle, fres løk og aubergine gyllen og mør. Tilsett hvitløk og la det frese et par minutter til. Ha i soltørkede tomater, knuste tomater, paprikapulver og chili. La det hele syde til en tykk saus mens du koker pastaen «al dente».
Smak sausen til med salt og pepper (blir sausen for tykk/tørr kan du spe den med litt av kokevannet fra pastaen). Bland sausen samme med nykokt pasta og frisk basilikum. Rør inn ricottaen eller legg en god skje på toppen. Dryss over revet parmesan og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær auberginen i små terninger. Hakk løken og finhakk eller finsnitt hvitløken. Del tomatene i mindre biter.
Varm en god klunk olje (bruk også oljen fra tomatene) i en stekepanne eller kasserolle, fres løk og aubergine gyllen og mør. Tilsett hvitløk og la det frese et par minutter til. Ha i soltørkede tomater, knuste tomater, paprikapulver og chili. La det hele syde til en tykk saus mens du koker pastaen «al dente».
Smak sausen til med salt og pepper (blir sausen for tykk/tørr kan du spe den med litt av kokevannet fra pastaen). Bland sausen samme med nykokt pasta og frisk basilikum. Rør inn ricottaen eller legg en god skje på toppen. Dryss over revet parmesan og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?