Ravioli med ricotta, spinat og brunet salviesmør
Hjemmelaget ravioli med ricotta, spinat og brunet salviesmør er nærmest som en kjærlighetserklæring å regne. Deigen skal blandes, knas og hvile, før den skal kjevles til lange silkemyk flak, fylles, lukkes, deles, kokes og serveres.
Pastadeigen kan eventuelt lages i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser. Kjør alle ingrediensene til deigen raskt sammen til den begynner å samle seg. Hell deigen ut på benken og kna den sammen til deigen blir jevn og elastisk. Pakk pastadeigen godt inn i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter før bruk. Deler av eller alt melet kan byttes ut med durumhvete.
Hjemmelaget ravioli med ricotta, spinat og brunet salviesmør er nærmest som en kjærlighetserklæring å regne. Deigen skal blandes, knas og hvile, før den skal kjevles til lange silkemyk flak, fylles, lukkes, deles, kokes og serveres.
Pastadeigen kan eventuelt lages i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser. Kjør alle ingrediensene til deigen raskt sammen til den begynner å samle seg. Hell deigen ut på benken og kna den sammen til deigen blir jevn og elastisk. Pakk pastadeigen godt inn i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter før bruk. Deler av eller alt melet kan byttes ut med durumhvete.
Ingredienser
Pastadeig
- 400 g mel, gjerne 00-mel
- 4 stykker egg
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts salt
- mel, til utkjevling
Ricotta- og spinatfyll
- 1 fedd hvitløksfedd
- olivenolje
- 250 g ricotta
- 200 g spinat, fersk, vasket og revet
- 50 g parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
- revet muskatnøtt
- 1 stk egg, stort
Til servering
- 200 g smør
- 1 fedd hvitløksfedd
- sitronsaft
- 2 håndfull salvieblader
- 4 ss pinjekjerner, ristede
- parmesan, revet
Slik gjør du:
Pastadeig
- 400 g mel, gjerne 00-mel
- 4 stykker egg
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts salt
- mel, til utkjevling
Ricotta- og spinatfyll
- 1 fedd hvitløksfedd
- olivenolje
- 250 g ricotta
- 200 g spinat, fersk, vasket og revet
- 50 g parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
- revet muskatnøtt
- 1 stk egg, stort
Til servering
- 200 g smør
- 1 fedd hvitløksfedd
- sitronsaft
- 2 håndfull salvieblader
- 4 ss pinjekjerner, ristede
- parmesan, revet
Pastadeig
Fyll
