Til hovedinnhold

Ravioli med fire oster

1 h 30 min

Ravioli med fire oster er herlige pastaputer med godt fyll!

Får du tak i sort hvitløk, det vil si fermentert hvitløk, kan du finhakke 3 fedd og blande det inn i fyllet. Bakt hvitløk blir også bra, og smaken blir da mye søtere og rundere enn rå hvitløk.

Granateplekjerner kan sløyfes eller erstattes av noen annet friskt og fruktig, som for eksempel stekte pærebiter.

Lagret av 830 brukere
Ravioli med fire oster

Ravioli med fire oster er herlige pastaputer med godt fyll!

Får du tak i sort hvitløk, det vil si fermentert hvitløk, kan du finhakke 3 fedd og blande det inn i fyllet. Bakt hvitløk blir også bra, og smaken blir da mye søtere og rundere enn rå hvitløk.

Granateplekjerner kan sløyfes eller erstattes av noen annet friskt og fruktig, som for eksempel stekte pærebiter.

Lagret av 830 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Pastadeig

  • 400 g mel, gjerne 00-mel
  • 4 stykker egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • mel, til utkjevling

Ostefyll

  • 250 g ricotta
  • 250 g mozzarella, revet
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g parmesan
  • 1 stk egg, stort
  • 2 ss valnøtter, fint hakkede
  • 2 ss persille, eller basilikum, hakket

Saus

  • 2.5 dl fløte, eller melk
  • 150 g gorgonzola
  • 0.5 dl parmesan, revet
  • kvernet pepper

Til servering

  • valnøtter, hakkede og ristede
  • granateplekjerner
  • spirer, eller friske urter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pastadeig

  • 400 g mel, gjerne 00-mel
  • 4 stykker egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • mel, til utkjevling

Ostefyll

  • 250 g ricotta
  • 250 g mozzarella, revet
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g parmesan
  • 1 stk egg, stort
  • 2 ss valnøtter, fint hakkede
  • 2 ss persille, eller basilikum, hakket

Saus

  • 2.5 dl fløte, eller melk
  • 150 g gorgonzola
  • 0.5 dl parmesan, revet
  • kvernet pepper

Til servering

  • valnøtter, hakkede og ristede
  • granateplekjerner
  • spirer, eller friske urter

Deig

Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Rør melet inn i eggene ved hjelp av en gaffel, litt etter litt. Når deigen begynner å samle seg, knar du den smidig, jevn og elastisk i cirka 10 minutter.
Konsistensen skal være fast og ikke klissete. Virker deigen for hard eller tørr kan du kna inn litt vann. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene, pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge. Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene, pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge. Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå.
Dryss litt mel over maskinen og pass på at deigen hele tiden er rett og fin. Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået.
Fortsett å kjevle pastaen igjennom alle nivåene, og minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn. Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven. Pensle kantene med vann og løft den andre siden over. Klem deigen godt sammen rundt fyllet og prøv å unngå luftbobler rundt fyllet.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven. Pensle kantene med vann og løft den andre siden over. Klem deigen godt sammen rundt fyllet og prøv å unngå luftbobler rundt fyllet.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass. Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass.  Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Kok ravioliene i rikelig med lettsaltet vann i cirka 3 minutter rett før servering.

Fyll og saus

Kjør sammen ost og egg til fyllet i en hurtigmikser eller rør det godt sammen. Bland inn hakkede valnøtter og urter og smak til med salt og pepper.
Lag fylte pastaputer som beskrevet. Form og fasong kan varieres etter eget ønske.
Kok opp fløten eller melken til sausen. Trekk kasserollen til side og rør inn osten. Smak til med litt kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Server nykokte pastaputer med gorgonzola-saus og dryss over hakkede, ristede valnøtter, granateplekjerner og spirer eller urter.
woman cooking

Bon appetit!

Deig

Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Legg melet i en haug på bakebordet og lag en grop i midten. Visp sammen egg, eggeplomme, salt og olje i en bolle og hell blandingen ned i gropen.
Rør melet inn i eggene ved hjelp av en gaffel, litt etter litt. Når deigen begynner å samle seg, knar du den smidig, jevn og elastisk i cirka 10 minutter.
Konsistensen skal være fast og ikke klissete. Virker deigen for hard eller tørr kan du kna inn litt vann. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene, pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge. Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå.
Del pastadeigen i tre jevne biter. Begynn med den ene, pakk de andre inn i plastfolie og la de hvile så lenge. Klapp deigen flat med hånden og kjør den igjennom pastamaskinens tykkeste nivå.
Dryss litt mel over maskinen og pass på at deigen hele tiden er rett og fin. Gjenta det et par tre ganger, brett gjerne samme leiven som en bok et par ganger mens du jobber på det tykkeste nivået.
Fortsett å kjevle pastaen igjennom alle nivåene, og minst to ganger per nivå, til ønsket tykkelse. Den skal være tynn. Del eventuelt leiven i to slik at den blir enklere å jobbe med.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven. Pensle kantene med vann og løft den andre siden over. Klem deigen godt sammen rundt fyllet og prøv å unngå luftbobler rundt fyllet.
Legg cirka 1 ts fyll med jevne mellomrom på den ene siden av leiven. Pensle kantene med vann og løft den andre siden over. Klem deigen godt sammen rundt fyllet og prøv å unngå luftbobler rundt fyllet.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass. Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Skjær eller trykk ut ravioli med en passende utstikker eller et glass.  Oppbevar de ferdige ravioliene på et melet brett eller kjøkkenhåndkle frem til koking.
Kok ravioliene i rikelig med lettsaltet vann i cirka 3 minutter rett før servering.

Fyll og saus

Kjør sammen ost og egg til fyllet i en hurtigmikser eller rør det godt sammen. Bland inn hakkede valnøtter og urter og smak til med salt og pepper.
Lag fylte pastaputer som beskrevet. Form og fasong kan varieres etter eget ønske.
Kok opp fløten eller melken til sausen. Trekk kasserollen til side og rør inn osten. Smak til med litt kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Server nykokte pastaputer med gorgonzola-saus og dryss over hakkede, ristede valnøtter, granateplekjerner og spirer eller urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?