Hummerpasta

40 min
1086 har lagret denne
Hummerpasta på sort tallerken
Foto: Stian Broch
1086 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g hummer
  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 500 g cherrytomater, eller små tomater
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 350 g pasta
  • urter, som basilikum, persille, estragon
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hummer
  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 500 g cherrytomater, eller små tomater
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 350 g pasta
  • urter, som basilikum, persille, estragon
  • salt og kvernet pepper
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Fres sjalottløk og hvitløk i smør og olje over middels varme til løken er helt myk og blank.
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, men ta vare på 1 dl av vannet.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen sammen med pasten og vend det hele godt sammen. Spe med litt av kokevannet hvis pastaen trenger mer fuktighet. Dryss over urter og server med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i små biter.
Fres sjalottløk og hvitløk i smør og olje over middels varme til løken er helt myk og blank.
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Tilsett tomatene og chili. La det syde i 10 -15 minutter til tomatene er helt bløte og «sausete».
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, men ta vare på 1 dl av vannet.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland hummerkjøttet sammen med sausen og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen sammen med pasten og vend det hele godt sammen. Spe med litt av kokevannet hvis pastaen trenger mer fuktighet. Dryss over urter og server med det samme.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?