Tortellini med kjøttfyll og tomatsaus er ekte, hjemmelaget vare!
Det at dine tortellini ikke hadde passert standarden til en italiensk bestemor, er ikke noe å bekymre seg over. Feil fasong går ikke ut over smaken, og det viktigste er at de er tette.
Disse tortelliniene er fylt med kjøtt og serveres med tomatsaus.
Tortellini med kjøttfyll og tomatsaus er ekte, hjemmelaget vare!
Det at dine tortellini ikke hadde passert standarden til en italiensk bestemor, er ikke noe å bekymre seg over. Feil fasong går ikke ut over smaken, og det viktigste er at de er tette.
Disse tortelliniene er fylt med kjøtt og serveres med tomatsaus.
Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Rør melet inn i eggene ved hjelp av en gaffel, litt etter litt. Når deigen begynner å samle seg, knar du den smidig, jevn og elastisk i cirka 10 minutter.
Konsistensen skal være fast og ikke klissete. Virker deigen for hard eller tørr kan du kna inn litt vann.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, eller på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene. Pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge.
Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå. Dryss litt mel over maskinen og pass på at deigen hele tiden er rett og fin.
Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået.
Fortsett å kjevle pastaen gjennom alle nivåene, minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn.
Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven, pensle kantene med vann og løft den andre siden over.
Klem deigen godt sammen rundt fyllet. Prøv å unngå luftbobler rundt fyllet og skjær eller trykk ut tortellini med en passende utstikker eller et glass.
Kok tortellinien i rikelig med lettsaltet vann i cirka 3 minutter rett før servering.
Saus
Begynne med sausen. Knus tomatene med hendene eller med en gaffel, og fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk, uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. La det hele småkoke i minst 20 minutter under sporadisk omrøring eller til sausen har tyknet og oljen som har samlet seg på toppen er nydelig rødoransje.
Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker. Bland eventuelt inn en håndfull hakkede basilikumblader helt til slutt.
Kjøttfyll
Bland kvernet kjøtt sammen med pølsefarse, ricotta, parmesan, egg og persille sammen til en jevn farse.
Lag fylte pastaputer som beskrevet. Form og fasong kan varieres etter eget ønske.
Server nykokte pastaputer med tomatsaus og parmesan.
Bon appetit!
Deig
Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Rør melet inn i eggene ved hjelp av en gaffel, litt etter litt. Når deigen begynner å samle seg, knar du den smidig, jevn og elastisk i cirka 10 minutter.
Konsistensen skal være fast og ikke klissete. Virker deigen for hard eller tørr kan du kna inn litt vann.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, eller på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene. Pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge.
Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå. Dryss litt mel over maskinen og pass på at deigen hele tiden er rett og fin.
Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået.
Fortsett å kjevle pastaen gjennom alle nivåene, minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn.
Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven, pensle kantene med vann og løft den andre siden over.
Klem deigen godt sammen rundt fyllet. Prøv å unngå luftbobler rundt fyllet og skjær eller trykk ut tortellini med en passende utstikker eller et glass.
Kok tortellinien i rikelig med lettsaltet vann i cirka 3 minutter rett før servering.
Saus
Begynne med sausen. Knus tomatene med hendene eller med en gaffel, og fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk, uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. La det hele småkoke i minst 20 minutter under sporadisk omrøring eller til sausen har tyknet og oljen som har samlet seg på toppen er nydelig rødoransje.
Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker. Bland eventuelt inn en håndfull hakkede basilikumblader helt til slutt.
Kjøttfyll
Bland kvernet kjøtt sammen med pølsefarse, ricotta, parmesan, egg og persille sammen til en jevn farse.
Lag fylte pastaputer som beskrevet. Form og fasong kan varieres etter eget ønske.
Server nykokte pastaputer med tomatsaus og parmesan.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto