rask

Vodkapasta

25 min

Pasta alla vodka som det også blir kalt er enkelt, kjapt og smakfullt. Dette er oppskriften på en av favorittrettene til den svenske TV-kokken og mat-YouTuberen Filip Poon - pasta i tomatisert fløtesaus, også kjent som vodka penne.

Selv om oppskriften inneholder vodka, kokes alkoholen bort. Vodkaen får frem sødmen i tomatene og selve retten smaker ikke av sprit.

Oppskrift: Filip Poon

1822 har lagret denne
Vodkapasta

Pasta alla vodka som det også blir kalt er enkelt, kjapt og smakfullt. Dette er oppskriften på en av favorittrettene til den svenske TV-kokken og mat-YouTuberen Filip Poon - pasta i tomatisert fløtesaus, også kjent som vodka penne.

Selv om oppskriften inneholder vodka, kokes alkoholen bort. Vodkaen får frem sødmen i tomatene og selve retten smaker ikke av sprit.

Oppskrift: Filip Poon

1822 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g pasta, penne
  • 120 - 200 g bacon, i terninger eller pancetta
  • 2 stk hvitløksfedd, i skiver
  • 0.5 stk chiliflak
  • 1 dl Vodka
  • 4 ss tomatpuré
  • 3 - 4 dl fløte
  • 2 dl parmesan, revet
  • 1 bunt persille, fersk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g pasta, penne
  • 120 - 200 g bacon, i terninger eller pancetta
  • 2 stk hvitløksfedd, i skiver
  • 0.5 stk chiliflak
  • 1 dl Vodka
  • 4 ss tomatpuré
  • 3 - 4 dl fløte
  • 2 dl parmesan, revet
  • 1 bunt persille, fersk

Sånn gjør du det:

Finn frem en stekepanne. Stek bacon, hvitløk og chiliflakes i en skvett olje på middelshøy varme til baconet har blitt gyllent, ca. 3-5 min.
Tilsett vodkaen og kok bort alkoholen, ca. 1 min. (obs det kan begynne å sprute).
Ha deretter i tomatpuréen, stek i ca. 1 min og putt i fløten. Tilsett litt salt og la koke i minst 5 min.
Kok pastaen i saltet vann. Sil av vannet, og hell pennen i sausen. Tilsett parmesan og persille. Smak til med salt og pepper. Server direkte!
woman cooking

Bon appetit!

Sånn gjør du det:

Finn frem en stekepanne. Stek bacon, hvitløk og chiliflakes i en skvett olje på middelshøy varme til baconet har blitt gyllent, ca. 3-5 min.
Tilsett vodkaen og kok bort alkoholen, ca. 1 min. (obs det kan begynne å sprute).
Ha deretter i tomatpuréen, stek i ca. 1 min og putt i fløten. Tilsett litt salt og la koke i minst 5 min.
Kok pastaen i saltet vann. Sil av vannet, og hell pennen i sausen. Tilsett parmesan og persille. Smak til med salt og pepper. Server direkte!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?